Wat is het voordeel van een rechtsbijstandverzekering?

Wat is het voordeel van een rechtsbijstandverzekering?

Is er onduidelijkheid over wie schuldig is aan een auto-ongeluk? Is er zelfs een rechtsprocedure voor nodig? Dan ben je blij als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten bij je autoverzekering. Een rechtsbijstandverzekering biedt in dergelijke gevallen juridische hulp.

Juridische hulp

De (motorrijtuigen)rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij juridische conflicten met betrekking tot je autoverzekering. In geschillen die verband houden met het bezit van een auto krijg je in de meeste gevallen ook juridische hulp. Bijvoorbeeld bij geschillen met dealers en garages.

Verhaals- en verkeersrechtsbijstand

Er zijn 2 vormen van aanvullende rechtsbijstandverzekeringen:

  • Verhaalsrechtsbijstand: je hebt recht op bijstand bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Deze dekking wordt vooral afgesloten bij WA of WA + beperkt casco.
  • Verkeersrechtsbijstand: naast verhaalsbijstand krijg je ook juridische hulp bij geschillen over het bezit van je auto. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een auto.

Voorkom dubbele dekking

Heb je al een algemene rechtsbijstandverzekering? Het is dan verstandig om na te kijken of je daarmee al verzekerd bent voor verkeersconflicten. Zo ja, dan hoef je bij je autoverzekering geen aanvullende rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Autoverzekeringen vergelijken

Een rechtsbijstandverzekering is een uitbreiding op de basisdekking van de autoverzekering. Twijfel je over een aantal autoverzekeraars? Bij Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig 95% van de autoverzekeringen in Nederland. Goedkoop duurkoop? Er zijn goedkope autoverzekeringen die een prima dekking bieden.