Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering

Contactgegevens
071 751 0052
www.studentengoedverzekerd.nl
Vergelijk zorgverzekeringen

Over Studenten Goed Verzekerd

De verzekering Studenten Goed Verzekerd is een zorgverzekering voor studenten die is samengesteld door studenten. Studenten maken vaak geen kans op collectiviteitskorting van een werkgever omdat zij naast hun studie geen werk hebben. Studentenverenigingen ISO en LSVb besloten daarom een collectiviteit op te zetten zodat ook studenten kunnen profiteren van deze korting. Dit is gelukt in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea en is hier ondergebracht. Studenten Goed Verzekerd kan daardoor goede zorg bieden voor een lage premie.

Wat doet Overstappen.nl en wat doet Studenten Goed Verzekerd

Als je van je huidige zorgverzekering wilt overstappen naar een zorgverzekering van Studenten Goed Verzekerd moeten er een aantal zaken worden geregeld. We geven je hier een overzicht van wie wat regelt.

Wat doet Overstappen.nlWat doet Studenten Goed Verzekerd/Zilveren Kruis Achmea
Zorgverzekering vergelijkenZorgverzekering afsluiten
Contract- en verzekeringsformulieren opsturen
Wijzigingen van gegevens verwerken
Declaraties verwerken
Premie innen

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Service en online ondersteuning wordt aangeboden via Zilveren Kruis Achmea. Je kunt de details van je zorgverzekering dan ook bekijken op Mijn Zilveren Kruis. Je kunt hier inloggen met je DigiD, je digitale identificatiebewijs dat wordt aangeboden door de overheid. Heb je nog geen DigiD? Dan kun je deze hier aanvragen.

Zorg app

Studenten Goed Verzekerd heeft een Declaratie App waarmee je zorgkosten vanaf je mobiel kunt declareren. Je hoeft alleen maar een foto te maken van de nota en deze via de app te versturen. Zo heb je ook onderweg inzicht in je zorgkosten en je gegevens, veel zaken kun je via de app meteen regelen.

Declareren bij Studenten Goed Verzekerd

Om je zorgkosten vergoed te krijgen zul je deze moeten declareren. Studenten Goed Verzekerd maakt het mogelijk om dit op verschillende manieren te doen:

Gespreide betaling

Om verschillende redenen kan het gebeuren dat je je premie, eigen risico of eigen bijdrage niet in één keer kunt betalen. In dit geval kun je een betalingsregeling aanvragen. Je zult het bedrag dan in termijnen terug gaan betalen.

Je kunt kiezen in hoeveel termijnen je het openstaande bedrag wilt terug betalen, hier zijn twee voorwaarden aan verbonden:

  • Je moet het binnen 12 maanden terugbetalen
  • Het minimale bedrag per termijn is €25,-

De betalingsregeling kun je aanvragen via Mijn Zilveren Kruis. Naast het betalen van je betalingsregeling moet je eens per maand ook je vaste premie blijven betalen. Als je een betalingsregeling hebt lopen, maar je wilt het hele bedrag toch in één keer aflossen, dan kan dit. Voordat je het bedrag overmaakt is het wel verstandig om eerst contact op te nemen met Zilveren Kruis Achmea.

Declaratie indienen 
Online met DigiDMijn Zilveren Kruis
Online zonder DigiDOnline nota’s inscannen
Mobiele appVoor Iphone en Ipad
Voor Android
Per postOriginele nota opsturen met postzegel

Basisverzekering Studenten Goed Verzekerd

Studenten Goed Verzekerd biedt drie basisverzekeringen aan welke vooral verschillen in de zorgkeuze. Als je kiest voor de Basis Budget verzekering kun je bijvoorbeeld bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht, bij het Basis Exclusief pakket kun je bij alle ziekenhuizen terecht. Je maandelijkse premie daalt als je kiest voor een hoger vrijwillig eigen risico. Zo komt het goedkoopste basispakket met het hoogste vrijwillig eigen risico neer op een maandpremie van € 60,12.

BasisverzekeringMaandelijkse premie
Verplicht eigen risico
Basis Budget€ 80,96
Basis Zeker€ 92,21
Basis Exclusief€ 95,63
Vrijwillig eigen risicoMaandelijkse korting
€ 100€ 4,17
€ 200€ 8,33
€ 300€ 12,50
€ 400€ 16,67
€ 500€ 20,83

Aanvullende verzekeringen

Als je naast de zorg uit de basisverzekering denkt gebruik te gaan maken van specifieke zorg, dan kun je een van de 4 aanvullende zorgverzekeringen afsluiten, of een van de 4 tandartsverzekeringen die Studenten Goed Verzekerd aanbiedt. Als je kiest voor een aanvullende verzekering, krijg je hier gratis een aantal extra vergoedingen bij. De Basis Plus Module zit bij alle aanvullende verzekeringen inbegrepen, maar deze kun je ook apart afsluiten als je geen aanvullende verzekering wilt.

Aanvullende verzekeringen Maandelijkse premie
1 Ster€ 5,50
2 Sterren€ 11,01
3 Sterren€ 20,50
4 Sterren€ 37,49
Tandarts 1 ster€ 11,03
Tandarts 2 sterren€ 14,81
Tandarts 3 sterren€ 27,70
Tandarts 4 sterren€ 41,60
Basis Plus Module€ 3,95

Gecontracteerde zorgverleners

Zilveren Kruis Achmea heeft met veel zorgverleners een contract afgesloten over de prijs en de kwaliteit van de zorg die zij bieden. Als klant van Studenten Goed Verzekerd kun je bij alle zorgverleners terecht waar Zilveren Kruis Achmea afspraken mee heeft. Je kunt hier vinden welke zorgverleners bij jou in de buurt zijn.

Europese zorgpas (EHIC)

Tijdens een verblijf in het buitenland kan het zijn dat je onverwachts zorg nodig hebt. In Europa geldt dat je de kosten voor medische hulp in een staatsziekenhuis vergoed krijgt. De Europese zorgpas is de kaart die je in het buitenland kunt laten zien om te bewijzen dat je verzekerd bent. Het is niet verplicht om deze kaart bij je te hebben, maar als je hem kunt laten zien, wordt de rekening meestal meteen doorgestuurd naar je zorgverzekeraar en hoef je deze zelf niet voor te schieten. Als je verzekerd bent bij Studenten Goed Verzekerd, krijg je automatisch een zorgpas van Zilveren Kruis Achmea. Dit is een combinatiepas tussen de gewone zorgpas en de Europese zorgpas, je hoeft deze dus niet apart aan te vragen.

Kind meeverzekeren

Als je een kind krijgt moet je een aantal dingen regelen waaronder de zorgverzekering. Een kind kan worden bijgeschreven op de zorgverzekering van een van de ouders en is dan tot zijn of haar 18e gratis meeverzekerd. Alle verzekeringen die gelden voor de ouder, gelden dan ook voor het kind. Je kunt je kind bijschrijven via Mijn Zilveren Kruis. Zilveren Kruis Achmea stelt bij voorkeur om de geboorte binnen een maand aan te geven.

Opzeggen

Aan het eind van het jaar kun je je zorgverzekering opzeggen als je naar een nieuwe zorgverzekeraar over wilt stappen. De opzegging moet dan 31 december bij de zorgverzekeraar bekend zijn. Je kunt je opzegging online regelen via het online formulier, of je kunt schriftelijk opzeggen. Als je alleen je aanvullende verzekering wilt stopzetten of wijzigen, dan kun je dit online doen via Mijn Zilveren Kruis.

Er zijn ook een aantal redenen waarom je tussentijds je verzekering stop zou mogen zetten:

  • Je wordt 18 en wilt een eigen polis
  • Je gaat scheiden en stond samen op dezelfde zorgverzekering ingeschreven
  • Je bent verzekerd via je werkgever, maar je gaat wisselen van werkgever
  • Je gaat in militaire dienst
  • De polisvoorwaarden worden gewijzigd en worden nadeliger voor jou. Een uitzondering geldt voor wijzigingen die wettelijk verplicht zijn.

Je kunt je zorgverzekering niet opzeggen als je nog een betaalachterstand hebt.

Contactgegevens

Voor al je vragen of het wijzigen van gegevens kun je terecht bij de website of klantenservice van Zilveren Kruis Achmea. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met Zilveren Kruis Achmea.

Contactgegevens
Websitewww.studentengoedverzekerd.nl
www.zilverenkruis.nl
Telefoonnummer071-7510052
Facebookhttp://www.facebook.com/zilverenkruis
Twitterhttp://www.twitter.com/zilverenkruis
Youtube communitywww.youtube.com/user/zilverenkruisachmea
PostadresZilveren Kruis Achmea, Postbus 444, 2300 AK Leiden

Studenten Goed Verzekerd vergelijken met andere zorgverzekeraars?

Meerdere zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering aan met speciale kortingen voor studenten. Wil je vergelijken of Studenten Goed Verzekerd verzekering goed uit de test komt? Dan kun je een vergelijking maken met onze zorgvergelijker en de zorgverzekering afsluiten die het best bij jou past.

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van Studenten Goed Verzekerd kun je terecht op de website van Zilveren Kruis Achmea. Vergelijk de voorwaarden van Zilveren Kruis Achmea met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.

Vergelijk zorgverzekeringen

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.