Goedkope sportauto verzekeren? Bespaar via Overstappen.nl

Goedkope sportauto

Op zoek naar een goedkope sportauto? Vergeet dan niet om een verzekering af te sluiten. Vergelijk direct en bespaar tot €265 per jaar.
Verzekering voor goedkope sportauto vergelijken

Wil jij een goedkope sportauto kopen? Grote kans dat je deze eenvoudig vindt via een website waar tweedehands exemplaren worden verkocht. Maar waar niet iedereen aan denkt is dat je een sportauto ook nog moet verzekeren. Vooral jongeren onder de 24 jaar zijn een stuk duurder uit omdat deze als ‘risico’ worden gezien door verzekeraars. En als je als risico wordt gezien, dan wordt de premie van je autoverzekering automatisch hoger. Hieronder lees je waarom jongeren onder de 24 jaar eigenlijk een risicogroep zijn, hoe je kunt besparen op je autoverzekering en welke goedkope sportauto’s er op de markt zijn.

Wat zijn betaalbare en goedkope sportauto’s?

Een Ferrari, Aston Martin of Lamborghini zijn natuurlijk prachtige sportwagens. Maar niet erg goedkoop. Gelukkig zijn er vele alternatieven te vinden zodat jij in het bezit bent van zowel een mooie als goedkope sportauto. Dit zijn onder andere:

Goedkope sportauto

Subaru BRZ

De Subaru BRZ bereikt een maximale snelheid van 226 km per uur. De wagen heeft geen vierwielaandrijving dus let goed op in de bochten. De prijs van de Subaru BRZ ligt iets hoger dan die van de hierna genoemde Toyota GT96.

Toyota GT86

De Toyota GT86 kan een topsnelheid van 233 km per uur bereiken. Deze goedkope sportauto heeft achterwielaandrijving.

Mazda MX-5

De Mazda MX-5 is een goedkope sportauto en komt tot een maximale snelheid van 214 km per uur. Bovendien is deze wagen in 2016 uitgeroepen tot “Beste cabrio van het jaar”.

Welke eisen stellen verzekeraars aan de auto en automobilist?

Ga je je oriënteren op een autoverzekering nadat je een goedkope sportauto hebt gekocht? Zoek dan eerst uit welke eisen er zowel aan jou als de auto worden gesteld door de verzekeraars voordat je je goedkope sportwagen überhaupt verzekert. Een aantal van deze eisen zijn:

  • De wagen heeft niet een te hoog gewicht
  • Je kunt aantonen dat je schadevrije jaren hebt opgebouwd
  • Het vermogen van je goedkope sportauto is max. 136 pk

Waarom worden jongeren onder de 24 jaar als risicogroep gezien door verzekeraars?

Jongeren onder de 24 jaar zien verzekeraars vaak als risicogroep, waardoor je meer premie moet betalen voor je autoverzekering. Heb je dus een goedkope sportauto in je bezit en zit je onder deze leeftijdsgrens, dan heb je een grote kans dat je verzekering hoger uitvalt. Maar waarom zien verzekeraars deze leeftijdsgroep als risicogroep? Hier zijn een aantal oorzaken voor te noemen:

  • Jongeren gedragen zich vaak volgens het ‘eerst doen, dan denken’ principe. Tot een leeftijd van 25 jaar zijn de hersenen namelijk nog volop in ontwikkeling
  • Jongeren kunnen impulsief zijn en van de ene op de andere dag beslissen in plaats van het OV met de auto te gaan. Hierbij is een grote kans dat ze nog weinig rijervaring hebben
  • Het komt – helaas – vaak voor dat jongeren onder invloed rijden. Denk hierbij aan alcohol en drugs. Maar ook zijn ze snel afgeleid of moe
  • Bij de allergoedkoopste sportauto’s die jongeren in hun bezit hebben zijn er minder veiligheidsvoorzieningen
  • Jongeren nemen eerder risico’s, helemaal als ze onder druk staan van een groep
  • Van jongeren wordt nog niet verwacht dat ze een verkeerssituatie goed kunnen inschatten en hierop kunnen anticiperen
  • Vooral van jongere mannen wordt gezegd dat ze graag indruk maken met hun rijstijl. Dit wordt door verzekeraars gezien als een hoger risico op ongevallen

Goedkope sportauto kopen? Kijk ook naar sportwagenverzekering

Neem in je vergelijking tussen verschillende autoverzekeringen ook de opties van een sportwagenverzekering mee als je een goedkope sportauto hebt aangeschaft. Een sportwagenverzekering is namelijk speciaal gericht op sportauto’s. Let er wel op dat verzekeraars ervan uitgaan dat als je bestuurder bent van een sportauto, je automatisch ook een sportieve rijstijl hanteert. De premie valt dan dus hoger uit dan bij een normale autoverzekering. Bij zowel een sportwagenverzekering als normale autoverzekering heb je de keuze uit 3 varianten:

Vergelijk verzekeringen voor je goedkope sportauto

Een WA verzekering is voor iedereen in Nederland verplicht die in een auto rijdt. Ook als je een goedkope sportauto hebt aangeschaft is een verzekering belangrijk. Vergelijk wel meerdere autoverzekeringen met elkaar, zodat je altijd de autoverzekering vindt die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. In onze vergelijker vul je eenvoudig jouw gegevens in waardoor je direct kunt zien hoeveel je bespaart op de verzekering van je goedkope sportauto.