Vergoeding Orthopedisch Schoeisel Verzekering

Onder orthopedische schoeisel vallen aangepaste confectieschoenen, orthopedische binnenschoenen en gewone orthopedische schoenen. Je kunt deze schoenen krijgen als je een afwijking hebt aan je voet of een verkort been hebt. Deze schoenen worden op maat gemaakt zodat ze de afwijking van je voet corrigeren en je beide benen en voeten weer gelijk zijn.

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Vergoed vanuit de basisverzekering

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering, je moet wel eerst je eigen risico betalen en eventueel je vrijwillig eigen risico (als je hiervoor hebt gekozen). Voor orthopedische schoenen geldt daarnaast dat je een eigen bijdrage moet betalen, deze is voor 2019 vastgesteld op €136,50. Voor een orthopedische binnenschoen of het aanpassen van een confectieschoen geldt geen eigen bijdrage. Zorg er wel voor dat je een verwijzing hebt van een medisch specialist als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding.

Vergoedingen voor orthopedisch schoeisel per zorgverzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25 jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.