Actuele spaarrente 2024 | Overstappen.nl

Actuele spaarrente 2024

De rentetarieven veranderen regelmatig. Door de rente in de gaten te houden, kun jij optimaal profiteren van je spaargeld. Op deze pagina vind je een overzicht van de actuele rente.

Actuele spaarrente

De rentetarieven kunnen op elk moment veranderen. Dit komt doordat banken zelf de rente vaststellen op basis van verschillende factoren, bijvoorbeeld de huidige rentetarieven op de markt en de kosten die de bank maakt. Wanneer de rente ineens daalt, is dit natuurlijk nadelig voor jou. Op de hoogte blijven van de actuele spaarrentes is daarom belangrijk om de spaarrekening te vinden met de hoogste rente. Gelukkig hebben wij het zoekwerk al voor je gedaan en vind je op deze pagina een handig overzicht met de actuele rente per bank. Zo kun jij gemakkelijk de spaarrekening vinden die past bij jouw behoeften én de hoogste rente heeft.

Overzicht van de actuele spaarrentes

Hieronder vind je een overzicht van de actuele spaarrente. Je ziet hier het rentepercentage op dit moment per aanbieder.

beweeg de tabel van links naar rechts

Hieronder vind je een overzicht van de actuele spaarrente. Je ziet hier het rentepercentage op dit moment per aanbieder.

AanbiederRentepercentageLand
Trade Republic Bank3,75%Ierland
OpenBank3,65%Spanje
Banca Progretto3,50%Italië
Santander3,40%Spanje
Distingo Bank3,33%Frankrijk

Meer informatie over sparen

Ben je op zoek naar meer informatie over sparen? Dan ben je bij Overstappen.nl aan het goede adres! Je kunt bij ons verder nog lezen over wat de verwachting van rente is, hoe inflatie invloed heeft op je spaargeld en wat op dit moment de hoogste spaarrente is.

Gecontroleerd door
Eva van Erk - Zorgverzekering- en kredietexpert
Eva van Erk
Zorgverzekering- en kredietexpert
3 minuten 13-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Eva onderdeel van de Kizi familie als onze zorgverzekering- en kredietexpert. Ze werkt al sinds 2016 in de zorgbranche. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar en als productmanager hypothecair krediet bij een Nederlandse bank. Zij kent de ins and outs van zowel zorgverzekeringen als financiële producten en vertelt graag hoe jij je voordeel kunt doen op basis van de laatste marktontwikkelingen. Eva wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf.

Onze klanten zeggen:

Veelgestelde vragen

  Hoe beïnvloedt een verandering in de rente mijn spaargeld?

  Wanneer de Europese Centrale Bank de rente verhoogt, stijgt meestal ook de rente op de spaarrekeningen. Dit komt doordat banken hogere rente betalen om spaargeld aan te trekken. Andersom geldt ook: als de rente daalt, daalt de rente op spaarrekeningen ook vaak. Dit varieert per bank en type spaarrekening.

  Waarom verschillen de rentepercentages tussen verschillende banken?

  Rentepercentages kunnen verschillen vanwege verschillende bedrijfsstrategieën, kosten en concurrentieomstandigheden. Banken bepalen hun rentetarieven ook op basis van hun behoefte aan kapitaal.

  Hoe wordt de rente vastgesteld door de Europese Centrale Bank (ECB)?

  De ECB bepaalt de rentevoeten op basis van verschillende factoren, zoals inflatie en economische groei.

  Wat betekent een negatieve rente?

  Negatieve rente betekent dat je geld moet betalen om je geld op een spaarrekening te zetten bij een bank. Je ontvangt dan dus geen rente, maar betaalt juist een vergoeding. Dit kan voorkomen wanneer de ECB de rente zeer laag maakt om de economie te stimuleren.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!