Premie Zorg en Zekerheid wordt 8 euro duurder | Overstappen.nl
03-11-2023

Premie Zorg en Zekerheid wordt 8 euro duurder

Lees hier wat er volgend jaar verandert aan de kosten voor de basisverzekering van Zorg en Zekerheid.

3 minuten 10-11-2023
Eva van Erk
Zorgexpert

De premie voor de basisverzekering van de Leidse Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is bekend. Zorg en Zekerheid verhoogt de premie van de basisverzekering van € 139,95 naar € 147,95 per maand. Dat is een premiestijging van 5,7%.

Premieverhoging was onvermijdelijk

Ton van Houten, bestuursvoorzitter stelt dat een premieverhoging onontkoombaar was als gevolg van de inflatie en de stijgingen van de salarissen in de zorg. Dat laatste was een terechte waardering voor het belangrijke werk van de mensen in de zorg, vindt ook Van Houten.

De premieverhoging van 5,7% is uiteraard fors, maar relatief bescheiden in vergelijking tot de premievergelijking van DSW die eerder kwam met een verhoging van van 8,5%.

“De rekenpremie waarop de premie van de basisverzekering gebaseerd is, wordt vastgesteld door de overheid. Op Prinsjesdag werd bekend dat deze is gestegen met 9%. Zorgverzekeraars mogen zelf weten of ze daarvan afwijken. Op 12 november moeten alle premies bekend zijn.”
Eva van Erk
Zorgexpert

Basisverzekeringen Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid biedt 3 soorten basisverzekeringen aan:

  • De Zorg Gemak Polis (online naturapolis)
  • De Zorg Zeker Polis: € 147,95 per maand (naturapolis)
  • De Zorg Vrij Polis (combinatiepolis)

De Zorg Zeker Polis van Zorg en Zekerheid zal in 2024 €8,- per maand duurder uitvallen. Hoe hoog de premies voor de andere polissen zijn, heeft Zorg en Zekerheid nog niet bekendgemaakt.

Aanvullende verzekering Zorg en Zekerheid

Wat de kosten voor de aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid zullen zijn, is nog niet bekend. Zodra alle kosten bekend zijn, kun je ze terugvinden op onze Zorg en Zekerheid pagina. Daar staat de belangrijkste informatie over deze zorgverzekeraar.

Overzicht van alle zorgpremies

Ben je benieuwd hoe de zorgpremie van Zorg en Zekerheid zich verhoudt tot de zorgpremies van de andere verzekeraars? Bekijk dan onze zorgpremie pagina. Daar vind je een overzicht van alle zorgpremies die tot nu toe bekend zijn.

12 november zijn alle zorgpremies bekend

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november 23.59 uur de tijd om hun zorgpremies voor 2024 bekend te maken. Dat betekent dat je vanaf 13 november kan vergelijken. Wil je een seintje ontvangen zodra je kunt vergelijken? Meld je dan aan voor onze Zorg Alert.

Eva van Erk
Zorgexpert
3 minuten 10-11-2023

Over onze expert

Eva is onze expert in zorgverzekeringen. Ze werkt inmiddels heel wat jaren in de zorgbranche en kent het klappen van de zweep. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar. Zij kent de ins and outs van zorgverzekeringen en vertelt je graag hoe jij je voordeel kunt doen met de laatste ontwikkelingen op de zorgverzekeringsmarkt.

Terug naar boven