Uitvaartverzekering gezin

Sluit je een uitvaartverzekering af voor jou alleen of je hele gezin? Het is een keuze waar veel mensen over twijfelen. Een reden om een uitvaartverzekering voor je gezin af te sluiten is dat het goedkoper kan zijn dan het afsluiten van losse uitvaartverzekeringen. Op deze pagina behandelen wij wanneer het voordeliger is en bij welke verzekeraar je deze uitvaartverzekering kan afsluiten.

Waarom een uitvaartverzekering voor het gezin?

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering die de kosten van een uitvaart dekt. Je hebt de keuze om een uitvaartpolis uitsluitend op jouw naam te zetten of om hieraan familielieden toe te voegen. Bij het afsluiten van een gezin uitvaartverzekering zijn alle gezinsleden verzekerd bij één verzekeraar op één polis. Bij sommige verzekeraars kun je met een gezin uitvaartverzekering goedkoper uit zijn dan met een individuele uitvaartverzekering. Daarnaast kan je kinderen meeverzekeren die zelf nog geen eigen uitvaartpolis kunnen afsluiten.

Kinderen gratis meeverzekerd

Bij een uitvaartverzekering voor een gezin zijn in de meeste gevallen jouw kinderen tot 18-21 jaar gratis meeverzekerd, als zij staan bijgeschreven op de polis. Na deze leeftijd blijven je kinderen vermeld staan op jouw polisblad en wordt er aan de hand van hun leeftijd de premie berekend. Je kan op elk gewenst moment je kinderen van het polisblad afschrijven of op een eigen uitvaartpolis laten doorlopen.

Partner toevoegen aan je uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het mogelijk om je partner mee te verzekeren. Wanneer je al een uitvaartverzekering hebt afgesloten is het soms ook mogelijk om je partner te laten bijschrijven. Hoe uitvaartverzekeraars je partner toegevoegd aan je uitvaartverzekering verschilt per verzekeraar:

  • Bij Monuta en Dela betekent dit dat je wordt bijgeschreven op dezelfde uitvaartpolis.
  • Bij Twenthe heet dit een gezinsverzekering en werkt het ook als één gezamenlijke polis.
  • Bij a.s.r. krijgen volwassenen een aparte uitvaartpolis.

Goed om te weten dat de polishouder verantwoordelijk blijft voor het betalen van de premie.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een gezin uitvaartverzekering?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een uitvaartverzekering af te sluiten, is het verstandig om op een aantal zaken te letten:

  • Het verzekerde bedrag: Het bedrag waarvoor je kinderen zijn meeverzekerd. Dit kan een percentage zijn, een maximaal bedrag of het hoogste bedrag waarvoor de ouder verzekerd is.
  • Looptijd: Dit betekent hoelang je premie betaald voor de dekking van de uitvaartverzekering. Dit kan een bepaalde leeftijd zijn of tot aan je overlijden.
  • Soort uitvaartverzekering: Je hebt verschillende soorten uitvaartverzekeringen die uitbetalen in geld, een pakket aan diensten of een combinatie hiervan.
  • Indexatie: Misschien vind je uitvaart, of die van je familieleden, pas over een hele tijd plaatst. Het is daarom slim om een uitvaartverzekering af te sluiten die jaarlijks wordt geïndexeerd. Hoewel de premie stijgt, weet je zeker dat je dezelfde uitvaart kan houden als op het moment van afsluiten.
  • Meeverzekeren: Op de pagina uitvaartverzekering kind staat een overzicht met welke voorwaarden de verzekeraars hanteren. Denk aan de leeftijd en voor welk bedrag je kinderen gedekt zijn.
Gecontroleerd door
Jean-Paul Würsten - Telecom- en verzekeringsexpert
Jean-Paul Würsten
Telecom- en verzekeringsexpert
3 minuten 19-03-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.