Jongeren zorgverzekering

  • 100% onafhankelijk
  • Altijd de beste deal
  • Direct afsluiten
Vergelijk zorgverzekeringen
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Ben je op zoek naar de beste jongeren zorgverzekering? Jongeren kunnen een relatief voordelige zorgverzekering afsluiten, omdat ze over het algemeen gezonder zijn dan ouderen. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een zorgverzekering die aansluit bij hun wensen, zo ook jongeren.

Dekkingen voor jongeren

Jongeren willen een goede en voordelige basisverzekering voor de zorg. Ook jongeren hebben behoefte aan een goede dekking voor fysiotherapie, huisarts of lenzen. Overstappen.nl vergelijkt zorgverzekeringen op basis van je persoonsgegevens en persoonlijke wensen.

Zorgverzekering voor jongeren die studeren

Ontdek welke zorgverzekering het beste bij je situatie past. Ben je student? Lees dan meer over de zorgverzekeringen die speciaal voor studenten zijn samengesteld.

Lagere premie zorgverzekering

Ben je kerngezond? Verwacht je dit jaar weinig medische kosten te maken? Dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Je betaalt dan een veel lagere premie. Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basisverzekering en niet voor de aanvullende verzekering. De dekking van de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde, maar de aanvullende verzekering kun je op je wensen afstemmen.

Aanvullende verzekering en dekking

De dekking van je zorgverzekering geeft informatie over welke zorgkosten worden vergoed. Als je zorgkosten hebt is het wel zo fijn als de zorgverzekering deze vergoedt. Ben je van plan om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten? Naast de basisverzekering is het in de zorgvergelijker ook mogelijk om voor aanvullende verzekeringen te kiezen.

Extra tandartsverzekering

Jongeren vanaf 18 jaar moeten vanaf 1 januari 2011 zelf hun tandartskosten betalen. Behandelingen voor jongeren vanaf 18 vallen dan niet meer onder de basisverzekering. Je kunt een aanvullende tandartsverzekering afsluiten om je toch te verzekeren tegen tandheelkundige kosten.

Online zorgverzekering is goedkoper

Regel je alles via internet? Dan is het misschien slim om over te stappen naar een online zorgverzekering. Online zorgverzekeringen zijn een stuk goedkoper, omdat deze zorgverzekeraars minder onkosten maken. Zo kun je al snel meer dan € 100 besparen op je zorgverzekering.

Check ieder jaar je jongeren zorgverzekering

Het is elk jaar mogelijk om over te stappen op een nieuwe zorgverzekering. Misschien past een nieuwe jongeren zorgverzekering beter bij de omstandigheden of speelt geld een rol. Controleer daarom altijd het nieuwe aanbod van de huidige zorgverzekeraar. Wordt dat ene medicijn dat je gebruikt nog wel vergoed? Kijk elk jaar kritisch naar je zorgverzekering om te zien of je volgend jaar nog goed bent verzekerd.

Vergelijk zorgverzekeringen en stap over

Vergelijk de zorgverzekeringen van zorgverzekeraars en maak de keuze die het beste past bij je eigen situatie. Op basis van je gewenste dekkingen tonen wij de goedkoopste zorgverzekering.