Hoeveel kan ik lenen? | Lening berekenen | Overstappen.nl
Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kan lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Bereken snel en eenvoudig wat je kan lenen met onze vergelijker.
Vergelijk leningen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3404 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  12 uur geleden
  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Karin Astrid
  Star on Star on Star on Star on Star off
  18 uur geleden
  Duidelijkheid

  Duidelijkheid

  Roelof Robertino Poot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 uur geleden
  Goed en snel geregeld

  Goed en snel geregeld

  J. Werder
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3404 reviews

  Snel navigeren naar

  Lening berekenen

  Wat het maximale leenbedrag voor jou is, hangt af van een aantal factoren. Wij helpen je bij het vergelijken van meerdere kredietverstrekkers en laten je weten of je aanvraag wordt geaccepteerd of niet. Als je aanvraag niet wordt geaccepteerd krijg je van ons ook de reden van weigering.

   

  Welk bedrag kan ik lenen?

  Per persoon en situatie verschilt het wat je kan lenen. Er is wel een maximum bedrag van € 75.000 wat iemand zou mogen lenen. Wil je meer lenen, dan is dit niet mogelijk. Wil je berekenen hoeveel je kan lenen? Wij vertellen je op deze pagina hoe dat snel en eenvoudig kan.

  rekenmachine

  7 aanbieders

  Wij vergelijken deze kredietverstrekkers

  Wat bepaalt het leenbedrag?

  De grootte van het bedrag dat je kunt lenen wordt vastgesteld aan de hand van verschillende factoren:

  Hoe hoger je salaris hoe meer je kan lenen, maar je kan (vaak) alleen lenen als je in een vast dienstverband zit.

  Echtpaar, kinderen, alleenstaand, single, wonend bij ouders. Wanneer je kinderen hebt zijn je uitgaven waarschijnlijk hoger en kan je minder geld lenen. Wil je samen met je partner geld lenen? Dan kan je vaak méér geld lenen dan wanneer je in je eentje geld leent.

  De VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland) en de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) hebben afspraken gemaakt over de normen voor verantwoorde kredietverlening, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van de cijfers van het Nibud.

  Als je een koopwoning hebt zijn er meer mogelijkheden om te lenen dan wanneer je een huurwoning hebt. Daarnaast zijn je hypotheeklasten of de hoogte van je huur ook bepalend voor hoeveel je kan lenen.

  Heb je al een lening afgesloten? Dan sta je geregistreerd in het BKR-register. Deze registratie is van invloed op de hoogte van je lening.

  Zoals kosten voor kinderopvang, alimentatie, je studieschuld, een (lease)auto en eventuele andere leningen.

  Makkelijk bereken hoeveel je kunt lenen

  “Bij het berekenen van een lening, onthoud: het geleende bedrag, de rente en de looptijd bepalen samen je maandelijkse aflossing en de totale kosten van je lening. Op Overstappen.nl kun je een lening vergelijken op basis van de rente van verschillende kredietverstrekkers.”

  JulesFinancieel expert

  jules financieel expert

  Maximale leencapaciteit berekenen

  De maximale leencapaciteit wordt door alle kredietverstrekkers op dezelfde manier berekend. Ze gebruiken de leennormen van de VFN om je leencapaciteit, het bedrag wat je elke maand kunt besteden aan het aflossen van je lening te berekenen. Dit aflossingsbedrag wordt met 50% vermenigvuldigd; want ze gaan ervan uit dat je elke maand 2% van de lening moet kunnen aflossen.
  Deze ingewikkelde berekening hoef je, gelukkig, niet zelf te maken, dit doen onze specialisten voor jou. Nadat je bij ons een aanvraag hebt gedaan, maken zij voor jou de berekening en krijg je van ons een bericht of de aangevraagde lening wordt goedgekeurd of niet.

  Waarom lening berekenen bij Overstappen.nl?

  Verantwoord geld lenen

  Officieel geregistreerd bij de Autoriteit van Financiële Markten (AFM)

  Beste leverancier

  Vergelijk alle kredietverstrekkers

  Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken alle Nederlandse kredietverstrekkers

  compare energy

  Onze experts staan voor je klaar

  Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze experts in Lenen

  Verantwoord lenen begint hier

  • voordeel

   Transparant vergelijken

  • voordeel

   Makkelijk aan te vragen

  • voordeel

   Onze klanten beoordelen ons met een 9

  Vergelijk leningen

  Tips voor het berekenen van je maximale lening

  Het afsluiten van een lening is een verantwoorde financiële keuze. Daarom geven we je vier tips over het vinden van de best passende lening en over je maximale lening berekenen.

  1. Tip 1

   Bestaande leningen

   Kredietverstrekkers halen het bedrag van je bestaande leningen af van je maximale leenbedrag. Naast de aflossing van je nieuwe lening, moet je die van je oude ook nog steeds kunnen betalen. Ga je de bestaande lening oversluiten naar de nieuwe lening? Laat dit dan weten aan je kredietverstrekker. Bij het berekenen van je maximale leenbedrag wordt hier rekening mee gehouden.

  2. Tip 2

   Rente

   Het maakt niet uit of je maximaal leent of niet, uiteindelijk is de rente bepalend voor de kosten van je lening. Let dus goed op de hoogte van de rente voordat je voor een kredietverstrekker kiest.

  3. Tip 3

   Maximaal lenen is niet slim

   Het bedrag wat je maximaal kan lenen is niet altijd het bedrag wat je moet lenen. Het liefste zorg je ervoor dat je minder leent dan je maximale leenbedrag. Hoe meer je leent, hoe meer je elke maand moet terugbetalen. Zorg er dus voor dat het leenbedrag past bij je leendoel én financiële situatie.

  4. Tip 4

   Maximaal lenen? Doe dit verantwoord!

   Sluit alleen een lening af bij een kredietverstrekker die een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten. Sluit daarom via ons een lening af, wij vergelijken alleen kredietverstrekkers die een vergunning hebben van de AFM. Zo weet je zeker dat je goed zit en veilig en verantwoord leent.

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Talloze banken en kredietverstrekkers bieden leningen aan. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Geen zicht op rente, looptijden en voorwaarden maakt de kans groot dat je te veel betaalt voor een lening.

  Het vergelijken van leningen helpt je om de voordeligste rente tegen de gunstigste voorwaarden te vinden. Zo bespaar je veel onnodige kosten. Je leent tegen gunstige voorwaarden bij een kredietverstrekker die past bij je financiële situatie. Een zakelijke lening is daarnaast ook mogelijk.

  Als je geld gaat lenen, is het belangrijk om goed te letten op de looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd is, hoe lager de maandelijkse kosten zullen zijn. Echter lopen de rentekosten dan ook langer door. Hierdoor is het uiteindelijk altijd voordeliger om voor een zo kort mogelijke looptijd te gaan.

  Je ontvangt binnen 1 werkdag een bericht van de kredietverstrekker, waarin staat of je lening is goedgekeurd of afgekeurd.

  Na het goedkeuren van je lening, krijg je een e-mail van de kredietverstrekker waarin je wordt gevraagd om een aantal documenten op te sturen. Als deze weer zijn goedgekeurd, ontvang je het bedrag binnen 1-4 werkdagen op je rekening.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!