Tweedehands auto verzekeren

Heb jij een tweedehands auto gekocht of ben je van plan om er één aan te schaffen? Dan is het tijd om een verzekering af te sluiten. Maak nu een vergelijking en bespaar gemiddeld € 265,- per jaar.
Vul in en bereken je premie

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  10 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  De voordelen van Overstappen.nl

  • Vergelijk op prijs en polisscore

   Vergelijk op prijs en polisscore

   Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken met onze 100% laagsteprijsgarantie.

  • Bespaar tot wel €265,- per jaar

   Bespaar tot wel €265,- per jaar

   Via onze vergelijker zie je direct wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is.

  • Deskundig advies

   Deskundig advies

   Ontvang persoonlijk advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.


  Dekkingen tweedehands auto

  Bij het verzekeren van een tweedehands auto kun je kiezen uit verschillende dekkingen, afhankelijk van je behoeften en de waarde van de auto:

  WA-verzekering

  De WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) dekt schade die je met je auto aan anderen of aan andermans eigendommen toebrengt. In Nederland is deze verzekering wettelijk verplicht, ook voor eigenaren van tweedehands auto’s. Is je tweedehands auto 10 jaar of ouder? Dan is deze verzekering een goede keuze.

  WA beperkt casco

  De WA beperkt casco (WA+) verzekering biedt naast de dekking van de WA-verzekering ook dekking voor bepaalde schades aan je eigen auto, zoals diefstal, brand, storm en aanrijdingen met dieren. Deze verzekering is als middenweg tussen de WA-verzekering en de all risk verzekering een goede keuze voor auto’s van 6-10 jaar oud.

  All risk

  De all risk verzekering (volledig casco) biedt de meest uitgebreide dekking. Naast de dekkingen van de WA- en WA beperkt casco verzekering, dekt de all risk verzekering ook schade aan je eigen auto die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. Denk hierbij aan een aanrijding of van de weg raken. De all risk verzekering is vooral aan te raden voor auto’s van 0-6 jaar oud.

  Auto

  Aanvullende dekkingen

  Heb je een keuze gemaakt tussen WA, WA beperkt casco of all risk? Dan kun je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen, zoals:

  Inzittendenverzekering

  Een inzittendenverzekering biedt dekking wanneer jij of je passagiers gewond raken of overlijden door een verkeersongeluk met jouw auto. Hierbij gaat het om een vergoeding van kosten die bijvoorbeeld een zorgverzekering niet altijd dekt.

  (Verhaals)rechtsbijstandverzekering

  Een (verhaals)rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij zaken gerelateerd aan jouw tweedehands auto en advies bij het verhalen van schade in het verkeer.

  Pechhulpverzekering

  Pech onderweg? Dan komt er met deze aanvullende dekking een hulpdienst jouw kant op. Meestal wordt een pechgeval ter plekke opgelost. Lukt dit niet? Dan wordt je auto meegenomen naar de garage en word jij thuis- of naar je bestemming gebracht.

  No-claimbeschermer

  Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting wanneer je de eerste keer binnen een bepaalde periode schade claimt. Je verliest dan geen korting en je premie blijft gelijk.

  Aanschafwaarderegeling

  De aanschafwaarderegeling is een populaire keuze onder eigenaren van tweedehands auto’s. Wordt je auto gestolen of raakt deze total loss? Dan krijg je met deze regeling een aantal jaar lang de volledige aanschafwaarde terug. Meestal gaat dit om een periode van 1, 2 of maximaal 3 jaar.


  Hoe werkt overstappen van autoverzekering?

   1. 1
    Vul je gegevens in

    Vul je gegevens in

   1. 2
    Kies je gewenste dekking

    Kies je gewenste dekking

   1. 3
    Vergelijk autoverzekeringen

    Vergelijk autoverzekeringen

   1. 4
    Sluit je nieuwe autoverzekering af

    Sluit je nieuwe autoverzekering af

   1. 1
    Vul je gegevens in

    Vul je gegevens in

   pijltje
   1. 2
    Kies je gewenste dekking

    Kies je gewenste dekking

   pijltje
   1. 3
    Vergelijk autoverzekeringen

    Vergelijk autoverzekeringen

   pijltje
   1. 4
    Sluit je nieuwe autoverzekering af

    Sluit je nieuwe autoverzekering af

  Bekijk hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering

  • voordeel

   Vergelijk op prijs en kwaliteit

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  Autoverzekering vergelijken

  Eigen risico

  Sluit je een autoverzekering af voor je tweedehands auto? Dan moet je hoogstwaarschijnlijk de hoogte van je eigen risico kiezen. Het eigen risico bij een autoverzekering is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade, voordat de verzekering de rest van de kosten dekt. Voorbeelden van mogelijke eigen risicobedragen zijn €0,-, €250,-, €500,- en €1.000,-.

  Kies je een hoger eigen risico? Dan betaal je vaak minder premie. Echter, dit betekent wel dat je meer uit eigen zak moet betalen in het geval van schade. Denk daarom goed na over het bedrag dat je selecteert.

  Auto

  Hoe werkt het verzekeren van je tweedehands auto?

  Ben je klaar om je tweedehands auto te verzekeren? Doorloop dan de volgende stappen om een verzekering af te sluiten:

  • verzamel je gegevens: begin met het verzamelen van alle noodzakelijke informatie. Vergeet naast je persoonlijke gegevens ook je kenteken, kilometrage en eventuele schadevrije jaren niet.
  • maak een vergelijking: gebruik een vergelijkingstool zoals Overstappen.nl om verschillende autoverzekeringen naast elkaar te leggen. Vul de benodigde gegevens in en krijg een handig overzicht te zien met alle verzekeringen die bij jou passen.
  • let op aanvullende verzekeringen: vergeet bij het maken van een vergelijking de aanvullende verzekeringen niet. Welke opties passen het beste bij jou? Interessante aanvullende verzekeringen zijn de aanschafwaarderegeling, de pechhulpverzekering en de inzittendenverzekering.
  • bereken je premie: bereken — via een vergelijker of op de website van de verzekeraar — je premie. Bekijk de premies van verschillende verzekeraars om de beste keuze te kunnen maken.
  • kies een verzekeraar: voordeligste premie in beeld? Kijk dan niet alleen naar de kosten, maar ook naar de dekking en eventuele reviews. Op basis van al deze gegevens kies je jouw verzekeraar.
  • vraag je verzekering aan: vraag je verzekering aan en doorloop de benodigde stappen. Dit kan via de website van een verzekeraar of direct via een vergelijkingswebsite zoals Overstappen.nl.
  • controleer de polis: wacht op een bevestiging van je verzekeraar. Heb je een polis ontvangen? Controleer deze dan zorgvuldig. Staan er dingen in die niet kloppen? Neem dan contact op met je verzekeraar of tussenpersoon om je gegevens of verzekering aan te passen.
  • zeg je oude verzekering op: heb je al een autoverzekering? Zeg deze dan op nadat je de nieuwe verzekering hebt afgesloten.

  Zo koop je een betrouwbare tweedehands auto: 5 tips

  Voordat je een tweedehands auto kunt verzekeren, moet je deze eerst kopen. Hoe voorkom je problemen bij de aanschaf van een tweedehandsje? Dit zijn onze 5 tips:

  • controleer de officiële gegevens: raadpleeg de RDW Kentekencheck voor officiële voertuiggegevens zoals het bouwjaar, de laatste APK-keuring en eventuele geregistreerde schade. Zo krijg je een duidelijk beeld over de staat van de auto en kun je controleren of de verkoper de juiste gegevens heeft aangeleverd.
  • bekijk de onderhoudshistorie: vraag de verkoper om het onderhoudsboekje en eventuele andere documentatie die de onderhoudsgeschiedenis van de auto aantoont. Een goed bijgehouden onderhoudsboekje is een teken van een zorgvuldig onderhouden auto.
  • vraag naar mankementen: informeer expliciet naar eventuele mankementen. De verkoper is wettelijk verplicht om alle bekende gebreken te melden.
  • vergeet de proefrit niet: maak altijd een proefrit om een gevoel voor de auto te krijgen. Let tijdens het rijden op de werking van de remmen en versnellingsbak, en luister goed naar eventuele vreemde geluiden. Twijfel je? Neem dan iemand mee. Samen zie en hoor je meer dan alleen.
  • let op de garantie: informeer naar de garantievoorwaarden. Bij aankoop van een dealer kun je soms garantie krijgen, en dat biedt een flink stuk extra zekerheid. Bij particuliere verkoop geldt deze garantie vaak niet, dus weeg dit mee in je beslissing.
  Auto kopen

  Autoverzekering vergelijken

  Tweedehands auto gekocht? Bij Overstappen.nl helpen we je bij het kiezen van de voordeligste autoverzekering voor jouw tweedehands auto. Jij vult je gegevens in, en wij vergelijken de dekking en premie van de beste autoverzekeringen voor je. Zo hoef jij deze vergelijking niet te maken, en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

  Begin nu met besparen en vul onze vergelijker in!


  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  7 minuten 30-04-2024

  Over onze expert

  Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

  Veelgestelde vragen

   Is een all risk verzekering de moeite waard voor een tweedehands auto?

   Een all risk verzekering is vooral waardevol voor tweedehands auto’s die nog relatief nieuw zijn of een aanzienlijke waarde hebben. Is de auto maximaal 6 jaar oud? Dan is deze verzekering een goede keuze.

   De beslissing blijft echter individueel. Bedenk hoeveel risico je bij schade zelf kunt en wilt dragen en overweeg hoeveel je aan premie wilt betalen voor een stuk extra zekerheid.

   Wat is de populairste autoverzekering voor tweedehands auto’s?

   Veel eigenaren van tweedehands auto’s kiezen voor een WA beperkt casco verzekering. Deze verzekering raden wij aan voor auto’s van 6-10 jaar oud. Voor nieuwere auto’s raden we een all risk verzekering aan en voor oudere auto’s is een WA-verzekering vaak voldoende.

   Hoe zet je een tweedehands auto op je naam?

   Het overschrijven van een auto kan zowel online bij de RDW als offline bij een RDW- of PostNL-loket.

   Neem je kentekencard, tenaamstellingscode en legitimatiebewijs mee, of je papieren kentekenbewijs, overschrijvingsbewijs en legitimatiebewijs.

   Meer weten over het op jouw naam zetten van een tweedehands auto? Lees dan verder op onze pagina over het overschrijven van een auto.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten