Studenten zorgverzekering vergelijk 2024 | Overstappen.nl

Studenten zorgverzekering vergelijken

 • Vergelijk alle 56 zorgverzekeringen
 • Bespaar tot € 300,- op je premie
 • Extra kortingen tot 20%

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3290 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 uur geleden
  Duidelijk vergelijkingen

  Duidelijk vergelijkingen

  Frank Janssen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 uur geleden
  Snel overzichtelijk

  Snel overzichtelijk

  Matthijs Korenberg / RUST.
  Star on Star on Star on Star on Star on
  11 uur geleden
  Meteen geregeld!

  Meteen geregeld!

  M. de Laat- de Laat
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3290 reviews

  Snel navigeren naar

  Waarom studenten zorgverzekeringen vergelijken?

  Een zorgverzekering, moet ik die afsluiten? Jazeker, vanaf je 18e is een eigen zorgverzekering zelfs verplicht. Later vertellen we je daar meer over, want eerst is het voor het nieuwe zorgjaar goed om jouw zorgbehoefte in kaart te brengen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan fysiotherapie, moet die verstandskies er echt uitgretrokken worden en wil je ook gedekt zijn voor zorg in het buitenland, want zeg nou zelf liever voorkomen dan genezen, toch! Hier op Overstappen.nl geven wij je alle informatie die jij nodig hebt om snel en zonder gedoe van zorgverzekering over te stappen.

  tip

  Vanaf 13 november kun je vergelijken

  Zorgverzekeraars moeten de premies uiterlijk 12 november bekendmaken. Vanaf 13 november kun je dan een vergelijking maken en kijken welke zorgverzekering voor studenten het beste bij je past. Je hebt dan nog tot en met 31 december om over te stappen naar een andere verzekeraar.


  Goedkoopste zorgverzekeringen voor studenten

  Hieronder vind je de goedkoopste zorgverzekeringen voor 2024 met het standaard eigen risico van € 385,-. Belangrijk om te weten is dat we hier puur de goedkoopste verzekeringen tonen, dit hoeft dus geen speciale studenten zorgverzekering te zijn.

  #VerzekeraarNaamZorgkeuzePremie 2024
  1

  FBTO

  Beperkt (budgetpolis)

  € 131,95

  2

  VinkVink

  Ruim (combinatiepolis)

  € 132,90

  3

  De Friesland

  Beperkt (budgetpolis)

  € 136,95

  4

  Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

  Zorg en Zekerheid

  Beperkt (budgetpolis)

  € 138,65

  5

  United Consumers

  United Consumers

  Beperkt (budgetpolis)

  € 138,95


  De voordelen van Overstappen.nl

  • Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • Vergelijk alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts


  Voor- en nadelen van een studentenverzekering

  Een zorgverzekering speciaal voor studenten biedt voor- en nadelen. Wij hebben ze kort voor je op een rijtje gezet. Dat is wel zo snel te scannen. Bovendien kan je als student op het volgende voordeel rekenen, namelijk dat de zorgverzekeraars ervoor zorgen dat jij ‘m met een goedkope premie kan afsluiten.

  Voordelen

  • pluspunt
   Je regelt alles vaak en alleen online. Denk aan het indienen van je declaraties en het contact met de klantenservice.
  • pluspunt
   Een zorgverzekering voor studenten biedt dekkingen waar jongeren als jij vaak gebruik van maken. Zoals fysiotherapie, extra dekkingen in het buitenland en anticonceptiemiddelen.

  Nadelen

  • minpunt
   Je hebt niet de vrijheid om de behandeld te worden door de zorgverlener naar keuze, mits de verzekeraar daar een contract mee heeft gesloten.
  • minpunt
   Heb je vanwege je gezondheid meer zorg nodig dan een gemiddelde student dan kan deze verzekering als beperkt worden beschouwd.

  Studentenverzekering sluit je af in 6 stappen

  Hoe je een zorgverzekering afsluit in onze zorgvergelijker, vertellen wij aan de hand van deze 6 stappen:

  Bepaal zorgbehoefte

  Bepaal zorgbehoefte

  De eerste stap is het bepalen van je zorgbehoefte. Niet iedereen heeft dezelfde zorg nodig. Zo kan jouw behoefte anders zijn dan die van je ouders. Je kunt natuurlijk niet altijd van te voren bepalen welke zorg je nodig hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als je op voorhand weet dat je komend jaar vaker naar de fysiotherapeut gaat dan kun je hier rekening mee houden.

  Kies eigen risico

  Kies eigen risico

  De tweede stap is het bepalen van het eigen risico. Het eigen risico is in het regeerakkoord vastgelegd en bedraagt dit jaar weer € 385,-. Denk je weinig zorgkosten te maken? Dan kan je dit bedrag ophogen tot € 885,-. Hiermee wordt je zorgpremie verlaagd met € 25,-. Dit kan je maandelijks best wat geld schelen, maar als je onverwacht iets overkomt moet je zelf voor de zorgkosten opdraaien.

  Kies polis

  Kies polis

  De derde stap is het kiezen van je polis. Zorgverzekeraars bieden drie soorten zorgverzekeringen aan: naturaverzekering (naturapolis), restitutieverzekering (restitutiepolis) en een combinatiepolis. Een studentenverzekering valt vaak onder een budgetpolis; een beperkte vorm van een naturapolis.

  Overweeg aanvullende verzekering

  Overweeg aanvullende verzekering

  Dit is bijvoorbeeld handig als je naast de standaardzorg ook nog extra zorgkosten vergoed wilt hebben. Als je bijvoorbeeld weet dat je komend jaar een x-aantal fysiotherapie behandelingen nodig hebt voor een aandoening of blessure dan een aanvullende verzekering wat voor jou.

  Zorgverzekering afsluiten

  Zorgverzekering afsluiten

  Nu je weet hoe een studentenverzekering in elkaar zit, kun je alle zorgverzekeringen vergelijken. Onze vergelijker geeft je een duidelijk overzicht van de zorgverzekeraars en de premies. Zo weet je in een paar minuten waar je aan toe bent en kun je de verzekeraar kiezen die het beste bij je past. Heb je een zorgverzekering gekozen? Dan is het tijd om een een zorgverzekering af te sluiten.

  Je zoektocht naar een studenten zorgverzekering begint hier

  • voordeel

   Altijd de beste deal

  • voordeel

   Meest complete aanbod

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  Zorgverzekering vergelijken

  Zorgverzekering verplicht vanaf je 18e

  Als je 18 jaar en ouder bent, ben je verplicht om zelf een basiszorgverzekering af te sluiten. Het is niet meer mogelijk je mee te verzekeren met je ouders/voogd. Als wilt weten hoe het vergelijken en aanvragen ook alweer gaat, kun je bij ons terecht. Als je geen zorgverzekering afsluit, riskeer je een boete. Zo’n boete kan je al snel € 350,- kosten en dat is zonde.

  Kosten en zorgtoeslag voor een student

  Je sluit een zorgverzekering af voor een jaar. Bij het afsluiten van je zorgverzekering sta je voor de keuze om de zorgpremie in één keer voor een jaar af te betalen of liever elke maand een vast bedrag wilt betalen. Kan je dit bedrag niet betalen, dan kan je je bij de Belastingdienst aanmelden voor een zorgtoeslag. De hoogte van je inkomen bepaalt of je recht hebt op zorgtoeslag. Het drempelinkomen is het maximale inkomen wat je mag verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.

  Student aanvullend verzekeren?

  Eerlijk is eerlijk, jezelf aanvullend verzekeren staat gelijk aan meer geld betalen. Zie het als een uitbreidingspakket op je basispakket. Waarbij zorg zoals een bezoek aan de huisarts, zorg in het ziekenhuis en medicatie met een gedeeltelijke of volledige vergoeding vanuit de basisverzekering wordt verzekerd. Wil je in het nieuwe zorgjaar ook gebruikmaken van zorg dat buiten het basispakket valt, dan kun je een van de aangeboden aanvullende dekkingen erbij afsluiten.

  Goed om te weten: In onze zorgvergelijker wordt het je heel makkelijk gemaakt om op de zorgverzekeringen te filteren met dekkingen die jij nodig hebt. Aan de linkerkant in het menu geef je namelijk voor welke aanvullende zorg je je extra wil verzekeren.

  Voorbeelden aanvullende zorg

  1. Tandartsverzekering; tandzorg wordt niet vanuit het basispakket vergoed. Dus denk je eraan je gebit eens goed onder handen te laten nemen door deze specialisten, dan is deze extra dekking wat voor jou. Het enige wat je daarna hoeft te doen is dan echt die tandartsafspraken in te plannen.
  2. Fysiotherapie; heb je het afgelopen jaar een sportblessure opgelopen of door een aandoening chronische lichaamspijn? Geef dan in de zorgvergelijker aan hoeveel behandelingen je minimaal nodig denkt te hebben. De aanvullende fysiotherapieverzekering is het afgelopen jaar nog vaker gekozen, omdat deze therapie ook als herstelzorg na langdurige coronaklachten wordt ingezet. Bij ernstige klachten wordt er vanuit gegaan dat je maximaal 50 behandelingen nodig hebt.
  3. Gespecialiseerde GGZ; als je huisarts je heeft doorverwezen naar de Basis of gespecialiseerde GGZ valt deze hulp in principe onder de basisverzekering. Alleen worden niet alle behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Voorbeelden hiervan zijn sessies mindfulness bij burn-outklachten/overspannenheid, een slaapcursus of afspraken bij een seksuoloog. Ben je aanvullend verzekerd dan kan er, afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar je zit, een gedeelte voor je worden vergoed.

  Korter dan een jaar naar het buitenland

  Ga je bijv. korter dan een jaar in het buitenland stage lopen? Dan kan je je zorgkosten declareren bij je Nederlandse zorgverzekeraar. In het geval dat je zorgkosten maakt die hoger uitvallen, kan het soms zijn dat je het verschil wel zelf moet betalen. Heb hierover goed contact met je zorgverzekeraar. Uitgezonderd van dit soort kosten zijn als je in één van onze verdragslanden verblijft. Klik hier voor een overzicht van de verdragslanden.

  Langer dan een jaar naar het buitenland

  Als je langer dan een jaar in het buitenland gaat studeren, blijf je verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekering voor medische kosten in Nederland en in het buitenland. Wanneer je gemaakte zorgkosten buiten het Nederlandse pakket vallen, is de kans groot dat je deze kosten zelf moet betalen. Vind je het belangrijk om ook voor deze kosten goed verzekerd te zijn? Neem dan nog extra een aanvullende verzekering.
   
  Goed om te weten:
  Als je voor een studieperiode van minder dan een jaar naar het buitenland gaat, moet je een EHIC of een verdragsformulier 111 aanvragen bij je zorgverzekeraar. Deze EHIC zorgt ervoor dat dringende medische kosten niet door jou voorgeschoten hoeven te worden.

  Werken naast je stage of studie

  Het kan ook zo zijn dat je van plan bent om naast je studie te gaan werken in het land waar je stage loopt. Zo’n situatieverandering kan gevolgen hebben op jouw huidige zorgverzekering. Omdat de manier waarop je je verzekerd hebt afhangt van het land waar je stage loopt en de duur van je verblijf, is het belangrijk je door de zorgverzekeraar goed laat informeren. Zo zijn er een aantal landen waar jouw zorgverzekering direct vervalt als je naast je studie aan het werk gaat:

  • Nieuw Zeeland
  • Australië
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • Japan
  • Zuid Korea
  • Uruguay
  • Chili
  • Egypte
  • Kanaaleilanden
  • Israël
  • Alle verdragslanden

  Reisverzekering voor studenten

  Vergeet ook niet een reisverzekering af te sluiten als je voor langere tijd in het buitenland gaat verblijven. Heel handig mocht je bagage kwijtraken maar ook bij het terugkrijgen van medische kosten na een ziekenhuisbezoek. Ben je onverhoopt in een noodsituatie terechtgekomen, dan biedt je reisverzekering ondersteuning.


  Beste zorgverzekering studenten

  Over wat de beste studenten zorgverzekering is, valt over te twisten. Overstappen.nl helpt je in ieder geval graag met het vinden van de juiste zorgverzekering. Als student wil je natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering, studeren is immers al duur genoeg. Gelukkig zijn er veel verzekeraars die een scherpe premie voor studenten zorgverzekeringen bieden. Daarnaast bieden sommige verzekeraars een speciale studentenkorting aan.
  beste studenten zorgverzekering

  Meer lezen over de zorgverzekering?

  Zorgverzekering 2024

  Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en wijzigingen omtrent de zorgverzekering voor 2024. Via Overstappen.nl hoef je je gelukkig geen zorgen te maken dat je iets mist.

  Alles over de zorgverzekering 2024

  Basisverzekering

  Hoe zit het met de basisverzekering? Op deze pagina leren wij je de basis van de basisverzekering, zodat je altijd weet waar je mee begint. Deze zorgverzekering is voor iedereen verplicht.

  Basisverzekering vergelijken

  Aanvullende verzekering

  Aanvullende informatie over de aanvullende verzekeringen nodig? We geven je eerlijk advies over wanneer je dit wel of niet nodig hebt. De aanvullende verzekering is namelijk optioneel.

  Aanvullende verzekering vergelijken

  Budgetpolis

  Het is geen toeval dat dit vaak wordt gekozen studenten of mensen die over het algemeen weinig zorg nodig hebben. Voor meer informatie ga je naar deze pagina over de budgetpolis.

  Budgetpolis vergelijken

  Tandartsverzekering

  Wil je weten of een tandartsverzekering iets voor jou is? Wij geven je de belangrijkste informatie, waar je op kunt letten en helpen je bij het vergelijken van de verschillende tandpakketten.

  Tandartsverzekering nodig?

  Eigen risico

  In de zorgsector komt de term, eigen risico, vaak voor. Wat wordt daar precies mee bedoeld? En wat is de hoogte van het verplichte eigen risico voor het nieuwe zorgjaar?

  Uitleg over eigen risico

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Het laatste nieuws