Zorgverzekering vergelijken student

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk en bespaar direct op je studenten zorgverzekering:
trustscore Trustpilotscore: 9.2

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2191 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Mijn eerste ervaring met uitzoeken van een nieuwe energiebedrijf

  Het was voor mij de eerste keer zelf een energieleverancier te zoeken. Het was ook een gok om Overstappen te kiezen uit verschillende tussenpersoon bedrijven. De Klantenserviceteam staat altijd klaar mijn antwoord te geven of mijn vraag in de avond, in het weekend is gesteld, krijg ik heel snel een antwoord. Ze hebben mij gerust gesteld dat het goed komt; dat ik nooit zonder stroom zit. En dat klopt ook. Het Overstappen is vlekkeloos gebeurd. Ik ben er heel blij mee.

  T. Pham-Nguyen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  Prima

  Super eenvoudig en snel ga zo door

  Jan
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 dagen geleden
  Snel en makkelijk overstappen

  Snel en makkelijk overstappen. Goed op de hoogte gehouden

  Klant
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2191 reviews

  Beste zorgverzekering studenten

  Om de beste studenten zorgverzekering te kiezen die past bij jouw persoonlijke zorgbehoeften zijn er een 2 dingen die je moet weten:

  1. Allereerst het basispakket. Dit is verplicht voor iedereen in Nederland. De basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Het basispakket kan eventueel ergens anders worden afgesloten dan het aanvullende pakket.
  2. Vervolgens het aanvullende pakket. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is niet verplicht. Met het afsluiten van een aanvullende verzekering is het dan ook belangrijk om rekening te houden met de zorgkosten die je volgend jaar verwacht te maken.
  Zorgverzekering vergelijken student

  Goedkoopste studenten zorgverzekering

  Wil je als student een goedkope zorgverzekering afsluiten? Dan is het slim om elk jaar je zorgverzekering te vergelijken. Zorgverzekeraars bieden vaak voordelige premies aan voor studenten. Maar wat is de goedkoopste zorgverzekering? Bekijk hier de collectieve zorgverzekering voor studenten van Zilveren Kruis.

  Hieronder vind je een overzicht van goedkope zorgverzekeringen voor studenten:

  VerzekeraarEigen risicoType polisPremie/maand 2021
  ZEKUR€ 385Budget natura€ 105,95
  Zilveren Kruis ZieZo€ 385Budget natura€ 109,25
  Ditzo€385Natura€ 109,85
  Bewuzt€ 385Natura€ 110,90
  United Consumers€ 385Restitutie€ 125,59
  OHRA€ 385Restitutie€ 126,75

  *Uitleg polissen:  Bij een naturapolis krijg je alleen de zorg vergoed als de verzekeraar een contract heeft met de zorgverlener. De budgetpolis is een goedkopere variant van de naturapolis. De zorgverzekeraar heeft voor deze vorm alleen contracten met een klein aantal zorgverleners. Er bestaat ook nog een restitutiepolis, hierbij heb je vrije zorgkeuze en kan je overal terecht voor zorg. Deze polis is het duurste, vandaar dat deze niet in de top 5 is opgenomen.

  Studentenverzekering Zilveren Kruis

  Wil je liever een collectieve zorgverzekering afsluiten? Dan kan dit alleen nog tot 2023 bij Zilveren Kruis. Na 2023 worden alle collectieve zorgverzekeringen stopgezet.

  Het Zilveren Kruis heeft 2 pakketten met studentenkorting. De premie start vanaf € 114,90 en de pakketten zijn voor hbo + wo studenten en voor mbo studenten:

  • Mbo met zorg verzekerd; 5% korting op de basisverzekering, 15% korting op aanvullende verzekering en 15% korting op de tandartsverzekering
  • Hbo en wo Studenten goed verzekerd; 5% korting op de basisverzekering, 15% korting op aanvullende verzekering en tot 12,5% korting op de tandartsverzekering.
  Check hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering

  Zorgverzekering kiezen student

  Ben je een student en vind je het lastig om een zorgverzekering te kiezen? Overstappen.nl helpt je graag met het vinden van de juiste zorgverzekering. Als student wil je natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering, studeren is immers al duur genoeg. Gelukkig zijn er veel verzekeraars die een scherpe premie voor studenten zorgverzekeringen bieden. Daarnaast bieden sommige verzekeraars een speciale studentenkorting aan.

  • zorgverzekering voor studenten

   Vergelijk op prijs en inhoud

   Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

  • ziektekostenverzekering student

   Alle zorgverzekeraars

   Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
   alle Nederlandse zorgverzekeraars

  • zorgverzekering studenten vergelijken

   Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts

  Ziektekostenverzekering student

  Een zorgverzekering wordt ook wel een ziektekostenverzekering genoemd. In onze handige vergelijker tonen we de ziektekostenverzekeringen die interessant zijn voor je leeftijdscategorie en je persoonlijke wensen . Deze zijn tegen zeer scherpe premies af te sluiten.

  Wil je ook de premies inzien van verzekeringen die zich specifiek richten op studenten? Kijk dan bij de ziektekostenverzekering studenten van zorgverzekeraars zoals: De Amersfoortse, Avéro Achmea, Interpolis, Menzis, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.

  Let op: soms zijn ziektekostenverzekeringen die zich niet specifiek op studenten richten toch voordeliger. Kijk dit na met behulp van onze zorgvergelijker.

  Studentenverzekering buitenland

  Korter dan een jaar naar het buitenland

  Wanneer je korter dan een jaar in het buitenland stage loopt, kun je over het algemeen je zorgkosten declareren bij je Nederlandse zorgverzekeraar. Wanneer de zorgkosten in het land van je verblijf echter hoger uitvallen, kan het zijn dat je het verschil zelf moet betalen. Wanneer je korter dan een jaar stage loopt in een van de verdragslanden, is de zorg die je in het land van verblijf maakt voor rekening van Nederland. Lees hier meer over je zorgverzekering in het buitenland.

  Langer dan een jaar naar het buitenland

  Als je langer dan een jaar in het buitenland gaat studeren, blijf je verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekering voor medische kosten in Nederland en in het buitenland. Wanneer je gemaakte zorgkosten buiten het Nederlandse pakket vallen, bestaat de kans dat je deze kosten zelf moet betalen. Vind je het belangrijk om ook voor deze kosten goed verzekerd te zijn? Neem dan nog extra een aanvullende verzekering.

  Wanneer je voor een studieperiode van minder dan een jaar naar het buitenland gaat, dien je een EHIC of een verdragsformulier 111 aan te vragen bij je zorgverzekeraar. Deze EHIC zorgt ervoor dat dringende medische kosten niet door jou voorgeschoten hoeven te worden.

  Werken naast je stage of studie

  Wanneer je van plan bent om naast je studie te gaan werken in het land waar je stage loopt, verandert de situatie en kan dit gevolgen hebben op de manier waarop je je zorgverzekering dient te regelen.Omdat de manier waarop je je verzekerd afhangt van het land waar je stage loopt en de duur van je verblijf, is het belangrijk je door de zorgverzekeraar goed te laten informeren. Zo zijn er een aantal landen waar jouw zorgverzekering direct vervalt als je naast je studie aan het werk gaat:

  • Nieuw Zeeland
  • Australië
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • Japan
  • Zuid Korea
  • Uruguay
  • Chili
  • Egypte
  • Kanaaleilanden
  • Israël
  • Alle verdragslanden

  Bespaartips zorgverzekering studenten

  De meest voordelige zorgverzekering vind je niet alleen door de best passende aanvullende verzekering af te sluiten, maar ook door rekening te houden met onderstaande tips:

  • Sluit je aan bij een collectief
   Door je aan te sluiten bij een collectieve zorgverzekering krijg je korting op je basispremie en soms ook op je aanvullende verzekering. Via een vereniging, studie, bijbaan of andere groep kun je je aansluiten bij een collectieve verzekering en profiteer je van deze collectiviteitskorting.
  • Vraag zorgtoeslag aan
   Ben je student en boven de 18? Dan heb je recht op zorgtoeslag. Deze zorgtoeslag kan aangevraagd worden via de overheid na het afsluiten van een zorgverzekering. Zorgtoeslag kun je hier aanvragen.
  • Kies voor een zorgverzekeraar met internetlabel
   Wanneer je kiest voor een zorgverzekeraar met een internetlabel, moet je alles online met de verzekeraar regelen. Vaak zijn zorgverzekeraars waarbij je alles online moet regelen stukken goedkoper dan andere zorgverzekeraars. De zorgverzekeringen van CZ Direct, Anderzorg, TakeCareNow, Ditzo, VGZ Bewuzt en FBTO  bieden onder andere online zorgverzekeringen aan.
  • Betaal per jaar i.p.v. per maand
   Wanneer je per jaar betaalt voor je premie in plaats van per maand, kan dit je tot 3% korting opleveren. Onderstaande tabellen geeft voor enkele grote studentenzorgverzekeringen aan hoeveel je maandelijks bespaart door jaarlijks premie te betalen.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.