Het belang van een prijsvergelijking voor je autoverzekering

Op zoek naar een goede prijsvergelijking voor je autoverzekering? Maak dan gebruik van onze vergelijker en bespaar tot €175,- per jaar.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk autoverzekeringen op prijs én kwaliteit
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Een prijsvergelijking is altijd belangrijk als je een autoverzekering wilt afsluiten. Maar naast het vergelijken van prijzen kun je ook kijken naar welke dekking het beste past bij je situatie. Het is namelijk niet altijd zo dat de goedkoopste verzekering meteen de beste is. Let ook op de prijs-kwaliteitverhouding. Deze hangt samen met een aantal factoren: de voorwaarden, hoogte van het eigen risico en het bonus-malussyssteem. Hoe kun je het beste een prijsvergelijking voor je autoverzekering maken en wat is goed om nog meer op te letten? Wij leggen het je uit.

Redenen om een prijsvergelijking voor je autoverzekering te maken

Natuurlijk speelt de prijs een belangrijke rol als je autoverzekeringen gaat vergelijken. Bij een vergelijking zie je de maand- en jaartarieven en de bijbehorende voorwaarden in één oogopslag. Plaats je gegevens in onze vergelijker en je krijgt een onafhankelijk, duidelijk en uitgebreid overzicht van alle autoverzekeringen die je via Overstappen.nl kunt afsluiten. Zo weet je ook meteen waar je de laagste maand- of jaarpremie betaalt. Doe dus altijd een goede vergelijking, dit kan je een hoop kosten schelen.

prijsvergelijk autoverzekering
Prijsvergelijking maken voor je autoverzekering

Factoren die de premie van je autoverzekering bepalen

Verzekeraars bepalen de premie voor je autoverzekering aan de hand van een aantal factoren. Dit zijn:

  • Leeftijd;
  • Locatie;
  • Schadevrije jaren;
  • Dekking van je keuze.

Leeftijd

Ben je nog jong, dan heb je minder rijervaring en minder schadevrije jaren opgebouwd. Verzekeraars zien dit meestal als een risico en laten jongeren daarom meer premie betalen.

Locatie

Op sommige locaties moet je meer premie betalen, vooral in de randstad. Hier is het drukker en bestaat er een grotere kans op ongelukken met schade als gevolg. Op het platteland heb je hier minder kans op. Daarom moet je in onze vergelijker altijd je postcode invullen, zodat ook dit wordt meegenomen bij de prijsvergelijking van je autoverzekering.

Schadevrije jaren

Claim je niet op je autoverzekering en rijd je geen schade, dan bouw je steeds meer schadevrije jaren op. Elk jaar dat je niet claimt, levert je een schadevrij jaar op. Maar meld je wel schade, dan kost je dit in één keer vijf schadevrije jaren. De verzekeraar kijkt naar dit aantal en baseert de premie op het aantal schadevrije jaren. Hoe meer je er hebt, hoe lager je premie zal uitvallen.

Dekking van je keuze

Als je een autoverzekering gaat afsluiten, dan heb je de keuze uit drie dekkingen. Hierbij vallen de kosten voor de WA het laagste uit en voor de All Risk autoverzekering het hoogste.

  • De WA-autoverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland een auto in zijn bezit heeft. De WA vergoedt schade die je veroorzaakt bij anderen.
  • Een aanvulling op de WA is de WA+ oftewel WA beperkt casco. Hierbij wordt ook schade vergoed die is veroorzaakt door “overmacht” zoals storm en brand.
  • De meest uitgebreide autoverzekering is de All Risk. Met deze dekking ben je ook verzekerd tegen schade die je zelf hebt veroorzaakt en die ontstaat door vandalisme.

Naast je leeftijd, locatie, het aantal schadevrije jaren en je gekozen dekking bepalen ook het gewicht, het vermogen en het aantal kilometers dat je jaarlijks aflegt de totaalprijs van je maandelijkse of jaarlijkse premie.

Overstappen.nl is 100% onafhankelijk

Bij Overstappen.nl kun je uitgaan van 100% onafhankelijkheid. Dit betekent dat wij geen reclame maken voor bepaalde verzekeraars, maar onafhankelijk alle prijzen en specificaties tonen. Zo zie je meteen de autoverzekering die het beste bij je past, zonder dat er een addertje onder het gras zit.

Prijsvergelijking autoverzekering: hoe kan ik deze het beste maken?

Plaats je gegevens in onze vergelijker. Wij vragen om je kenteken, postcode, huisnummer en geboortedatum. Daarna kun je het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd en je e-mailadres invullen. Je ziet ook meteen welke drie dekkingen er zijn en we adviseren welke dekking het beste bij je situatie past. Klik bij de dekking van je keuze op “Bereken premie” en je ziet alle autoverzekeraars onder elkaar, gesorteerd op maandpremie van hoog naar laag.

Autoverzekeringen vergelijken op basis van prijs én kwaliteit