Autoverzekering berekenen

Heb je een autoverzekering nodig? Of wil je besparen op de premie van je huidige autoverzekering? Laat Overstappen.nl de premie van je autoverzekering berekenen. Je vergelijkt bij ons in een keer meerdere autoverzekeringen in Nederland. Overstappen is een goed idee als je wilt besparen op je premie.

Bereken nu de premie van mijn autoverzekering

Op Overstappen.nl kun je eenvoudig en gratis de premie van je autoverzekering berekenen. De premiehoogte van een autoverzekering wordt berekend aan de hand van je leeftijd, soort auto, woonadres, schadevrije jaren en gewenste dekking. Je kiest zelf de dekking van je nieuwe autoverzekering. Er zijn de volgende mogelijkheden:

Wat kost een autoverzekering?

Wil je de kosten van je autoverzekering berekenen? Dat kan gemakkelijk op Overstappen.nl. De kosten van een autoverzekering verschillen sterk van elkaar omdat de hoogte van de premie afhangt van verschillende factoren. Dit verschilt dus per persoon.

De beste autoverzekering

Vergelijk nu autoverzekeringen en kijk welke het voordeligst is en het beste aansluit bij je situatie. Een goedkope autoverzekering kan een prima keuze zijn. Kijk echter wel altijd de voorwaarden na. Wil je zelf je garage kiezen? Wil je een uitgebreide nieuwwaarderegeling? Dan zijn dit zaken om op te letten als je de polisvoorwaarden leest.

Wat heb ik nodig?

Wil je je autoverzekering berekenen? Dan is het handig als je aantal dingen bij de hand hebt:

  • Schadevrije jaren
  • Aantal kilometers per jaar
  • Kenteken

Stappenplan voor een correcte premieberekening

Om een correcte premieberekening van jouw auto te laten maken, is het doorlopen van de onderstaande stappen een vereiste. Dit proces is voor iedereen goed te doen, en is in paar minuten te doorlopen.

1 Voer je eigen kenteken in

2 Voer jouw postcode in

3 Voer jouw geboortedatum in

4 Voer het aantal schadevrije jaren in

5 De gewenste dekking kiezen

6 Welke beveiliging heb je op de auto?

7 Schat het aantal kilometers in

8 Bekijk het overzicht van goedkope autoverzekeringen

Schadevrije jaren berekenen

Wil je je schadevrije jaren berekenen? Je kan alleen schadevrije jaren opbouwen als je een auto hebt die op jouw naam staat. Als je bijvoorbeeld schade hebt gereden en je verzekeraar vergoedt deze schade dan verlies je een schadevrij jaar. Ook als je langer dan 1 jaar geen autoverzekering hebt vervallen je schadevrije jaren vaak. Er zijn wel verzekeraars waar je schadevrije jaren langer blijven staan, bijvoorbeeld bij Allsecur.

Schatting maken van het aantal kilometers

Hoeveel kilometers rij je ongeveer? Wanneer je geen idee hebt, dan kan je makkelijk een schatting maken. Tel bijvoorbeeld het aantal kilometers naar en van werk op, keer het aantal werkdagen. Wellicht gebruik je de auto ook in het weekend of op vakantie.

Autoverzekering berekenen en afsluiten

Overstappen.nl biedt een onafhankelijke vergelijking van autoverzekeringen. Zelf je autoverzekeringspremie berekenen op de websites van autoverzekeraars is niet meer nodig. In enkele stappen heb je een overzicht van de voordeligste autoverzekeringen. Wil je de meest geschikte autoverzekering afsluiten? Dit doe je via Overstappen.nl.

Waarom Overstappen.nl

  • Snel, gemakkelijk, en goed vergelijken
  • Beste prijs/kwaliteit top 3 verzekeringen
  • Is geen onderdeel van een verzekeraar

Klanten over onze berekening

"Op deze website krijg ik na een minuutje snel een top 3 te zien. Ik wil alleen mijn verzekering omzetten, geen zin in allemaal vragen invullen. Dit is snel en overzichtelijk!"

A.Marum

"handig en in een paar klikken op de muis geregeld, berekenen was makkelijker dan ik dacht"

G.Moed

"Duidelijke en korte vragenlijst. Tevreden, laagste premie en snel geregeld via Overstappen.nl!"

A.Zeegers

 

Vergelijk en stap over!

Vul je kenteken in Je kenteken is niet gevonden
Vul je postcode in Vul een geldige postcode in
Vul je huisnummer in

Zojuist overgestapt

  • 25 februari, 16:42 Dhr. L. uit Den ham ov is overgestapt.
  • 25 februari, 16:38 Mevr. H. uit Wormer is overgestapt.
  • 25 februari, 16:20 Mevr. W. uit 's-gravenhage is overgestapt.

Reviews Overstappen.nl

"Helemaal top."

Klant Gerard uit Oegstgeest , 11. feb