Uitvaartverzekering student

Als student denk je waarschijnlijk niet direct aan een uitvaartverzekering, maar het kan toch handig zijn om er een af te sluiten. Op deze pagina kun je lezen waarom het ook voor studenten belangrijk kan zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een studenten uitvaartverzekering.

Ga snel naar

Waarom een uitvaartverzekering als student?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering brengt zekerheid met zich mee. Mocht er iets gebeuren dan zijn de diensten en kosten rondom de uitvaart gedekt. Een uitvaart kan namelijk al snel oplopen tot duizenden euro’s. Als student heb je vaak nog niet genoeg spaargeld om de kosten van een uitvaart te kunnen betalen. Door een studenten uitvaartverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat de kosten van je uitvaart gedekt worden. Hierdoor zijn er ook minder (financiële) zorgen voor je nabestaanden.

Waarom een studenten uitvaartverzekering

Gemiddelde kosten van een uitvaart

Om je een beeld te geven van de kosten van een uitvaart staat hieronder een overzicht. Doorgaans is een crematie goedkoper dan een begrafenis. Daarnaast heb je ook nog een alternatief, namelijk een natuurbegrafenis.

Soort uitvaart Kosten
Begrafenis € 7.500
Crematie € 5.000
Natuurbegrafenis (lichaam) € 5.000
Natuurbegrafenis (urn) € 2.500

Meeverzekerd via ouders

Als één van jouw ouders een uitvaartverzekering heeft afgesloten, ben je in de meeste gevallen tot je 18e jaar meeverzekerd. Bij het bereiken van deze leeftijd vervalt de dekking, tenzij je ouders of jijzelf een losse verzekering afsluit. Wanneer je eerder meeverzekerd was op de polis van je ouders, kan het voordeliger zijn om de verzekering op jouw eigen naam te zetten in plaats van een nieuwe verzekering af te sluiten.

Verzekeraar Leeftijdgrens
a.s.r. Tot 21 jaar
Dela Tot 25 jaar
Lifetri Tot 18 jaar
Monuta Tot 18 jaar
Twenthe Tot 18 jaar

Lage premie

De premie van een uitvaartverzekering kan aantrekkelijk zijn voor studenten, omdat de premies relatief laag zijn. Als student ben je nog jong en gezond en is de kans op overlijden veel kleiner. Hierdoor is de premie van een studenten uitvaartverzekering lager dan voor oudere mensen. Hieronder de premieontwikkeling t.o.v. de leeftijd van de verzekerde.

 


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een studenten uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een studenten uitvaartverzekering is het belangrijk om rekening te houden met diverse zaken:

  • Het verzekerde bedrag: Hoeveel zal de verzekeraar uitkeren na mijn overlijden?
  • Premie en looptijd: Hoeveel en tot welke leeftijd moet ik premie betalen?
  • Type polis: Hoeveel keuzevrijheid heb ik, bijvoorbeeld waar mag ik het besteden bedrag aan uitgeven?
  • Is de uitvaartverzekering waardevast: Bekijk of de uitvaartverzekering geïndexeerd wordt.

Studenten uitvaartverzekering vergelijken

Via onze vergelijker kun je gemakkelijk en snel verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar vergelijken. Zo vind je een uitvaartverzekering die het beste past bij jouw wensen en behoeftes als student.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.