Studenten zorgverzekering vergelijken

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk en bespaar direct op je studenten zorgverzekering:
trustscore Trustpilotscore: 9.0

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

2260 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  1 maand geleden
  Alles goed

  🙂 alles was goed

  meneer Kapitein
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 maand geleden
  Prettige website

  Prettige website, duidelijk & overzichtelijk!

  Arnold Smit
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 maand geleden
  nieuwe energieleverancier

  prima geholpen door overstappen.nl,alles was goed geregeld

  Werde
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  2260 reviews

  Snel navigeren naar

  Waarom studenten zorgverzekeringen vergelijken

  “Een zorgverzekering, waarom zou ik die afsluiten? Mij overkomt toch niks.” Wij kunnen ons voorstellen dat daar zo over wordt gedacht. Alleen hechten wij ook veel waarde aan het spreekwoord, liever voorkomen dan genezen. Daarom geven wij van Overstappen je graag het advies elk jaar uit te zoeken welke zorgverzekeraar voor jou het goedkoopst is. Via ons is overstappen een fluitje van een cent.

  Studenten zorgverzekering

  Wat is een studenten zorgverzekering?

  Zorg is voor iedereen anders. Toch zien we aan de levensstijl van de gemiddelde student dat de zorgbehoefte vaak minimaal is en het budget over het algemeen laag. In onze zorgstaat houden zorgverzekeraars, zoals Besured, Zilveren Kruis en Ditzo, hier goed rekening mee. Een basisverzekering is daarom extra voordelig. Als je elk jaar overstapt krijg je er vaak nog een leuk welkomstcadeau voor terug.

  Moet ik me als student aanvullend verzekeren?

  Dit is een van de meest gestelde vragen en dat snappen wij. Jezelf aanvullend verzekeren staat gelijk aan meer geld betalen. Waarom zou je? Mogelijke redenen kunnen zijn:

  • Wanneer je je anticonceptiemiddel vergoed wil krijgen. (Voor vrouwen van 21+. Als je jonger bent dan 21 jaar val je onder een uitzonderingsregel. Lees hier meer daarover)
  • Wanneer je je wilt verzekeren van zorg in het buitenland, voor je buitenlandse excursie/reis/stage.

  Studenten zorgverzekering sluit je af in 4 stappen

   1. 1
    stap 1 vul je gegevens in

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   1. 2
    stap 2 start je vergelijking

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   1. 3
    stap 3 vraag je nieuwe zorgverzekering aan

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   1. 4
    stap 4 wij regelen gratis je overstap

    Wij regelen gratis je overstap

   1. 1
    stap 1 vul je gegevens in

    Vul je gegevens en dekkingswensen in

   pijltje
   1. 2
    stap 2 start je vergelijking

    Vergelijk en kies de beste voor jou

   pijltje
   1. 3
    stap 3 vraag je nieuwe zorgverzekering aan

    Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

   pijltje
   1. 4
    stap 4 wij regelen gratis je overstap

    Wij regelen gratis je overstap

  Je zoektocht naar een studenten zorgverzekering begint hier

  • voordeel

   Altijd de beste deal

  • voordeel

   Meest complete aanbod

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  Zorgverzekering vergelijken

  Kosten en zorgtoeslag voor een student

  Je sluit een zorgverzekering af voor een jaar. Bij het afsluiten van je zorgverzekering sta je voor de keuze om de zorgpremie in één keer voor een jaar af te betalen of liever elke maand een vast bedrag wilt betalen. Dit fiks bedrag hoef je gelukkig niet helemaal zelf te betalen als je een zorgtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Meer over de zorgtoeslag lees je hier.

  Zorgverzekering verplicht vanaf je 18e

  Als je 18 jaar en ouder bent, ben je verplicht om zelf een basiszorgverzekering af te sluiten. Het is niet meer mogelijk je mee te verzekeren met je ouders/voogd. Als wilt weten hoe het vergelijken en aanvragen ook alweer gaat, kun je bij ons terecht. Als je geen zorgverzekering afsluit, riskeer je een boete. Zo’n boete kan je al snel €350 kosten en dat is zonde.

  Goedkoopste studenten zorgverzekering

  Wil je als student een goedkope zorgverzekering afsluiten? Dan is het slim om elk jaar je zorgverzekering te vergelijken met het nieuwe aanbod. Zorgverzekeraars bieden vaak voordelige premies aan voor studenten. Maar wat is de goedkoopste zorgverzekering? Dat zullen wij voor jou op een rijtje zetten, zodra de premies 2022 bekend zijn.

  Bespaartips zorgverzekering studenten

  De meest voordelige zorgverzekering vind je niet alleen door de best passende aanvullende verzekering af te sluiten, maar ook dankzij deze bespaartips:

  • Sluit je aan bij een collectief
   Door je aan te sluiten bij een collectieve zorgverzekering krijg je korting op je basispremie en soms ook op je aanvullende verzekering. Via een vereniging, studie, bijbaan of andere groep kun je je aansluiten bij een collectieve verzekering en profiteer je van deze collectiviteitskorting.
  • Vraag zorgtoeslag aan
   Ben je student en boven de 18? Dan heb je recht op zorgtoeslag. Deze zorgtoeslag kan aangevraagd worden via de Belastingdienst.
  • Kies voor een zorgverzekeraar met internetlabel
   Wanneer je kiest voor een zorgverzekeraar met een internetlabel, moet je alles online met de verzekeraar regelen. Vaak zijn zorgverzekeraars waarbij je alles online moet regelen stukken goedkoper dan andere zorgverzekeraars.
  • Betaal per jaar i.p.v. per maand
   Betaal je je premie per jaar dan kan dit je tot 3% korting opleveren.
  • Eigen risico verhogen
   Het verplicht eigen risico is op €385,- vastgesteld. Dit bedrag kun je ook ophogen, als je denkt dat je nauwelijks zorgkosten gaat maken. Hiermee wordt je zorgpremie verlaagd. Denk hier goed over na, want als het contract eenmaal is afgesloten, kan het niet gewijzigd worden.

   

  Beste zorgverzekering studenten

  Om de beste studenten zorgverzekering te kiezen die past bij jouw persoonlijke zorgbehoeften zijn er een 2 dingen die je moet weten:

  1. Allereerst het basispakket. Dit is verplicht voor iedereen in Nederland. De basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. Het basispakket kan eventueel ergens anders worden afgesloten dan het aanvullende pakket.
  2. Vervolgens het aanvullende pakket. Het afsluiten van een aanvullende verzekering is niet verplicht. Met het afsluiten van een aanvullende verzekering is het dan ook belangrijk om rekening te houden met de zorgkosten die je volgend jaar verwacht te maken.
  beste studenten zorgverzekering

  Studentenverzekering buitenland

  Korter dan een jaar naar het buitenland

  Ga je bijv. korter dan een jaar in het buitenland stage lopen? Dan kan je je zorgkosten declareren bij je Nederlandse zorgverzekeraar. In het geval dat je zorgkosten maakt die hoger uitvallen, kan het soms zijn dat je het verschil wel zelf moet betalen. Heb hierover goed contact met je zorgverzekeraar. Uitgezonderd van dit soort kosten zijn als je in één van onze verdragslanden verblijft. Klik hier voor een overzicht van de verdragslanden.

  Werken naast je stage of studie

  Het kan ook zo zijn dat je van plan bent om naast je studie te gaan werken in het land waar je stage loopt. Zo’n situatieverandering kan gevolgen hebben op jouw huidige zorgverzekering. Omdat de manier waarop je je verzekerd hebt afhangt van het land waar je stage loopt en de duur van je verblijf, is het belangrijk je door de zorgverzekeraar goed laat informeren. Zo zijn er een aantal landen waar jouw zorgverzekering direct vervalt als je naast je studie aan het werk gaat:

  • Nieuw Zeeland
  • Australië
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • Japan
  • Zuid Korea
  • Uruguay
  • Chili
  • Egypte
  • Kanaaleilanden
  • Israël
  • Alle verdragslanden

  Langer dan een jaar naar het buitenland

  Als je bijv. langer dan een jaar in het buitenland gaat studeren, blijf je verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekering voor medische kosten in Nederland en in het buitenland. Wanneer je gemaakte zorgkosten buiten het Nederlandse pakket vallen, is de kans groot dat je deze kosten zelf moet betalen. Vind je het belangrijk om ook voor deze kosten goed verzekerd te zijn? Neem dan nog extra een aanvullende verzekering.

  Goed om te weten:
  Als je voor een studieperiode van minder dan een jaar naar het buitenland gaat, moet je een EHIC of een verdragsformulier 111 aanvragen bij je zorgverzekeraar. Deze EHIC zorgt ervoor dat dringende medische kosten niet door jou voorgeschoten hoeven te worden.

  Zorgverzekering kiezen student

  Ben je een student en vind je het lastig om een zorgverzekering te kiezen? Overstappen.nl helpt je graag met het vinden van de juiste zorgverzekering. Als student wil je natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering, studeren is immers al duur genoeg. Gelukkig zijn er veel verzekeraars die een scherpe premie voor studenten zorgverzekeringen bieden. Daarnaast bieden sommige verzekeraars een speciale studentenkorting aan.

  Bekijk hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering

  Ziektekostenverzekering student

  Een zorgverzekering wordt ook wel een ziektekostenverzekering genoemd. In onze handige vergelijker tonen we de ziektekostenverzekeringen die interessant zijn voor je leeftijdscategorie en je persoonlijke wensen . Deze zijn tegen zeer scherpe premies af te sluiten.

  Wil je ook de premies inzien van verzekeringen die zich specifiek richten op studenten? Kijk dan bij de ziektekostenverzekering studenten van zorgverzekeraars zoals: De Amersfoortse, Avéro Achmea, Interpolis, Menzis, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.

  Let op: soms zijn ziektekostenverzekeringen die zich niet specifiek op studenten richten toch voordeliger. Kijk dit na met behulp van onze zorgvergelijker.

  Studentenverzekering Zilveren Kruis

  Wil je liever een collectieve zorgverzekering afsluiten? De voordelen zijn o.a. korting op je premie en extra vergoedingen.

  Het Zilveren Kruis biedt twee pakketten aan met studentenkorting. De premie start vanaf € 114,90 en de pakketten zijn voor hbo + wo studenten (ISO/LSVb) en voor mbo studenten:

  • Mbo-studenten met Zorg Verzekerd krijgen 5% korting op de basisverzekering, 15% korting op een aanvullende verzekering en 15% korting op de tandartsverzekering.
  • Hbo- en wo-studenten krijgen met een Studenten Goed Verzekerd: hetzelfde als een mbo-student, alleen is het verschil dat ze slechts tot 12,5% korting krijgen op de tandartsverzekering.

  Let op: Zilveren Kruis biedt dit nog aan tot 2023, daarna worden alle collectieve zorgverzekeringen stopgezet.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.