Geld lenen ribbon

Boot financieren

Vind de meest voordelige lening voor jouw situatie
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vergelijk leningen
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,9%

is het laagste rente percentage

icon

8,7

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2303 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2303 reviews

  Hoe kan ik mijn boot financieren?

  Het varen met je eigen boot geeft de nodige rust. Een gevoel dat iedereen koestert. Maar hoe financier je een boot zonder dat je in onrustig vaarwater terecht komt?

  Om een boot te financieren heb je normaal gesproken een groot bedrag aan spaargeld nodig. Een behoorlijke investering die soms nog maanden of zelfs jaren op zich laat wachten. Een voordelige lening afsluiten kan dan een oplossing zijn. Zo bieden verschillende kredietverstrekkers leningen aan die het financieren van een boot mogelijk maken. Je hebt daarbij de keuze uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

  Voor je definitief een lening kiest, loont het om het gehele aanbod eerst te vergelijken. Zo kies je altijd om zo verantwoord mogelijk te lenen. Via de vergelijker bekijk je het aanbod aan leningen kosteloos en geheel onafhankelijk. Dit bied je de garantie voor een lening met looptijden en rente afgestemd op je persoonlijke situatie.

  Boot financieren met een lening

  Via de online vergelijker is binnen een paar minuten bekend wat je maximaal kunt lenen om een boot te financieren. Een lening afsluiten door te vergelijken zorgt er voor dat je niet aan één en dezelfde kredietverstrekker vast zit. We vergelijken het landelijk aanbod kredietverstrekkers zodat je in één oogopslag de lening kiest die bij je past. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan zul je zo snel mogelijk een offerte ontvangen. Hier staan de kenmerken van je aanvraag vermeld. Ga je akkoord met de offerte? Dan ontvang je binnen een paar dagen het gewenste bedrag op je rekening.

  Waar moet je op letten bij een bootlening?

  Om een boot te financieren kies je niet zomaar de eerste de beste lening. Daarom bieden wij overzichtelijk de voordeligste leningen aan om zo verantwoord mogelijk geld te lenen. Zo ben je niet afhankelijk van één partij en bepaal je zelf hoeveel je maandelijks aflost. Bij het kiezen van een lening let je op een aantal factoren. De belangrijkste zetten we voor je op een rij.

  Invulling van de looptijd

  De looptijd is een belangrijk aspect van je lening. Tijdens de aanvraag van je lening stel je de looptijd vast. Dit bedraagt de periode waarin je de lening moet terugbetalen. De looptijd kan verschillen van een periode tussen de 12 en 180 maanden. Hoe langer de looptijd, des te meer kosten je aan aflossen betaalt.

  Rentevormen

  Je kunt een lening afsluiten met vaste of variabele rente. Wanneer je een persoonlijke lening aanvraagt om een boot te financieren, maak je gebruik van vaste rente. Vaste rente verandert tijdens de looptijd niet. Daarentegen kan variabele rente worden verlaagd of verhoogd. Per periode wordt dit variabele percentage aangepast. Over het algemeen is vaste rente voordeliger dan variabele rente.

  Realistische maandlasten

  Het kiezen van realistische maandlasten is belangrijk om je lening verantwoord en risicoloos af te lossen. Maandlasten bestaan uit het maandelijks af te lossen bedrag plus de bijbehorende rentekosten. Kies je voor een lening met hoge rente en een ongunstige looptijd, dan kun je in de problemen komen tijden het financieren van een boot. Vergelijk daarom altijd eerst het aanbod leningen zorgvuldig. Zo financier je een boot zonder dat je financiële risico’s neemt.

  Boot financieren met een persoonlijke lening

  Op Overstappen heb je de keuze uit twee soorten leningen om een boot te financieren. Allereerst kun je een persoonlijke lening afsluiten. Daarnaast behoort een doorlopend krediet ook tot de mogelijkheden. De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening wanneer het gaat om de aanschaf van een boot. Kort leggen wij je uit waar het verschil hem in zit.

  Wanneer je een specifiek bedrag wil lenen tegen een van te voren vastgelegd leendoel, kies je in de meeste gevallen voor een persoonlijke lening. Deze vorm van lenen geeft je de gelegenheid om een vast bedrag tussen de 5.000 en 75.000 euro te lenen. Bij het financieren van een boot is het bedrag van te voren al bekend. Kost een boot 25.000 euro, dan sluit je van te voren een lening af tegen een vast bedrag. Een persoonlijke lening biedt daarnaast voldoende zekerheid als het gaat om vaste rente en vaste looptijd. Daardoor zijn de maandlasten bekend op het moment dat je de lening afsluit.

  Boot financieren met een doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet sluit je af als je extra geld achter de hand wil hebben. Denk aan een langlopende verbouwing, verhuizing of extra financiële ruimte. Met een doorlopend krediet neem je geld op wanneer het jou uitkomt. Het wordt daarom ook wel een flexibele vorm van lenen genoemd. Daarnaast maak je gebruik van variabele rente. Om een boot te financieren kies je eerder voor een persoonlijke lening dan voor doorlopend krediet omdat het bedrag wat je wil lenen vooraf vast staat.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.