Caravan financieren - Geld lenen voor caravan | Overstappen.nl
Geld lenen kost geld

Caravan financieren

Alles dat je moet weten over het financieren van je caravan lees je op deze pagina.

 

Een caravan biedt je veel vrijheid en comfort, maar is ook een kostenpost. Je nieuwe caravan betalen met je spaargeld is het voordeligst, maar lenen is ook een optie. Een stappenplan om te bepalen of lenen wat voor je is, vind je hier.

Lenen voor een caravan

Natuurlijk heb je de maandelijkse lasten als je besluit je caravan te financieren. Maar er zijn meer lasten. Hieronder een voorbeeld van de maandlasten voor een Knaus Sport FU occasion met een aanschafwaarde van € 16.730:

beweeg de tabel van links naar rechts

Kosten lening€329,00
Kosten verzekering€12,51
Reservering afschrijving€80,00
Stalling€25,00
Totaal€416,51
3 minuten 10-06-2024

Waar moet je op letten bij een persoonlijke lening voor een caravan?

Hieronder lees je de belangrijkste tips voor een verantwoorde lening voor een caravan.

Wat kun je missen?

Bedenk eerst of je het leenbedrag iedere maand kunt missen. Heb je nu al moeite rond te komen, dan is een extra lening voor een caravan misschien geen goed idee.

Wat kun je maximaal lenen?

Alle kredietverstrekkers hanteren dezelfde criteria om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Het heeft dus weinig zin om bij meerdere kredietverstrekkers een lening aan te vragen. Deze criteria zijn er om te voorkomen dat je je lening niet kunt terugbetalen.

Allrisk verzekering caravan

Je wilt natuurlijk niet dat je het risico loopt op een ongeluk waarbij je caravan total los is als je nog betaalt voor je lening. Daarom is het slim om je caravan allrisk te verzekeren als je je caravan financiert. Klik hier om een voordelige all risk verzekering af te sluiten.

Hoe lang gaat je caravan mee

Niets is vervelender dan betalen voor een lening terwijl de caravan al op de sloop ligt. Verwacht je dat de caravan die je wilt kopen nog vijf jaar meegaat? Zorg dan dat je lening niet langer duurt dan 5 jaar!

Vergelijk de voorwaarden

Vergelijk uiteraard het rentepercentage, maar let ook op het aantal maanden waarin je wilt aflossen, of een overlijdensrisicoverzekering verplicht is, en of je boetevrij kunt aflossen.

Als je besluit om je lening af te sluiten, neemt de Kredietmakelaar het acceptatieproces van ons over.

Gecontroleerd door
Eva van Erk - Zorgverzekering- en kredietexpert
Eva van Erk
Zorgverzekering- en kredietexpert
3 minuten 10-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Eva onderdeel van de Kizi familie als onze zorgverzekering- en kredietexpert. Ze werkt al sinds 2016 in de zorgbranche. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar en als productmanager hypothecair krediet bij een Nederlandse bank. Zij kent de ins and outs van zowel zorgverzekeringen als financiële producten en vertelt graag hoe jij je voordeel kunt doen op basis van de laatste marktontwikkelingen. Eva wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf.

Vergelijk leningen
Onze klanten zeggen:

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws