Vergoeding Terminale Zorg Verzekering

Op het moment dat je ongeneeslijk ziek bent en je een levensverwachting hebt van ongeveer drie maanden, kun je terminale zorg krijgen. Dit kan thuis maar je kunt ook terecht in een hospice. De terminale zorg is vooral gericht op het bieden van emotionele steun zodat het leven zo waardevol mogelijk kan worden afgesloten.

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Bereken je premie

Vergoed vanuit de basisverzekering

Sinds 2015 valt terminale zorg onder de wijkverpleging, wat wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor wijkverpleging geldt geen eigen risico en eigen bijdrage, deze kosten worden dus volledig vergoed.

Vergoedingen voor terminale zorg per zorgverzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25 jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2017. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.