Boot Financieren? Vergelijk leningen voor een boot | Overstappen.nl
Geld lenen kost geld

Boot financieren

Vind de meest voordelige lening voor jouw situatie
Vergelijk leningen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  8 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Hoe kan ik mijn boot financieren?

  Het varen met je eigen boot geeft de nodige rust. Een gevoel dat iedereen koestert. Maar hoe financier je een boot zonder dat je in onrustig vaarwater terecht komt?

  Om een boot te financieren heb je normaal gesproken een groot bedrag aan spaargeld nodig. Een behoorlijke investering die soms nog maanden of zelfs jaren op zich laat wachten. Een voordelige lening afsluiten kan dan een oplossing zijn. Zo bieden verschillende kredietverstrekkers leningen aan die het financieren van een boot mogelijk maken. Je hebt daarbij de keuze uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

  Voor je definitief een lening kiest, loont het om het gehele aanbod eerst te vergelijken. Zo kies je altijd om zo verantwoord mogelijk te lenen. Via de vergelijker bekijk je het aanbod aan leningen kosteloos en geheel onafhankelijk. Dit bied je de garantie voor een lening met looptijden en rente afgestemd op je persoonlijke situatie.

  Wij vergelijken de volgende aanbieders

  Lenen voor een boot

  Lenen voor een boot kan op drie manieren. Je kunt iemand in je omgeving hebben die je het geld wil lenen, dat noemen we een onderhandse lening. Of je leent het geld bij een kredietverstrekker. Als je kiest voor lenen bij een kredietverstrekker is het verstandig om de voorwaarden en de rentes goed te vergelijken. De belangrijkste Nederlandse kredietverstrekkers vind je in onze vergelijker. Ten slotte kun je een hypothecaire geldlening afsluiten voor een boot. Je moet de boot dan wel inschrijven bij het kadaster en je sluit de lening af via de notaris. Dat heeft alleen zin als je meer dan € 100.000 uit gaat geven. Daarom laten we deze manier op deze pagina buiten beschouwing.

  Persoonlijke lening voor een boot

  Als je gaat lenen voor een boot is een persoonlijke lening vaak een goede optie. Bij een persoonlijke lening betaal je over de hele looptijd dezelfde rente. Daardoor weet je waar je aan toe bent. Ook heb je geen slottermijn, je boot is op de einddatum dus helemaal afbetaald. Vaak kun je extra aflossen zonder boete, maar check hiervoor wel de voorwaarden.

  Boot financieren met een doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet sluit je af als je extra geld achter de hand wil hebben. Denk aan een langlopende verbouwing, verhuizing of extra financiële ruimte. Met een doorlopend krediet neem je geld op wanneer het jou uitkomt. Het wordt daarom ook wel een flexibele vorm van lenen genoemd. Daarnaast maak je gebruik van variabele rente. Om een boot te financieren kies je eerder voor een persoonlijke lening dan voor doorlopend krediet omdat het bedrag wat je wil lenen vooraf vast staat.


  Waar moet je op letten bij een persoonlijke lening voor een boot?

  Om een boot te financieren kies je niet zomaar de eerste de beste lening. Daarom bieden wij overzichtelijk de voordeligste leningen aan om zo verantwoord mogelijk geld te lenen. Zo ben je niet afhankelijk van één partij en bepaal je zelf hoeveel je maandelijks aflost. Bij het kiezen van een lening let je op een aantal factoren. De belangrijkste zetten we voor je op een rij.

  Invulling van de looptijd

  De looptijd is een belangrijk aspect van je lening. Tijdens de aanvraag van je lening stel je de looptijd vast. Dit bedraagt de periode waarin je de lening moet terugbetalen. De looptijd kan verschillen van een periode tussen de 12 en 180 maanden. Hoe langer de looptijd, des te meer kosten je aan aflossen betaalt.

  Rentevormen

  Je kunt een lening afsluiten met vaste of variabele rente. Wanneer je een persoonlijke lening aanvraagt om een boot te financieren, maak je gebruik van vaste rente. Vaste rente verandert tijdens de looptijd niet. Daarentegen kan variabele rente worden verlaagd of verhoogd. Per periode wordt dit variabele percentage aangepast. Over het algemeen is vaste rente voordeliger dan variabele rente.

  Realistische maandlasten

  Het kiezen van realistische maandlasten is belangrijk om je lening verantwoord en risicoloos af te lossen. Maandlasten bestaan uit het maandelijks af te lossen bedrag plus de bijbehorende rentekosten. Kies je voor een lening met hoge rente en een ongunstige looptijd, dan kun je in de problemen komen tijden het financieren van een boot. Vergelijk daarom altijd eerst het aanbod leningen zorgvuldig. Zo financier je een boot zonder dat je financiële risico’s neemt.

  Wat kun je maximaal lenen?

  Alle kredietverstrekkers hebben dezelfde normen om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Het heeft dus weinig zin om bij meerdere kredietverstrekkers een lening aan te vragen. Deze normen zijn bedoeld om te voorkomen dat je je lening niet terug kunt betalen.

  Verzekeren

  Bedenk hoe je je boot wilt verzekeren. Het goedkoopst is wettelijke aansprakelijkheid. Maar als je wilt voorkomen dat je blijft zitten met een restschuld, kan het verstandig zijn om je boot ook WA Volledig Casco te verzekeren.Hoe lang gaat je boot mee

  Niets is zuurder dan betalen voor een lening als de boot al naar de schroothoop is. Verwacht je dat de boot die je op het oog hebt, nog vijf jaar meegaat? Financier dan zeker niet langer dan 5 jaar!


  Gecontroleerd door
  Eva van Erk - Zorgverzekering- en kredietexpert
  Eva van Erk
  Zorgverzekering- en kredietexpert
  3 minuten 05-06-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Eva onderdeel van de Kizi familie als onze zorgverzekering- en kredietexpert. Ze werkt al sinds 2016 in de zorgbranche. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar en als productmanager hypothecair krediet bij een Nederlandse bank. Zij kent de ins and outs van zowel zorgverzekeringen als financiële producten en vertelt graag hoe jij je voordeel kunt doen op basis van de laatste marktontwikkelingen. Eva wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten