Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten | Overstappen.nl
08-12-2023

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! Lees meer over de trends en inzichten in de wereld van wintersport, de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en wat de toegevoegde waarde van een verzekering met wintersportdekking is.

3 minuten 11-12-2023
Jeremy Broekman
Expert Reisverzekeringen

Wintersport is de afgelopen jaren gegroeid in populariteit, ondanks mogelijke uitdagingen zoals de kosten. Over het algemeen zijn wintersportliefhebbers bereid meer uit te geven aan de skivakantie. Ze worden gedreven door het verlangen naar de onvergetelijke ervaringen in de besneeuwde berglandschappen en skihutten.

Voorbereiding op wintersport

Een opvallende trend uit het onderzoek van Snowplaza is dat mensen steeds eerder hun wintersportvakantie boeken. Veel wintersporters voelen de noodzaak om zo vroeg mogelijk hun wintersport te boeken. Op deze manier verzekeren ze zich niet alleen van de gewenste accommodatie en de beste deals, maar hebben ze ook de zekerheid dat ze het volgende seizoen zeker weten op wintersport kunnen gaan. De voorbereiding voor de wintersport begint dus, vaak, al ruim een jaar van tevoren.

Favoriete wintersport bestemmingen

Gevraagd naar de bestemming voor hun wintersport dit jaar, geeft 64% van de respondenten aan te kiezen voor Oostenrijk. Italië volgt op de tweede plaats met 13%, gevolgd door Frankrijk (11%), Zwitserland (5%) en Duitsland (2%). Deze cijfers bevestigen dat Oostenrijk, net als in voorgaande jaren, nog steeds de favoriete wintersportbestemming is onder Nederlanders en Belgen.

Een wintersportverzekering

Zo blijkt het dat steeds meer mensen aandacht besteden aan hun wintersportverzekering, omdat ze zich bewust zijn van de mogelijke risico’s die een wintersportvakantie met zich meebrengt. Een groeiend aantal wintersporters overweegt specifiek een wintersportdekking toe te voegen aan hun reisverzekering.

‘’In sommige gevallen kan het nodig zijn om een speciale wintersportdekking toe te voegen aan je reisverzekering. Dit geeft dekking in situaties als noodhulp op de piste, verlies of schade aan je (gehuurde) wintersportuitrusting of niet genoten dagen en activiteiten (denk aan overnachtingen en een skipas) door een ongeluk.’’
Jeremy Broekman
Expert Reisverzekeringen

Veiligheid op de piste

Naast financiële bescherming hechten wintersporters ook waarde aan veiligheid op de piste: het belang van het volgen van lokale voorschriften en veiligheidsmaatregelen op wintersportbestemmingen. Het dragen van de juiste veiligheidsuitrusting en het naleven van regels dragen bij aan een positieve en veilige wintersportervaring.

Jeremy Broekman
Expert Reisverzekeringen
3 minuten 11-12-2023

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van de belangrijkste informatie over de reisverzekeringen van Overstappen.nl

Terug naar boven