Vergoeding Vrouwencondoom verzekering

Ben je als vrouw op zoek naar een anticonceptiemiddel dat je beschermt tegen soa’s en waar jij zélf de controle over hebt? Dan is een vrouwencondoom wellicht de juiste oplossing. Een vrouwencondoom biedt bescherming tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Vergoeding voor het vrouwencondoom kan bij een aantal verzekeraars worden verkregen vanuit een aanvullende verzekering met een dekking voor anticonceptiemiddelen.

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Een vrouwencondoom is een eenmalig te gebruiken rubberen zakje van ongeveer 15 tot 17 cm lang. Aan de boven- en onderkant van het zakje zit een rubberen ring. De kleine binnenring heeft een doorsnee 3-6 cm en de wat grotere buitenring is 7-8 cm van doorsnee.

Het gebruik van een vrouwencondoom

vrouwJe gebruikt een vrouwencondoom door voor het vrijen het condoom in te brengen in de vagina. Tijdens het vrijen wordt de penis in het condoom geleid en worden de zaadcellen opgevangen door het condoom. Omdat het vrouwencondoom de vaginawanden bedekt, beschermt het vrouwencondoom ook tegen soa’s.

Bescherming en betrouwbaarheid

Als je het vrouwencondoom op de juiste manier gebruikt, biedt het bescherming tegen zowel zwangerschap als seksueel overdraagbare aandoeningen.

Vergoeding voor het vrouwencondoom

Vergoeding voor het gebruik van een vrouwencondoom kan niet worden verkregen uit de basisverzekering. Wil je vergoeding ontvangen voor de kosten van het vrouwencondoom is het een optie een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor anticonceptie. Let op voordat je een aanvullende verzekering afsluit: het kan zijn dat deze dekking biedt voor de verschillende anticonceptie, maar geen vergoeding uitkeert voor de aanschaf van het vrouwencondoom.

Vergelijken aanvullende verzekeringen 2020

Ben je op zoek naar een aanvullende verzekering voor het verkrijgen van vergoeding van het vrouwencondoom? Gebruik onze zorgvergelijker 2019 en zie binnen een paar klikken welke aanvullende verzekering je de beste dekking biedt voor gebruik van het vrouwencondoom.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.