Vergoeding Kalktabletten Verzekering

Je lichaam heeft kalk (calcium) nodig om de botten en het gebit sterk te houden. Via voedsel krijg je kalk binnen, het zit in groenten, kaas en peulvruchten. Als je niet genoeg binnen krijgt kan dit leiden tot botontkalking, maar teveel kalk is ook niet goed. Vraag daarom altijd eerst advies aan je huisarts voordat je kalktabletten koopt.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgave

Vergoed vanuit de basisverzekering

Bekijk de vergoedingen per verzekeraar

Vergoed vanuit de basisverzekering

Als je een chronisch tekort aan kalk in je lichaam hebt waarvoor je langer dan 6 maanden kalktabletten moet slikken, worden de kosten hiervoor vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 15 dagen betaal je wel zelf. Sommige kalktabletten zijn alleen op recept verkrijgbaar, maar andere kun je zonder recept bij de apotheek halen. Omdat het innemen van kalktabletten ook vervelende bijwerkingen kan hebben is het verstandig om altijd eerst contact op te nemen met je huisarts.

Vergoedingen voor kalktabletten per verzekeraar

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.