Wat is no claim korting?

Een no claim korting is een premiekorting op je maandelijkse premie voor je autoverzekering die je krijgt als je een of meerdere jaren geen schadeclaim indient. Je no-claimkorting is gebaseerd op het aantal schadevrij gereden jaren. Schadevrije jaren die je bij je vorige verzekeraar hebt opgebouwd, zijn overdraagbaar aan de nieuwe verzekeraar.

Bij sommige autoverzekeraars kun je een no-claimkorting opbouwen tot wel 80% van de premie. Om je no-claimkorting te berekenen, gebruiken autoverzekeraars een bonus-malusladder. Na elk schadevrij jaar ga je een stapje omhoog op de ladder en krijg je een hoger kortingspercentage. Je no-claimkorting gaat omlaag nadat je schade claimt. Daarom is het soms voordeliger om kleine schades zelf te betalen. Hierbij betaal je dus eenmalig een bedrag om de schade te herstellen maar blijft je premie gelijk omdat je de schade niet claimt via de verzekeraar. Afhankelijk van hoe groot de schade is kan dit een verstandige keuze zijn.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.