De Goudse zorgverzekering - Overstappen.nl

De Goudse zorgverzekering

Contactgegevens

Over De Goudse

De Goudse is een familiebedrijf dat zich richt op verzekeringen voor particulieren en ondernemers. Op het gebied van zorgverzekeringen is VGZ Cares risicodrager en hierdoor kan De Goudse gebruikmaken van de zorgcontracten die VGZ heeft afgesloten met zorgverleners. Zo is er altijd een zorgverlener in de buurt. Daarnaast regelt Aevitae de administratieve en service gerelateerde zaken als gevolmachtigd bedrijf van VGZ.

Wat doet Overstappen.nl en wat doet De Goudse?

De zorgverzekeringen van De Goudse kun je in onze zorgvergelijker vergelijken met andere zorgverzekeringen. Als je wilt overstappen naar De Goudse dan moeten er een aantal stappen worden doorlopen. In dit proces spelen Overstappen.nl en De Goudse beide een rol. Hieronder staat welke partij welke zaken regelt.

Wat doet Overstappen.nl Wat doet De Goudse
Vergelijken van verzekeringenAfsluiten van verzekeringen
Contract- en verzekeringsformulieren opsturen
Wijzigingen van gegevens verwerken
Declaraties verwerken
Premie innen

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Bij De Goudse kun je je gegevens online beheren op Mijn Goudse. Dit is de online omgeving waar alle informatie staat over de zorgkosten die je hebt gemaakt. Je kunt hier ook declaraties indienen en gegevens wijzigen. Inloggen doe je met je eigen Mijn Goudse account, wat automatisch wordt aangemaakt wanneer je een verzekering afsluit.

Declareren bij De Goudse

Als je gebruik maakt van zorg, dan komen hier kosten bij kijken. In sommige gevallen wordt de rekening direct doorgestuurd naar de zorgverzekeraar, maar soms moet je de kosten eerst zelf voorschieten en kun je deze later declareren bij De Goudse. Je kunt declaraties online indienen via Mijn Goudse, of je kunt kiezen om het schriftelijk te doen door het declaratieformulier in te vullen en per post op te sturen.

Declaratie indienen
OnlineMijn Goudse
Per PostVia het declaratieformulier

Eigen risico gespreid betalen

Als je 2 maanden geen premie hebt betaald, biedt De Goudse een betalingsregeling aan. In dit geval spreek je af in hoeveel termijnen je het openstaande bedrag terug gaat betalen. Zolang de betalingsregeling loopt kun je niet overstappen naar een andere zorgverzekering. In de tijd dat je geen premie hebt betaald ben je nog wel verzekerd.

Basisverzekering De Goudse

De Goudse biedt twee basisverzekeringen aan: Een naturaverzekering met een lagere premie waarbij je alleen bij gecontracteerde zorgverleners terecht kunt, en een restitutieverzekering met een hogere premie en een vrije keuze uit zorgverleners. Bij de basisverzekering geldt altijd een wettelijk verplicht eigen risico van € 375,- per jaar. Je kunt daar bovenop kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot maximaal € 500,-. Bij iedere € 100,- extra vrijwillig eigen risico krijg je je € 3,- korting op je maandelijkse premie, met een maximum van € 15,- per maand.

BasisverzekeringMaandelijkse premie
Ruime Keuze€ 109,50
Eigen Keuze€ 113,95

Aanvullende verzekering De Goudse

De Goudse heeft vier aanvullende verzekeringen en vier tandartsverzekeringen. De aanvullende verzekeringen zijn op basis van restitutie, wat betekent dat je voor de zorg die door de aanvullende verzekering wordt vergoed terecht kunt bij de zorgverlener van je eigen keuze. Een tandartsverzekering van De Goudse kun je alleen afsluiten als je ook een aanvullende verzekering hebt.

Aanvullende verzekeringMaandelijkse premie
Basis€ 10,40
Uitgebreid€ 24,90
Totaal€ 56,95
Top€ 86,90

Tandarts verzekeringMaandelijkse premie
Basis€ 12,35
Uitgebreid€ 25,70
Totaal€ 55,85
Top€ 87,75

Voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen geldt, als je de premie niet maandelijks maar jaarlijks betaalt, dat je 1% korting op de premie krijgt.

Gecontracteerde zorgverleners

Zorgverzekeraars maken afspraken met zorgverleners over de kwaliteit en de prijs van de zorg. Als verzekerde kun je terecht bij de zorgverleners met wie een contract is afgesloten. Als je een naturaverzekering van De Goudse hebt, dan krijg je alleen 100% van de kosten vergoed als je door een gecontracteerde zorgverlener wordt behandeld. Als je ervoor kiest om zorg af te nemen bij een niet-gecontracteerde zorgverlener krijg je 80% van de vergoeding. Bij een restitutieverzekering van De Goudse krijg je 100% van de kosten vergoed, maar bij een niet-gecontracteerde zorgverlener is dit wel 100% tot het Nederlandse markttarief.

EHIC (Europese zorgpas) aanvragen

Als je tijdelijk in het buitenland bent, dan ben je altijd verzekerd voor noodzakelijke medische hulp. Met de European Health Insurance Card kun je aantonen dat je in Nederland verzekerd bent en wordt de rekening meteen doorgestuurd naar De Goudse. Als je geen EHIC bij je hebt, dan zul je de kosten eerst voor moeten schieten en kun je ze achteraf declareren. Je kunt de EHIC aanvragen bij De Goudse, je krijgt dan een combinatiepas die de gewone zorgpas en EHIC in één is. De pas is gratis en persoonsgebonden.

Kind meeverzekeren

Tot de 18e verjaardag is een kind gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Als je kind wordt geboren heb je vier maanden om hem of haar aan te melden bij je zorgverzekering. Je kunt dit doen via Mijn Goudse. De verzekeringen die de ouder heeft afgesloten gelden dan ook voor het kind.

Opzeggen De Goudse zorgverzekering

Aan het einde van het jaar kun je je zorgverzekering opzeggen, dit moet dan uiterlijk 31 december bij De Goudse bekend zijn. Er zijn een aantal uitzonderingen waardoor je wel gedurende het jaar mag opzeggen.:

  • De polisvoorwaarden veranderen ten nadele van jou.
  • Je wordt 18 en wilt een eigen zorgverzekering
  • Je bent verzekerd via je werk en je gaat van baan veranderen

Bij De Goudse kun je alleen schriftelijk opzeggen door het wijzigingsformulier in te vullen en op te sturen.

Contactgegevens De Goudse

Je kunt op meerdere manieren contact opnemen met De Goudse.

Contactgegevens De Goudse
Websitewww.goudse.nl
Telefoonnummer0900-3692222
E-mailinfo@goudse.com
Twitterwww.twitter.com/de_goudse
Postadres declaratieformulierenDe Goudse, Postbus 9, 2800 MA
Gouda
BezoekadresBouwmeesterplein 1, 2801 BX
Gouda

Zorgverzekeraar De Goudse vergelijken met andere zorgverzekeraars?

Wil je vergelijken of de zorgverzekeringen van De Goudse beter bij jou passen dan de verzekeringen van andere zorgverzekeraars? Dit kun je doen met onze zorgvergelijker. Je vult jouw zorgvoorkeuren in en wij geven een overzicht van de meest voordelige zorgverzekeringen die de zorg vergoeden die jij belangrijk vindt.

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van De Goudse kun je terecht op de website van De Goudse. Vergelijk de voorwaarden van De Goudse met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.