Vergoeding Trombosedienst Verzekering

Trombose betekent dat je bloed gaat stollen op momenten dat dit niet nodig is, waardoor bloedstolsels worden gevormd in je bloedvat. Je kunt antistollingsmiddelen slikken om dit tegen te gaan. Als je deze antistollingsmiddelen gebruikt moet je regelmatig bloedcontroles doen om de mate van bloedstolling bij te houden. Deze controles kunnen worden uitgevoerd door jezelf of door de trombosedienst.

Vergelijk zorgverzekeringen

Trombosedienst in de buurt

De trombosedienst heeft in veel steden en dorpen een prikpost waar je langs kunt gaan om je bloed te laten prikken en te laten controleren. Aan de hand van de bloedtest wordt de dosering van de antistollingsmiddelen bepaald. Als je niet naar de trombosedienst toe kunt omdat hier een medisch indicatie voor is, kan er ook een medewerker langs huis komen.

Vergoed vanuit de basisverzekering

Als trombose bij je is vastgesteld door een arts krijg je een medische verklaring en worden de bloedcontroles die door de trombosedienst worden uitgevoerd vanuit de basisverzekering vergoed. Je betaalt wel eerst zelf het eigen risico, de kosten boven het eigen risico worden vergoed.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.