De Amersfoortse zorgverzekering

de amersfoortse zorgverzekering

Contactgegevens
033 - 4642911
www.amersfoortse.nl
Vergelijk zorgverzekeringen

Over De Amersfoortse

De Amersfoortse is een verzekeraar voor ondernemers. De verzekeraar streeft ernaar om met zijn verzekeringen ondernemers werk uit handen te nemen. De Amersfoortse probeert ondernemers te ondersteunen en verder te helpen door ideeën aan te reiken op financieel gebied.

Basisverzekering

De overheid stelt de dekking van de basisverzekering vast, maar geeft verzekerden wel de mogelijkheid een polis te kiezen waarbij de patiënt elke zorgverlener zelf mag kiezen. De basisverzekering flexibel van De Amersfoortse is een restitutiepolis. Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen naar welke zorgverlener je gaat.

Aanvullende verzekering

Bij De Amersfoortse kun je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. De aanvullende verzekeringen zorgen voor een uitgebreide dekking aan fysiotherapie, orthodontie, de beste dekking voor (preventieve) cursussen, de hoogste vergoeding voor brillen plus kortingen bij Eye Wish Opticiens, een ruime dekking aan alternatieve geneeswijzen en een goede vergoeding rondom zwangerschap en bevalling.

De aanvullende verzekeringen van De Amersfoortse:

 • Compact
 • Budget
 • Basis
 • Uitgebreid
 • Optimaal

Compact

De aanvullende verzekering Compact vergoedt onder andere fysiotherapie, anticonceptie en zorg in het buitenland. Je krijgt korting op brillen en lenzen bij Eye Wish Opticiens.

Budget

De aanvullende verzekering Budget vergoedt fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, orthodontie tot 18 jaar, vergoeding voor zorg in het buitenland en kraamzorg.

Basis

De aanvullende verzekering Basis is een wat ruimere verzekering dan de aanvullende verzekering Budget. De dekking en vergoedingen zijn hoger en je kunt gebruikmaken van vergoedingen voor brillen en lenzen. Je bent verzekerd voor fysiotherapie, buitenland, alternatieve geneeswijzen en kraamzorg.

Uitgebreid

De aanvullende verzekering Uitgebreid van De Amersfoortse is een uitgebreidere versie dan de aanvullende verzekering Basis. In deze aanvullende verzekering zitten vergoedingen voor fysiotherapie, brillen/lenzen en vergoeding voor zorg in het buitenland. De premie is wat hoger dan bij de aanvullende verzekering Basis, maar je krijgt er meer voor terug.

Optimaal

De aanvullende verzekering Optimaal biedt een zeer uitgebreide vergoeding voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, orthodontie tot 18 jaar, buitenland en kraamzorg. De premie per maand is wat hoger dan de aanvullende verzekering Uitgebreid, maar daarbij krijg je hogere vergoedingen.

Wildcard bij aanvullende verzekeringen

De Amersfoortse biedt een Wildcard aan. Als je een ongeluk krijgt kun je de Wildcard gebruiken. Deze biedt een vergoeding tot 1000,- euro extra. Je kunt de Wildcard alleen inzetten als je een basis- en een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij De Amersfoortse.

 

 

Aanvullende verzekering voor jongeren

De Amersfoortse denkt graag mee met jongeren. Speciaal voor jongeren hebben zij een complete aanvullende verzekering voor een aantrekkelijke premie. Deze speciale premie geldt alleen voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar.

Tandartsverzekeringen

De tandartsverzekeringen geven je een uitgebreide dekking voor tandheelkundige kosten die niet vergoed worden door de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. De Amersfoortse heeft vier verschillende tandartsverzekeringen:

 • Basis
 • Extra
 • Uitgebreid
 • Optimaal

De verschillen tussen de pakketten zit hem in het vergoedingsbedrag. Daarnaast is tandartsverzekering Optimaal de duurste variant en Basis de voordeligste. Voor Tandarts Extra, Uitgebreid en Optimaal vraagt De Amersfoortse eerst een aantal vragen over je gezondheid voordat je deze tandartsverzekering kunt afsluiten.

Wat doet Overstappen.nl en wat doet De Amersfoortse?

Overstappen.nl biedt een zorgvergelijker waarmee je de verzekeringen van De Amersfoortse kunt vergelijken. In het overstapproces moeten een aantal zaken geregeld worden. Hierbij hebben Overstappen.nl en De Amersfoortse allebei een ander aandeel. In het overzicht staat welke partij wat regelt.

Wat doet Overstappen.nl?  Wat doet De Amersfoortse?
Vergelijken van verzekeringenAfsluiten van verzekeringen
Contract- en verzekeringsformulieren opsturen
Wijzigingen van gegevens verwerken
Declaraties verwerken
Premie innen

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Als verzekerde bij De Amersfoortse kun je online bij al je gegevens. Mijn Amersfoortse is de online omgeving waar je declaraties kunt indienen, je gegevens kunt beheren en kunt zien van welke zorg je gebruik hebt gemaakt. Inloggen bij Mijn Amersfoortse doe je met je DigiD, het digitale identificatiebewijs van de overheid waarmee je veilig kunt inloggen. Heb je nog geen DigiD? Dan kun je die hier aanvragen.

De Amersfoortse App

Naast de online omgeving van Mijn Amersfoortse, kun je ook de app van De Amersfoortse downloaden. Je kunt deze onder andere gebruiken om declaraties in te dienen. Dit doe je door een foto te maken van de nota en deze via de app op te sturen.

Declareren bij De Amersfoortse

Als je gebruik maakt van zorg, dan krijg je een nota mee waarop de zorgkosten vermeld staan. Deze kosten kun je declareren bij De Amersfoortse door de nota op te sturen. Je kunt dit op een aantal manieren doen

Declaratie indienen
Online met DigiDMijn Amersfoortse
AppVoor Android
Per post Via het declaratieformulier

Eigen risico gespreid betalen

Als het je niet lukt om je eigen risico in één keer te betalen, dan kun je een betalingsregeling treffen met De Amersfoortse. Je mag het openstaande bedrag dan in termijnen terugbetalen. Als je hiervan gebruik wilt maken kun je telefonisch contact opnemen met de klantenservice van De Amersfoortse. Zolang de betalingsregeling loopt en je nog niet het volledige bedrag hebt terugbetaald, kun je niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Gecontracteerde zorgverleners

Als je een verzekering afsluit bij de Amersfoortse, dan ben je zelf vrij om te kiezen door welke zorgverlener je behandeld wilt worden. De Amersfoortse sluit alsnog contracten af met zorgverleners om ervoor te zorgen de verzekerden altijd kwalitatief goede zorg kunnen krijgen.

EHIC (Europese zorgpas aanvragen)

Met de European Health Insurance Card kun je in het buitenland bewijzen dat je verzekerd bent bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Als je gebruik maakt van noodzakelijke medische hulp, wordt de rekening direct naar de zorgverzekeraar opgestuurd als je de EHIC laat zien. Het is niet verplicht om deze bij je te dragen, maar zonder de pas moet je de kosten eerst zelf voorschieten. Bij De Amersfoortse is de normale zorgpas gecombineerd met de EHIC. Je ontvangt deze combinatie zorgpas gratis en automatisch bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Kind meeverzekeren

Vanaf de geboorte van je kind heb je vier maanden de tijd om hem of haar bij te schrijven op de polis van je zorgverzekering. Een kind is dan tot de 18e verjaardag gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Het kind heeft dan recht op alle verzekeringen die de ouder heeft afgesloten. Het bijschrijven van een kind kun je doen via Mijn Amersfoortse.

Opzeggen De Amersfoortse zorgverzekering

Een zorgverzekering kan aan het einde van het jaar worden opgezegd. Als je een zorgverzekering van De Amersfoortse wilt opzeggen dan moet dat uiterlijk 31 december bekend zijn bij De Amersfoortse. Er zijn een aantal redenen waarom je gedurende het jaar je zorgverzekering mag opzeggen:

 • Je gaat naar het buitenland verhuizen;
 • Je bent verzekerd via je werkgever en je gaat van baan verwisselen;
 • Je gaat scheiden en je partner stond bij jou op de polis, je kunt de zorgverzekering van je partner dan opzeggen.

Contactgegevens De Amersfoortse

Contact opnemen met De Amersfoortse kan op verschillende manieren.

Contactgegevens De Amersfoortse
Websitewww.amersfoortse.nl
Telefoonnummer 033 – 4642911
Alarmnummer als je in het buitenland bent(+31) 20 – 6515151
E-mailVia het contactformulier
Twitter www.twitter.com/DeAmersfoortse
Postadres declaratieformulierenAmersfoortse Verzekeringen, Postbus 42, 3800 AA Amersfoort
BezoekadresArchimedeslaan 10  
3584 BA
Utrecht

Zorgverzekeraar De Amersfoortse vergelijken met andere zorgverzekeraars?

Wil je weten of de zorgverzekeringen van De Amersfoortse voordeliger zijn dan de zorgverzekeringen van andere zorgverzekeraars? Als je aangeeft welke zorg jij belangrijk vindt, dan toont de zorgvergelijker welke zorgverzekering deze zorg voor de voordeligste premie aanbiedt.

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van De Amersfoortse kun je terecht op de website van De Amersfoortse. Vergelijk de voorwaarden van De Amersfoortse met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.