Autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering afsluiten als jongvolwassene is anders dan wanneer een volwassene één afsluit. Op die verschillen zoomen wij in op deze pagina.
Vul in en bereken je premie
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar
Thuiswinkel Waarborg

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

2749 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 uur geleden
  Makkelijk en overzichtelijk

  Makkelijk en overzichtelijk

  Marion
  Star on Star on Star on Star on Star off
  3 uur geleden
  snel feedback

  jammer dat het 7 dagen duurt, maar wel meteen email

  M. van der M.
  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Duidelijke overstap service

  Duidelijke overstap service. Eenvoudig geregeld .

  Edwin Roos
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  2749 reviews

  Snel navigeren naar

  Jong en je wil wat

  Jouw eerste autoverzekering vergelijken

  Ben je tussen de 15 en 25 jaar oud en heb je net een auto gekocht of gekregen? Dan is het tijd om je te oriënteren op de verschillende autoverzekeringen die worden aangeboden. In onze vergelijker kom je er snel achter wat het aanbod is. Maar voordat je de keuze maakt, zetten wij nog de belangrijkste punten voor je op een rijtje. Verder zijn wij er om al jouw overige vragen te beantwoorden hier op de site of aan de telefoon bij de klantenservice.

  tip

  Goed om te weten

  Ja, wij raden je sterk aan deze voorwaarden door te lezen. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je vooraf weten wat de autoverzekeraar uitkeert bij een ongeval of bij pech. Dit verschilt namelijk erg per verzekeraar.

  Autoverzekering jongeren is duurder

  In vergelijking met volwassenen hebben jongeren een hogere autopremie dan volwassenen. Dit hebben verzekeraars zo ingeregeld omdat je als jonge automobilist weinig rijervaring hebt en daarom meer kans maakt op eventuele schade.

  Kleine schade, betaal het zelf

  Als je jong bent is het voor je autoverzekering belangrijk om schadevrije jaren op te sparen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe minder premie je op den duur hoeft te betalen. Gaat het om een kleine schade? Claim het dan liever niet en betaal zelf de schade.

  Duurdere premie jongeren

  Jongeren autoverzekering vergelijken in 5 stappen

  Wij kunnen ons voorstellen dat je als jongere dit nooit eerder hebt gedaan en geen idee hebt van het proces. Volg met gemak de onderstaande stappen en je zult merken dat het in fluitje van een cent geregeld is.

  Stap 1 in gegevens invullen

  Stap 1: gegevens invullen

  Vul je gegevens in: je kenteken, postcode en geboortedatum.

  Stap 2 aantal schadevrije jaren

  Stap 2: hoeveel schadevrije jaren?

  Vul het aantal schadevrije jaren in: je eerste autoverzekering? Dan vul je ‘0’ in.

  Stap 3 welke dekking

  Stap 3: welke dekking kies je?

  Je hebt de keuze uit een WA-dekking, beperkt casco of een All risk

  Stap 4 hoeveel kilometers

  Stap 4: hoeveel rij jij?

  Geef aan hoeveel kilometers je per jaar rijdt.

  Stap 5 autoverzekering jongeren vergelijken

  Stap 5: vergelijk en bespaar

  Vergelijk de deals en kies de beste voor jou uit. Klaar is kees.

  Autoverzekering voor jongeren afsluiten

  Een autoverzekering is een flinke terugkerende incasso, dat kan even wennen zijn. Overstappen.nl geeft je vooraf graag de handvaten voor het afsluiten van jouw eerste autoverzekering. Zo ben je verzekerd van een goede keuze en betaal je niet te veel.

  jongeren achter het stuur

  Autoverzekering op ouders naam

  Is de premie voor jou op korte termijn te hoog om zelfstandig te betalen? Dan heb je bij een aantal autoverzekeraars de keuze om de verzekering op de naam van jouw ouders af te sluiten. Een voorwaarde hiervoor is wel dat je bijvoorbeeld nog bij je ouders inwonend moet zijn en bewijzen dat jij degene bent die het meest in de auto rijdt.

  Let op: je bouwt geen schadevrije jaren op en kan niet stijgen in je no-claimkorting. Bij twijfel over de ingevulde gegevens kun je ook altijd contact opnemen met de verzekeraar om misverstanden te voorkomen.

  Jongeren behoren tot risicogroep

  Ben je jonger dan 24 jaar, dan behoor je officieel gezien bij autoverzekeraars tot een risicogroep. De reden hiervan is dat het gemiddelde jongeren tot en met 24 jaar meer schade rijdt dan iemand die ouder is. Daarom zijn de helaas premies hoger, vooral je kiest voor een beperkt casco of een all risk.

  Start je bij ons je vergelijking dan houden wij hier op basis van jouw leeftijd er rekening mee en worden alleen de meest voordelige autoverzekeringen voor jou getoond.

   

  Top 3 goedkoopste autoverzekering jongeren

  Benieuwd geworden naar de top 3 goedkoopste verzekeringen van dit moment. Neem dan snel een kijkje in onze vergelijker. Heb je nog vragen dan staat onze klantenservice voor je klaar.

  Autoverzekering voor jongeren

  Veelgestelde vragen

  Zit jouw vraag er niet tussen? Geef ons dan gerust een belletje. Onze klantenservice helpt je graag.

   Hoe hou ik als jongere mijn premie laag?

   Bij het bepalen van je premie wordt er niet alleen gelet op jouw leeftijd, maar ook op die van jouw auto. Zo betaal je doorgaans een lage premie als je een eenvoudige auto hebt. De eenvoud van de auto zit ‘m in de gewichtsklasse. Hoe zwaarder, hoe hoger het risico op schade. Dit betekent voor de verzekeraar dat ze vaker en meer moeten uitkeren voor zwaardere auto’s, vandaar de hogere premie. Dus wil je je premie laag houden, rij dan in een auto uit de lichtgewicht klasse. Je bespaart dan niet alleen op je premie, maar ook betaal je minder aan wegenbelasting. Daarnaast is een WA-dekking doorgaans goedkoper dan een All risk.

   Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs?

   Stel je bent een autoliefhebber met een auto of hebt een auto van je grootouders geërfd, maar nog geen rijbewijs. Dan ben je alsnog verplicht om je auto te verzekeren en dat minimaal met een WA-dekking. Zo’n verzekering afsluiten is alleen niet makkelijk aan te vragen. Het is met uitzondering wel mogelijk, alleen raden wij je aan om voordat je de aanvraag indient eerst contact op te nemen met de verzekeraar die jij op het oog hebt.

   Ik ben geweigerd vanwege mijn leeftijd, wat kan ik doen?

   Heb je een aanvraag gedaan die door de verzekeraar is geweigerd dan is dat ten eerste vervelend. Ten tweede is het een vaak voorkomend gebeuren dat jongeren helaas worden geweigerd, omdat ze tot een risicogroep behoren. Wij kunnen ons voorstellen dat je dat niet zomaar aan je voorbij wil laten gaan, daarom zetten wij voor je wat acties op een rijtje:

   • Vraag altijd bij de verzekeraar na wat de reden is.
   • Dien eventueel een klacht in bij Klachtenkompas.
   • Doe opnieuw een autovergelijking en kies een andere verzekeraar die ook een aantrekkelijke premie aanbiedt.

   Tot slot, raden we je aan om opnieuw een vergelijking te starten via autoverzekering vergelijken.

   Niet geweigerd, maar wel een fikse premietoeslag ontvangen? 

   Het is vervelend als je voor een bepaalde premie hebt gekozen die bij je aanvraag wordt verhoogd vanwege je leeftijd. Helaas is dit voor veel jongeren lastig om aan te vechten via het Kifid (Klachtinstituut Financiële Dienstverlening) of het College voor de Rechten van de Mens. Gelukkig kun je met je klacht wel terecht bij Klachtenkompas.

  Vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.