Avéro Achmea zorgverzekering

Contactgegevens
Vergelijk zorgverzekeringen

Zorgverzekeraar Avéro Achmea is onderdeel van Achmea, een van de grootste aanbieders van financiële producten in de Benelux. Achmea biedt financiële producten voor particulieren en voor de zakelijke wereld. Avéro Achmea is al sinds 1811 actief in de verzekeringsbranche.

Vergelijk zorgverzekeraar Avéro Achmea

In onze zorgvergelijker biedt Avéro Achmea basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen aan. Door een vergelijking te maken kun je kijken of een verzekering van Avéro Achmea voordelig is en aansluit bij jouw zorgbehoeften. Als deze verzekering beter past bij jou dan je huidige zorgverzekering kun je gemakkelijk overstappen. Sluit bij Overstappen.nl een nieuw zorgcontract af en de oude verzekering wordt voor je opgezegd zodat jij hier geen omkijken naar hebt.

Basisverzekering Avéro Achmea

Avéro Achmea biedt de keuze uit twee typen basisverzekeringen:

 • Basisverzekering Keuze Zorg Plan (restitutieverzekering)
 • Basisverzekering Select Zorg Plan (naturaverzekering)

Het verschil tussen deze verzekeringen bestaat uit de zorgkeuze en de hoogte van de premie. De eerste, de restitutieverzekering, houdt in dat je bij alle zorgverleners terecht kunt en de kosten 100% vergoed worden. De tweede, de naturaverzekering, houdt in dat je bij een geselecteerd aantal zorgverleners terecht kunt. Wanneer je zorg afneemt bij deze gecontracteerde zorgverleners krijg je 100% van de kosten vergoed. Als je zorg afneemt bij een zorgverlener die niet gecontracteerd is, vergoedt Avéro Achmea 75% van de kosten. Zij houden voor de berekening van de vergoeding het gemiddelde tarief voor de betreffende type zorg aan. Beide verzekeringen bieden huisartsenzorg, specialistische zorg, verpleging in het ziekenhuis, geneesmiddelen, hulpmiddelen, ziekenvervoer, mondzorg, paramedische zorg, kraamzorg en wijkverpleegkundige zorg.

Avéro Achmea aanvullende verzekeringen

Avéro Achmea biedt meerdere aanvullende verzekeringen aan, met oplopende dekkingen en pakketten die speciaal gericht zijn op een bepaalde doelgroep. Op deze manier proberen ze voor iedere consument een passende verzekering aan te bieden.

De keuze voor aanvullende verzekeringen bestaat uit: Start, Royaal, Excellent, Juist voor Jou en Beter Voor Nu.

Start

Dit is de aanvullende verzekering met de laagste prijs en de minste dekking. Voor mensen die weinig extra zorg nodig hebben, maar toch verzekerd willen zijn voor het geval hen iets overkomt. Je krijgt met deze zorgverzekering onder andere een vergoeding voor fysiotherapie en vaccinaties.

Royaal

Wil je zeker zijn van een ruime dekking, bijvoorbeeld voor je gezin, dan biedt deze aanvullende verzekering dekking voor onder andere orthodontie, brillen, contactlenzen en uitgebreidere fysiotherapie. Kinderen zijn gratis meeverzekerd en kunnen gebruikmaken van dezelfde zorg als jij. Door een aanvullende verzekering af te sluiten met deze vergoedingen zorg je ervoor dat je kinderen ook goed verzekerd zijn.

Excellent

Als je graag volledig verzekerd wilt zijn dan is deze verzekering de beste keuze. De dekking biedt een ruime vergoeding voor onder andere alternatieve geneeswijzen en cosmetische chirurgie. Houd er rekening mee dat je voor deze verzekering een medische selectie moet ondergaan. Avéro Achmea baseert de selectie op je medische verleden, welke behandelingen je hebt ondergaan en van welke zorg je in het verleden gebruik hebt gemaakt.

Beter voor Nu

Deze verzekering is gericht op de doelgroep 50+, met een dekking voor de zorg die je vaak gebruikt vanaf deze leeftijd. Zo biedt de verzekering dekking voor (lees)brillen, fysiotherapie en vaccinaties.

Juist voor Jou

Deze verzekering is zeer geschikt voor studenten en jongeren tot 30 jaar. Door een combinatie tussen een basis- en aanvullende verzekering te bieden met vergoeding voor tandartskosten en vaccinaties voor een reis naar het buitenland past de verzekering goed bij deze doelgroep. Naast deze dekking krijg je ook een vergoeding voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen.

Vergelijk zorgverzekeringen

Tandartsverzekering

Wil je meer zekerheid op het gebied van tandartszorg? Avéro Achmea biedt vier verschillende tandartsverzekeringen;  T Start, T Extra, T Royaal en T Excellent. Het verschil tussen de tandartsverzekeringen zit hem in de vergoedingen. Ook het verzekeringsbedrag verschilt per verzekering. Er geldt een medische acceptatie bij T Royaal en T Excellent. Dat wil zeggen dat er enkele medische vragen aan je gesteld worden voordat je deze verzekering kunt afsluiten.

Kosten bij Avéro Achmea

Avéro Achmea baseert de prijzen voor aanvullende verzekeringen op leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe meer premie je betaalt. De leeftijdsgroepen die door Avéro Achmea worden aangehouden zijn:

 • 0 t/m 17 jaar
 • 18 t/m 34 jaar
 • 35 t/m 54 jaar
 • vanaf 55 jaar

Acceptatieplicht

Zorgverzekeraars zijn verplicht iedereen te accepteren voor de basisverzekering. Hiervoor geldt namelijk een wettelijk acceptatieplicht. Voor aanvullende verzekeringen geldt dit niet. Avéro Achmea accepteert iedereen voor de aanvullende verzekeringen Start, Royaal, Beter voor Nu en Juist voor jou. Alleen voor de meest uitgebreide zorgverzekering Excellent hanteren zij een medische selectie. Je zult hiervoor een vragenlijst moeten invullen over je medisch verleden, op basis hiervan zal je aanvraag worden goed- of afgekeurd. Dit geldt ook voor de tandartsverzekering T Royaal en T Excellent.

Online declareren

Vanaf 24 oktober 2016 is het alleen mogelijk om de zorgkosten online te declareren. Avéro Achmea hanteert een reactietermijn van 10 dagen.

Gratis kraampakket

In verwachting? Alle klanten die een aanvullende verzekering hebben afgesloten ontvangen een gratis kraampakket van Avéro Achmea. Je kunt hier in het begin van je zwangerschap een aanvraag voor indienen en je ontvangt het pakket in de zevende maand.

Eigen risico Avéro Achmea

Het eigen risico geldt voor iedereen met een Nederlandse zorgverzekering. Als je gebruik maakt van zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering zijn de eerste kosten voor eigen rekening. Als je in 2017 bijvoorbeeld wordt behandeld in het ziekenhuis betaal je de eerste 385 zelf. Alle kosten boven dit bedrag worden vergoed door de zorgverzekeraar. De hoogte van het eigen risico wordt ieder jaar vastgesteld door de overheid. Het eigen risico is ingevoerd om de zorg betaalbaar te maken en te houden.

Vrijwillig eigen risico

Naast het verplicht eigen risico kun je kiezen voor een extra vrijwillig eigen risico. Zorgverzekeraars zetten hier een korting op je premie tegenover. Hoe groter het vrijwillig eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico moet je dit bedrag wel direct beschikbaar hebben wanneer je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering.

Betalingsregeling zorgpremie Avéro Achmea

Het kan voorkomen dat je niet genoeg geld hebt om je maandelijkse zorgpremie te kunnen betalen. Na 2 en 4 maanden achterstand krijg je van Avéro Achmea een betalingsherinnering of aanmaning opgestuurd. Je kunt in dit geval een betalingsregeling treffen zodat je de achterstand in stappen kunt terugbetalen. Wanneer je niet reageert op de betalingsregeling en de premie achterstand is opgelopen tot 6 maanden, word je aangemeld bij Zorginstituut Nederland.

Zorgtoeslag aanvragen

Als je te weinig verdient kan je in aanmerking komen voor zorgtoeslag zodat je de zorgpremie kunt betalen. De hoogte van de zorgtoeslag wordt berekend aan de hand van het inkomen. Heb je moeite om iedere maand de zorgpremie te kunnen betalen, controleer dan of je recht hebt op zorgtoeslag. Zorgtoeslag berekenen en aanvragen kan gemakkelijk op de website van de Belastingdienst.

Wanneer heb ik geen zorgverzekering nodig?

In principe is iedere Nederlandse burger wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten, er zijn echter een aantal uitzonderingen:

 • Je woont en werkt (tijdelijk) in het buitenland
 • Als je gemoedsbezwaren hebt op basis van je geloof. Je zult in dit geval wel een speciale belasting moeten betalen.
 • Je treedt in- of uit dienst als militair. Als militair ben je verzekerd via de Stichting ZiektekostenVerzekering Krijgsmacht (SZVK), je hebt in de periode van dienst geen normale zorgverzekering nodig.

Avéro Achmea zorgverzekering afsluiten

Een zorgverzekering sluit je altijd af voor één jaar. Aan het eind van het jaar, in november en december, kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Als je dit niet doet blijf je automatisch bij je huidige zorgverzekeraar. Voor het online afsluiten van een verzekering geldt een bedenktijd van 14 dagen.

Kies voor passende zorg

Bij het kiezen van een zorgverzekering is het vooral belangrijk dat je bedenkt welke zorg jij nodig hebt. Het kan prettig zijn om aanvullend verzekerd te zijn, maar ga eerst eens na of je wel echt gebruik maakt van deze zorg en of de kosten opwegen tegen de vergoeding die je ontvangt. Als je duidelijk in beeld hebt welke zorg je nodig hebt is het makkelijker om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken en erachter te komen welke het best bij jou past.

Avéro Achmea zorgverzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeraars

Vergelijk de Avéro Achmea zorgverzekering op prijs en dekking met de contractaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Door zorgverzekeringen te vergelijken, kun je al gauw enkele honderden euro’s per jaar besparen. Kies de voordeligste zorgverzekering voor je situatie en Overstappen.nl regelt een zorgeloze overstap naar de nieuwe zorgverzekeraar.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • In 2019 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Vergelijk zorgverzekeringen