Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Geld lenen ribbon

Lening berekenen

Vind de meest voordelige lening voor jouw situatie

Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

4,1% is het laagste rentepercentage.
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:
Wij geven om je privacy, bij ons zijn je gegevens veilig.
103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1200 reviews
20 dagen geleden
 
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe...
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe leverancier. Doordat e.a. Niet geheel naar mijn wens verliep contact en klacht ingediend bij overstappen , ondanks het mijn eigen verantwoordelijkheid was om ingangsdatum te controleren en ik dit niet juist had gedaan ( simpel weg omdat ik hier nog nooit problemen mee had gehad en ervan ging dat dit niet fout kon gaan ) heb ik een zeer vriendelijke en behulpzame medewerkster gesproken ( Romy ) en heeft mijn verhaal aangehoord en netjes naar behoren opgepakt en meerdere malen mij ondersteund met een goed resultaat. Ik dacht niets meer te vernemen omdat Romy en natuurlijk overstappen.nl mijn klacht al netjes naar behoren hadden opgelost. Ontvangen we vandaag ook nog een kaart vanuit overstappen met de hand geschreven door Romy met de vraag of dat alles naar tevredenheid is opgelost , en naast de kaart een reep chocolade. Als overal de misverstanden op z,on klantvriendelijke manier zouden worden opgelost zag de wereld er een stuk vriendelijker uit. Nogmaals had was zwart wit gezien mijn eigen fout , maar dat was voor overstappen.nl geen reden om te zeggen van kijk maar het is niet onze fout. Overstappen super service vanuit jullie kant. Dank, john en Angelique
22 dagen geleden
 
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Lening berekenen

Je wilt een lening afsluiten en berekenen hoeveel geld je kan lenen. Er zijn helaas geen vaste bedragen te noemen, aangezien het bedrag dat geleend kan worden, verschilt per aanbieder. Wij vertellen je op deze pagina meer over waar aanbieders op letten als je ze je lening berekenen.

Je maximale lening berekenen

Hoeveel je mag lenen, verschilt per aanbieder. Daarom loont het ook om leningen te vergelijken; zo zie je snel welke aanbieder jou de beste voorwaarden biedt. Om ervoor te zorgen dat je op een verantwoorde manier geld leent, kijken aanbieders naar het ‘verantwoord kredietmaximum’. Dit wordt berekend aan de hand van je netto (gezins)inkomen, waar je woonlasten en een vaste norm voor levensonderhoud van af worden getrokken. Het bedrag dat overblijft wordt je ‘afloscapaciteit’ genoemd.Het is belangrijk om nooit te veel te lenen. Als je een lening afsluit, ga je een betalingsverplichting aan. Als je persoonlijke situatie verandert waardoor je financieel krapper zit, moet je wel de maandkosten blijven betalen. Het minimale leenbedrag is €5.000 en het maximale leenbedrag is €150.000.

lening berekenen

Lening berekenen: het BKR

Als je een lening aanvraagt, wordt je aanvraag getoetst bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Het is voor kredietverstrekkers wettelijk verplicht om dit te doen. Door de controle kunnen kredietverstrekkers inschatten hoe een klant er financieel voor staat; zo zien zij of je al een andere lening open hebt staan en of je betalingsachterstanden hebt. De toetsing is dus een hulpmiddel om op een verantwoorde manier krediet te verstrekken.

Als je een BKR-registratie hebt, hoeft dit niet per se iets negatiefs te zijn. Als je geen betalingsachterstand hebt, is de registratie bewijs van financieel goed gedrag. Mocht je om een andere reden een registratie hebben, wordt het vaak al moeilijker. Als de lening wordt goedgekeurd, moet je vaak wel een hoger rentepercentage betalen.

Lening berekenen: rente en aflossingsduur

Als je een lening gaat berekenen in onze vergelijker, zie je de volgende rentes en aflossingsduur voorbijkomen.

Persoonlijke lening:

Bedrag€7.500€12.500€25.000
Minimale aflossingsduur:12 maanden12 maanden12 maanden
Maximale aflossingsduur:180 maanden180 maanden180 maanden
Minimale rente:5,90%5,80%4,10%
Maximale rente:8,60%6,80%5,90%

Doorlopend krediet:

Bedrag€7.500€12.500€25.000
Minimale aflossingspercentage:1%1%1%
Maximale aflossingspercentage:2%2%2%
Minimale rente:7,50%5,80%4,60%
Maximale rente:7,50%7,00%4,90%

Deze tarieven zijn gebaseerd op iemand met 01-01-1980 als geboortedatum, een vast contract en een koopwoning. Voor de meest actuele tarieven, zie onze vergelijker bovenaan deze pagina.

Tips als je leningen gaat berekenen

  • Leen alleen geld dat je écht nodig hebt;
  • Kies voor een persoonlijke lening als je éénmalig een vast bedrag nodig hebt en kies een doorlopend krediet als je doorlopend geld wilt kunnen opnemen;
  • Lees de voorwaarden goed door;
  • Controleer de vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare kredietaanbieder;
  • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je altijd aan betalingsafspraken houden.
geld lenen afbeelding