Geld lenen ribbon

Lening berekenen

Bereken de meest voordelige lening voor jouw situatie
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vergelijk leningen
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,6%

is het laagste rente percentage

icon

9,0

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Klanten over Overstappen.nl

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2303 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2303 reviews

  Lening berekenen

  Je wilt een lening afsluiten en berekenen hoeveel geld je kan lenen. Er zijn helaas geen vaste bedragen te noemen, aangezien het bedrag dat geleend kan worden, verschilt per aanbieder. Wij vertellen je op deze pagina meer over waar aanbieders op letten als je ze je lening berekenen.

  Je maximale lening berekenen

  Hoeveel je mag lenen, verschilt per aanbieder. Daarom loont het ook om leningen te vergelijken; zo zie je snel welke aanbieder jou de beste voorwaarden biedt. Om ervoor te zorgen dat je op een verantwoorde manier geld leent, kijken aanbieders naar het ‘verantwoord kredietmaximum’. Dit wordt berekend aan de hand van je netto (gezins)inkomen, waar je woonlasten en een vaste norm voor levensonderhoud van af worden getrokken. Het bedrag dat overblijft wordt je ‘afloscapaciteit’ genoemd.Het is belangrijk om nooit te veel te lenen. Als je een lening afsluit, ga je een betalingsverplichting aan. Als je persoonlijke situatie verandert waardoor je financieel krapper zit, moet je wel de maandkosten blijven betalen. Het minimale leenbedrag is €5.000 en het maximale leenbedrag is €150.000.

  lening berekenen

  Lening berekenen: het BKR

  Als je een lening aanvraagt, wordt je aanvraag getoetst bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Het is voor kredietverstrekkers wettelijk verplicht om dit te doen. Door de controle kunnen kredietverstrekkers inschatten hoe een klant er financieel voor staat; zo zien zij of je al een andere lening open hebt staan en of je betalingsachterstanden hebt. De toetsing is dus een hulpmiddel om op een verantwoorde manier krediet te verstrekken.

  Als je een BKR-registratie hebt, hoeft dit niet per se iets negatiefs te zijn. Als je geen betalingsachterstand hebt, is de registratie bewijs van financieel goed gedrag. Mocht je om een andere reden een registratie hebben, wordt het vaak al moeilijker. Als de lening wordt goedgekeurd, moet je vaak wel een hoger rentepercentage betalen.

  Lening berekenen: rente en aflossingsduur

  Als je een lening gaat berekenen in onze vergelijker, zie je de volgende rentes en aflossingsduur voorbijkomen.

  Persoonlijke lening:

  Bedrag€7.500€12.500€25.000
  Minimale aflossingsduur:12 maanden12 maanden12 maanden
  Maximale aflossingsduur:180 maanden180 maanden180 maanden
  Minimale rente:5,90%5,90%3,90%
  Maximale rente:8,60%6,80%7,00%

  Doorlopend krediet:

  Bedrag€7.500€12.500€25.000
  Minimale aflossingspercentage:1%1%1%
  Maximale aflossingspercentage:2%2%2%
  Minimale rente:7,50%5,80%4,60%
  Maximale rente:7,50%7,00%4,90%

  Deze tarieven zijn gebaseerd op iemand met 01-01-1980 als geboortedatum, een vast contract en een koopwoning. Voor de meest actuele tarieven, zie onze vergelijker bovenaan deze pagina.

  Tips als je leningen gaat berekenen

  • Leen alleen geld dat je écht nodig hebt;
  • Kies voor een persoonlijke lening als je éénmalig een vast bedrag nodig hebt en kies een doorlopend krediet als je doorlopend geld wilt kunnen opnemen;
  • Lees de voorwaarden goed door;
  • Controleer de vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare kredietaanbieder;
  • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je altijd aan betalingsafspraken houden.

  geld lenen afbeelding

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.