Waarom moet ik overstappen?

De meeste mensen stappen over naar een nieuwe energieleverancier, omdat zij hier geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van de verschillende energieleveranciers.

“Indien je na afloop van een contract klant blijft bij de huidige energieleverancier gaat dit contract stilzwijgend over in een variabel contract met variabele tarieven. Deze variabele tarieven liggen doorgaans hoger dan de afgesproken tarieven in een vast contract.”

Daarnaast kun je ook gewoon ontevreden zijn over de service van je huidige energieleverancier. Of je wilt overstappen omdat je gaat verhuizen. Wist je dat je ieder jaar in aanmerking komt voor een welkomstkorting of speciaal actietarief? Hierdoor ben je bijna altijd goedkoper uit als je overstapt.

Er zijn verschillende redenen om naar een andere energieleverancier over te stappen. Een andere leverancier biedt betere voorwaarden, een lagere prijs, een betere klantenservice of werkt met vrij opzegbare energiecontracten.

Heb je groene energie hoog in het vaandel staan? Dan kan het prettig zijn om over te stappen naar een leverancier die alleen groene energie aanbiedt. Je kunt er zelfs voor kiezen om een energieproduct af te sluiten met groene energie van Nederlandse bodem. Je weet dan dat de leverancier investeert in regionale projecten waarbij groene energie wordt opgewekt. Onze energievergelijker bevat ook aantrekkelijke aanbiedingen met groene energie.

[esos-buttons title=”wees slim & stap over van energieleverancier” size=”pijl” funnel=”energie” url=”/energie/”]

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  06 - 23 70 99 84
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min