Reisverzekering gezin | Overstappen.nl

Reisverzekering gezin

Hoe zit het met een reisverzekering als je met je gezin op vakantie gaat? Zijn ook je kinderen hierin meeverzekerd? Op deze pagina lees je alles over een reisverzekering voor het gezin.

Werking reisverzekering gezin

Een reisverzekering voor je gezin kan onvoorziene kosten dekken. Dit zijn kosten waar je niet op rekent. Het kan om schade gaan of om het verlies van je bagage. Maar hier kunnen ook medische kosten bij horen.

Je vult hiervoor de begin- en einddatum van je vakantie in. Als je niet voor een doorlopende reisverzekering gezin kiest, dan stopt de reisverzekering automatisch als je weer thuis komt. Dit is mogelijk als je met je gezin in één huis woont. Hier betaal je een maandelijkse premie voor en de verzekering blijft het hele jaar lopen.

Je bent niet alleen zelf verzekerd op vakantie, maar ook de rest van je gezin. Bijvoorbeeld je partner en kind(eren). Je geeft overigens zelf aan hoe groot je gezin is en kunt dit ook tussentijds aanpassen, mocht dit nodig zijn.

Tot welke leeftijd kan je een kind meeverzekeren?

Veel mensen denken dat kinderen tot hun 18e levensjaar bij een reisverzekering gezin horen. Dat is niet gek, omdat dit een volwassen leeftijd is. Daarnaast bestaat er ook verwarring over de vakantie. Zijn kinderen alleen meeverzekerd als ze met jou en/of je partner op vakantie gaan?

Niet iedere verzekeraar hanteert een leeftijdsgrens. Thuiswonende kinderen kunnen automatisch meeverzekerd worden. Dit kan tot het 21e levensjaar zijn, maar ook tot 26 of 27 jaar.

Maar dat is niet alles, want ook studerende kinderen op kamers of kinderen die stage lopen in het buitenland, kunnen meeverzekerd worden. Het is wel belangrijk om je kinderen bij te schrijven op je polis. Tot en met 5 jaar gebeurt dit automatisch.
*Er zijn verzekeraars die een leeftijdsgrens van 27 jaar hanteren. Het is dus belangrijk om dit van tevoren goed uit te zoeken.

Hebben kinderen een reisverzekering nodig?

Een familie reisverzekering is niet verplicht. Dit zal ook niet gecontroleerd worden bij de grens of de douane. Maar het kan wel verstandig zijn om dit te doen. Niet alleen als ze met jou of je partner mee gaan op reis, maar ook als ze met bijvoorbeeld vrienden of een jongerenorganisatie op stap gaan.

De reisverzekering voor je kind zorgt er dan voor dat hij of zij altijd medische hulp kan krijgen als dit nodig is. Ook als er onverhoopt iets kapot gaat, kom je als ouders of verzorgers niet voor hoogoplopende kosten te staan. Heb je zelf geen doorlopende reisverzekering voor je gezin? Het is dan wel mogelijk om deze apart voor je kind af te sluiten.

Voor- (en nadelen) van een reisverzekering

Om te kunnen bepalen of een familie reisverzekering de moeite waard is, kan het handig zijn om zowel de voor- als de nadelen op een rij te zetten. Dit kan een duidelijker beeld creëren. Ben je hier zelf ook benieuwd naar? Dit zijn enkele voorbeelden.

Voordelen

  • Je hebt altijd een back-up voor hulp of hulpverlening, mocht er iets onverwachts gebeuren; bijvoorbeeld een natuurramp
  • Dankzij een reisverzekering krijg je de gemaakte kosten terug als je onverwacht ziek wordt of andere medische hulp nodig hebt.
  • De schade aan spullen kan vergoed worden als er schade ontstaat; bijvoorbeeld door een activiteit.
  • Heb je een auto gehuurd en gaat deze onderweg stuk? Dan kan de reisverzekering iets anders voor je regelen

Een reisverzekering voor het hele gezin kan duur zijn, je betaalt het hele jaar door premie terwijl misschien niet het hele gezin altijd mee op vakantie gaat. Ook kan je te maken hebben met dubbele dekkingen waarbij bijvoorbeeld al iemand wordt gedekt vanuit zijn of haar creditcard. Ook kan een reisverzekering voor het gezin een beperkte dekking hebben.

Reisverzekering kind

Gaat je kind op een jongerenreis of met vrienden op stap? Mogelijk is hij of zij onder de 16 jaar. Maar als ouder wil je dat je kind altijd hulp of schade vergoed krijgt. Dit kan jou als ouder meer rust geven.

Helaas is het onder de 16 jaar niet mogelijk om zelfstandig een reisverzekering af te sluiten. Maar er zijn wel andere mogelijkheden. Als ouder kun je dit wel voor je kind aanvragen, maar in zo’n geval ben jij de polishouder; jij betaalt de maandelijkse kosten. Dit betekent wel dat je kind verzekerd op pad kan gaan.

Doorlopende reisverzekering gezin

Een doorlopende reisverzekering voor het gezin loopt het gehele jaar door. Hier hoef je niets voor te doen en je hoeft het ook niet te verlengen. Dit geldt ook voor je kind. Zolang je kind bij jou op de polis staat bijgeschreven of jij bent de polishouder, is hij of zij doorlopend verzekerd. Dus ook als jij niet meegaat op reis.

Hoe sluit je een reisverzekering voor een gezin af?

Wil je een reisverzekering voor je gezin afsluiten? Dankzij onze vergelijker krijg je in één oogopslag te zien wat de kosten zijn en bij welke verzekeraar je het goedkoopste uit bent. Dat geldt ook voor een reisverzekering met extra dekkingen.

Je kunt dan kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering voor het gezin, bij verschillende verzekeraars. Om reisverzekeringen te vergelijken vul je je postcode, adres- en persoonlijke gegevens in. Daarna klik je op ‘ja’ als je je gezinsleden wilt meeverzekeren. Vervolgens kun je de polis digitaal en snel afsluiten.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
5 minuten 27-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Ja, tot 5 jaar is je kind automatisch meeverzekerd als het gaat om een reisverzekering. Daarna kun je je kinderen zelf toevoegen aan je persoonlijke polis.

Je kunt zelfstandig een reisverzekering afsluiten als je 16 jaar of ouder bent. Onder de 16 kunnen je ouders of verzorgers deze voor je afsluiten. Zij dragen dan de premie.

Dat verschilt per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die een leeftijdsgrens van 27 jaar hanteren. Maar er zijn ook verzekeraars waarbij kinderen meeverzekerd zijn als ze nog thuis wonen, op kamers zitten of in het buitenland stage lopen.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

/assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
Pers

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

/assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
Reisverzekering

Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

/assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
Reisverzekering

2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

/assets/IMG_20230102_104149.jpg
Reisverzekering

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

/assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
Reisverzekering

Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat.