Internationale Internet Dag: 5 bespaartips voor je internet abonnement | Overstappen.nl
29-10-2023

Internationale Internet Dag: 5 bespaartips voor je internet abonnement

Vandaag vieren we Internationale Internet Dag. Lees hier 5 praktische bespaartips voor je internet abonnement.

3 minuten 30-10-2023
Jean-Paul Wursten
Telecomexpert

Het internet viert vandaag zijn 54e verjaardag. Op 29 oktober 1969 werd er een historische verbinding gemaakt tussen twee computers in de Verenigde Staten, een moment dat wordt beschouwd als het startpunt van het internet. In al die jaren is het internet steeds sneller geworden, maar het vinden van het juiste abonnement is er niet altijd makkelijker op geworden. Er is tegenwoordig zoveel keuze. Hoe kies je nu een goed en voordelig abonnement dat bij jouw persoonlijke situatie past? Om je hierbij te helpen hebben we vijf eenvoudige en praktische bespaartips samengesteld waarmee je kunt besparen op je internetabonnement.

Top 5 bespaartips voor je internetabonnement

1. Kies het juiste abonnement

De eerste stap om te besparen op je internetkosten is het kiezen van het juiste abonnement dat past bij jouw behoeften. Analyseer je internetgebruik om te bepalen welke download- en uploadsnelheid voor jou voldoende is. Onze internetsnelheid keuzehulp geeft je advies op basis van je internetgebruik.

“Weet je nog niet zeker welke vorm van internet beschikbaar is op jouw adres? Geen probleem, in onze vergelijker kun je met de gratis postcodecheck direct zien of er glasvezel-, kabel- of ADSL-internet mogelijk is op jouw adres.”
Jean-Paul
Telecomexpert

2. Overweeg alles-in-1-pakketten

Overweeg het bundelen van je internet, televisie en vaste telefonie in een alles-in-1-pakket. Deze pakketten zijn vaak voordeliger dan het afsluiten van losse abonnementen voor internet, televisie en vaste telefonie bij verschillende providers. Daarnaast bieden ze het gemak van één maandelijkse factuur en één aanspreekpunt voor al je diensten.

3. Profiteer van combinatievoordeel

Als je overweegt om ook een mobiel abonnement af te sluiten, onderzoek dan de voordelen van combinatievoordeel. Sommige providers bieden korting op je telefoonabonnement wanneer je internet, tv en bellen bij dezelfde provider afsluit. Hierdoor kun je geld besparen en profiteren van extraatjes zoals dubbele belminuten.

4. Beperk uitgaven aan extra’s

Vraag jezelf af welke extra’s je daadwerkelijk nodig hebt. Het aanschaffen van extra zenderpakketten, veiligheidspakketten en andere toevoegingen kan de kosten van je abonnement verhogen. Zorg ervoor dat je alleen betaalt voor diensten die je daadwerkelijk gebruikt.

5. Vergelijk abonnementen van verschillende providers

Providers bieden vaak aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen aan nieuwe klanten. Hierdoor kan overstappen leiden tot besparingen. In de praktijk kan het echter een uitdaging zijn om zelf de verschillende providers te vergelijken. Daarom hebben wij een handige vergelijkingstool ontwikkeld. Maak gebruik van onze internetvergelijker om diverse aanbiedingen van providers met elkaar te vergelijken en ontdek zo welke deal het beste aansluit bij jouw behoeften.

Jean-Paul
Telecomexpert
3 minuten 30-10-2023

Over onze expert

Jean-Paul is de telecomexpert van Overstappen.nl. Hij voorziet je van de belangrijkste informatie over onder andere internet-, tv- en mobiele abonnementen.

Terug naar boven