Vergoeding Zwangerschapscursussen verzekering

Om je voor te bereiden op de bevalling kun je een zwangerschapscursus volgen. Een aantal zorgverzekeraars biedt een aanvullende verzekering met een vergoeding voor zwangerschapscursussen.

Inhoudsopgave

Wat is een zwangerschapscursus?

Zwangerschapscursussen draaien voornamelijk om de bevalling en zijn bedoeld om je voor te bereiden op de bevalling, om je te helpen tijdens de bevalling en voor fysiek herstel tot zes maanden na de bevalling.

Soorten zwangerschapscursussen

Er zijn verschillende soorten zwangerschapscursussen, bijvoorbeeld: zwangerschapsgymnastiek, zwangerschapsyoga of zwangerschapshaptonomie. Deze cursussen zijn meestal gebaseerd op ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Je leert hoe je moet ademhalen en ontspannen, zodat je tijdens de bevalling beter met de weeën en pijn kunt omgaan. De meeste cursussen bestaan uit een aantal bijeenkomsten, verspreid over de zwangerschapsperiode.

Doe je de cursus alleen?

De meeste cursussen zijn alleen voor de zwangere bedoeld. Meestal mag je partner wel een keer mee, maar de overige keren kom je alleen. Er zijn ook een aantal cursussen die juist bedoeld zijn om samen te doen.

Cursus thuis volgen

Als je weinig tijd hebt om naar een zwangerschapscursus toe te gaan, of je oefent liever in je eigen huis, dan kun je kiezen voor een online zwangerschapscursus.

Voorwaarden vergoeding zwangerschapscursus

Zorgverzekeraars kunnen voorwaarden stellen aan een zwangerschapscursus vergoeding. Zo wordt een vergoeding bijvoorbeeld alleen uitgekeerd als de zwangerschapscursus is gevolgd bij een centrum dat door de zorgverzekeraar is gecontracteerd. Het is aan te raden om vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar, zodat je zeker weet of de zwangerschapscursus wordt vergoed. Zorgverzekeraars vragen daarnaast ook vaak om een bewijs van deelname en betaling.

Verwijzing huisarts nodig?

Om aan een zwangerschapscursus mee te doen, heb je geen verwijzing nodig van je huisarts.

Vergoeding zwangerschapscursussen verzekering

Wil je je goed voorbereiden op de bevalling door een zwangerschapscursus te volgen? Dan kan een aanvullende verzekering deze kosten soms vergoeden. Gebruik onze zorgvergelijker om te kijken welke aanvullende zorgverzekeringen de beste premies hebben voor een vergoeding zwangerschapscursussen.

Zorgvergelijker

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.