Vergoeding Sperma Invriezen Verzekering

Door sperma of semen in te vriezen kun je er als man voor zorgen dat vruchtbare zaadcellen worden bewaard zodat deze later kunnen worden gebruikt om een bevruchting te laten plaatsvinden. Het sperma wordt eerst onderzocht en het meest vruchtbare gedeelte wordt ingevroren en opgeslagen in vruchtbare stikstof.

Vergelijk zorgverzekeringen

Redenen voor sperma invriezen

Mannen kunnen een aantal redenen hebben om hun sperma te laten invriezen:

  • Je moet een medische behandeling ondergaan die ervoor kan zorgen dat je onvruchtbaar wordt, denk hierbij aan chemotherapie.
  • Je wilt je laten steriliseren, maar wel de mogelijkheid houden om later nog kinderen te kunnen krijgen.
  • Je hebt een hersteloperatie laten doen om sterilisatie ongedaan te maken en je wilt sperma invriezen voor het geval de zaadleiders toch weer dichtgroeien.
  • Als je partner een IVF-behandeling ondergaat en je niet bij alle behandelingen aanwezig kunt zijn.

Sperma invriezen zorgverzekering

Als je door een medische behandeling onvruchtbaar kunt worden is er een medische indicatie om je sperma te laten invriezen. In dit geval wordt het invriezen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt dat je eerst je eigen risico moet betalen. Als je er om een andere reden voor kiest om sperma te laten invriezen, zonder medische indicatie, zul je de kosten zelf moeten betalen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.