Kortlopende annuleringsverzekering

Je bent je reis aan het voorbereiden en wil het zekere voor het onzekere nemen. Of je nu van plan bent om een lange reis te maken of een weekendje weg wilt gaan, het annuleren van een reis kan zowel prijzig als teleurstellend zijn. Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je beschermd tegen onverwachte situaties die je reisplannen in de war brengen.

Snel navigeren naar

Kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Een reis annuleren is vervelend genoeg. Opgezadeld zitten met financiële gevolgen is het laatste waar je aan wil denken. Begin je reis daarom goed met een kortlopende annuleringsverzekering en verzeker jezelf voor annulering, vertraging en een onderbroken reis. Deze tijdelijke verzekering loopt voor de duur van je reis en geldt voor vertrek én tijdens de reis.

Voordelen

 • pluspunt
  Kortdurende verzekering voor één reis of korte trip
 • pluspunt
  Verzekert je vanaf de dag van vertrek tot de dag van thuiskomst en stopt automatisch
 • pluspunt
  Zelf kiezen voor welk bedrag je de reis verzekert
 • pluspunt
  Vergoeding van de kosten van ongebruikte reisdagen bij een geldige annuleringsreden

 

tip

Belangrijk om te weten:

Een annuleringsverzekering biedt alleen dekking bij onverwachte gebeurtenissen die niet bekend waren vóór het afsluiten van de verzekering. Anders kun je géén aanspraak maken op je annuleringsverzekering. Neem de polisvoorwaarden goed door voordat je gaat afsluiten.


Hoe werkt een kortlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je vaak af samen met een (kortlopende) reisverzekering. Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk deze als aparte verzekering af te sluiten. Je bepaalt het te verzekeren bedrag zelf, vaak met een maximum van € 4.500,- per persoon. Sluit de verzekering in ieder geval af binnen 7 dagen na de boeking.

Als je de reis om een geldige reden moet annuleren, kun je een claim indienen bij de verzekeraar om de kosten van de gemiste reisdagen terug te krijgen. Denk aan reiskosten zoals het vliegticket, de accommodatie en bepaalde excursies.


Berekening premie

De premie van de kortlopende annuleringsverzekering wordt berekend als een percentage van de reissom. Het percentage verschilt per verzekeraar en wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren: de bestemming, duur van de reis en leeftijd van verzekerde. Je kunt ervan uitgaan dat wanneer je totale reiskosten hoger zijn, de premie ook hoger uitvalt. Kies je voor een van de aanvullende dekkingen, zoals een wintersportdekking of zakenreis, dan betaal je ook meer premie.

Doorlopende annuleringsverzekering voordeliger

Wist je dat wij geen kortlopende annuleringsverzekeringen hebben opgenomen in onze vergelijker? Dit is een bewuste keuze om het voor jou zo voordelig mogelijk te houden. In de meeste gevallen is het gunstiger om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Bij meer dan 2 (korte) reizen per jaar ben je duurder uit met losse kortlopende verzekeringen.

Doorlopende annuleringsverzekering vergelijken

tip

Rekenvoorbeeld kortlopende annuleringsverzekering

Stel, je hebt een reis gepland voor één week en de totale kosten voor vluchten, accommodatie en activiteiten bedragen € 2.000,-. Je wilt een kortdurende annuleringsverzekering afsluiten die tot een maximumbedrag van € 2.000,- vergoed. De premie bij de verzekeraar bedraagt 5% van de totale reiskosten.

De berekening van de premie is dan als volgt:
Premie 5% van reissom € 2.000,- = € 100,-

In dit voorbeeld zou je dus een premie van € 100,- betalen voor een kortdurende annuleringsverzekering.


Veelgestelde vragen

  Wat is de beste kortlopende annuleringsverzekering?

  Wij hebben ervoor gekozen om geen kortlopende annuleringsverzekeringen aan te bieden in onze vergelijker. Waarom we dit niet doen? Als je 3 weken of langer per week op reis bent, is het voordeliger een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Ook de weekendjes weg zijn verzekerd.

  Kan ik een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten als ik al op reis ben?

  De kortlopende verzekering moet je afsluiten vóórdat je op reis gaat en kun je niet meer afsluiten tijdens je reis. Denk dus bij boeking goed na of je je wil beschermen tegen onvoorziene situaties.

  Wanneer moet ik een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?

  Ons advies is direct bij het boeken van de reis een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Bij sommige verzekeraars krijg je tot 7 dagen de tijd dit af te sluiten. Wacht niet te lang met afsluiten omdat niet elke verzekeraar je zoveel tijd geeft.

  Wat is het verschil tussen een doorlopende en kortlopende annuleringsverzekering?

  Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je gedurende het jaar verzekerd voor alle korte en langere reizen. Een kortlopende verzekering biedt dekking voor één specifieke reis en is geldig gedurende periode van de reis.


Is je vraag nog niet beantwoord?

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.