Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Wil je je autoverzekering berekenen zonder kenteken? Dan is dit zeker mogelijk. Je hebt een aantal gegevens van je auto nodig of een vergelijkbaar kenteken. Wij leggen uit hoe je je autoverzekering zonder kenteken berekent.

Welke gegevens heb je nodig bij een autoverzekering berekenen zonder kenteken?

Je autoverzekering berekenen kan ook zonder kenteken. Je moet dan weten welk modeltype je auto is en van welk merk. Ook moet je meestal het type, bouwjaar, de brandstof en bouwmaand invullen en doorgeven of je een wagen met automaat of juist een handgeschakelde hebt. Normaal gesproken ontvangt de verzekeraar deze informatie op basis van het kenteken.

Bij Overstappen.nl kun je op deze manier niet een autoverzekering zonder kenteken berekenen, maar op een ander kenteken kan het natuurlijk wel. Zo kun je een kenteken van een andere auto invoeren. Hierbij is het wel belangrijk om een auto uit te kiezen die op je eigen auto lijkt. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met het automerk, het bouwjaar en het gewicht.

Kun je een auto verzekeren zonder kenteken?

Het is niet mogelijk om je auto te verzekeren zonder kenteken. Als je een kenteken hebt ontvangen van de Rijksdienst voor Wegverkeer – RDW- kun je pas officieel een autoverzekering afsluiten. Ook heb je een meldcode nodig. Daarnaast kun je geen auto verzekeren op basis van het chassisnummer of het model. Je kunt een auto dus niet verzekeren zonder kenteken, maar wel kun je alvast een prijsberekening maken. Gebruik bijvoorbeeld de gegevens van een vergelijkbare auto.

Meldcode auto

Op je kentekencard of deel 1B van je kentekenbewijs vind je de meldcode van je auto. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. Weet je de meldcode niet, dan kun je natuurlijk ook contact opnemen met je autoverkoper. De premie voor je autoverzekering kun je al wel berekenen zonder meldcode. Maar als je de autoverzekering wilt afsluiten, dan heb je dit nummer wel nodig.

Autoverzekering berekenen op ander kenteken

Als je al een auto hebt gekocht maar het kenteken is nog niet afgegeven, gebruik dan een vergelijkbaar kenteken. Het makkelijkste is om op autoverkoopsites naar een vergelijkbare wagen van hetzelfde bouwjaar en type te zoeken. Dit kenteken kun je dan gebruiken om de premie van je autoverzekering te berekenen op Overstappen.nl. Een paar maanden verschil qua leeftijd maakt niet uit, de uiteindelijke premie zal maar een paar euro verschillen met de berekening die je nu maakt.

Wegenbelasting berekenen zonder kenteken

Behalve je autoverzekering berekenen zonder kenteken kun je ook je wegenbelasting zonder kenteken berekenen. Hiervoor heb je het ledig gewicht van je auto nodig. Als je nog geen kenteken hebt, dan kun je deze nog niet bij de RDW opvragen maar moet je het handmatig opzoeken. Typ in een zoekmachine “Merk + typenummer + ledig gewicht” van je auto in en je hebt de gegevens al snel gevonden. Weet je het ledig gewicht, dan zie je bij de Belastingdienst wat de kosten voor je wegenbelasting bedragen.

Bereken en vergelijk autoverzekeringen

Op Overstappen.nl bereken je gemakkelijk je autoverzekering zonder kenteken. Zoek het kenteken van een vergelijkbare wagen op en plaats de gegevens hiervan in onze vergelijker. Vul daarna je persoonlijke gegevens in en je vindt de beste deals van autoverzekeringen die het beste bij jou passen.