Studenten zorgverzekering vergelijken
-
100% onafhankelijk
-
Altijd de beste deal
-
Direct afsluiten
)

De medewrker was erg vriendelijk en liet mij ook uitpraten. Hij legde heel goed uit wat de verschillen waren en wat voor ons het gunstigst was omdat we binnenkort ook zonnepanelen krijgen. Kortom ik heb 20 minuten met hem aan de lijn gehangen en was uiterst tevreden met het resultaat.
Snel en makkelijk te vinden op het internet, duidelijke voorwaarden, goede prijs.
Via overstappen.nl een goedkopere deal kunnen krijgen dan via de site van de energieleverancier zelf. Dus top!
Heel simpel en snel naar de goedkoopste verzekering, afsluiten klaar, nog geen 10 minuten werk. Super!
Overstappen.nl erg handig en eenvoudig te doen. Overzichtelijk en duidelijk.
Dit zeggen onze klanten over ons
De medewrker was erg vriendelijk en liet mij ook uitpraten. Hij legde heel goed uit wat de verschillen waren en wat voor ons het gunstigst was omdat we binnenkort ook zonnepanelen krijgen. Kortom ik heb 20 minuten met hem aan de lijn gehangen en was uiterst tevreden met het resultaat.
Snel en makkelijk te vinden op het internet, duidelijke voorwaarden, goede prijs.
Je zoektocht naar een studenten zorgverzekering begint hier
-
Altijd de beste deal
-
Meest complete aanbod
-
100% onafhankelijk
Goedkoopste zorgverzekeringen voor studenten
Hieronder vind je de goedkoopste zorgverzekeringen voor volgend jaar met het standaard eigen risico van €385.
Zorgverzekering verplicht vanaf je 18e
Als je 18 jaar en ouder bent, ben je verplicht om zelf een basiszorgverzekering af te sluiten. Het is niet meer mogelijk je mee te verzekeren met je ouders/voogd. Als wilt weten hoe het vergelijken en aanvragen ook alweer gaat, kun je bij ons terecht. Als je geen zorgverzekering afsluit, riskeer je een boete. Zo’n boete kan je al snel € 350,- kosten en dat is zonde.
Kosten en zorgtoeslag voor een student
Je sluit een zorgverzekering af voor een jaar. Bij het afsluiten van je zorgverzekering sta je voor de keuze om de zorgpremie in één keer voor een jaar af te betalen of liever elke maand een vast bedrag wilt betalen. Kan je dit bedrag niet betalen, dan kan je je bij de Belastingdienst aanmelden voor een zorgtoeslag. De hoogte van je inkomen bepaalt of je recht hebt op zorgtoeslag. Het drempelinkomen is het maximale inkomen wat je mag verdienen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag.
Student aanvullend verzekeren?
Eerlijk is eerlijk, jezelf aanvullend verzekeren staat gelijk aan meer geld betalen. Zie het als een uitbreidingspakket op je basispakket. Waarbij zorg zoals een bezoek aan de huisarts, zorg in het ziekenhuis en medicatie met een gedeeltelijke of volledige vergoeding vanuit de basisverzekering wordt verzekerd. Wil je in het nieuwe zorgjaar ook gebruikmaken van zorg dat buiten het basispakket valt, dan kun je een van de aangeboden aanvullende dekkingen erbij afsluiten.
Goed om te weten: In onze zorgvergelijker wordt het je heel makkelijk gemaakt om op de zorgverzekeringen te filteren met dekkingen die jij nodig hebt. Aan de linkerkant in het menu geef je namelijk voor welke aanvullende zorg je je extra wil verzekeren.
Voorbeelden aanvullende zorg
- Tandartsverzekering; tandzorg wordt niet vanuit het basispakket vergoed. Dus denk je eraan je gebit eens goed onder handen te laten nemen door deze specialisten, dan is deze extra dekking wat voor jou. Het enige wat je daarna hoeft te doen is dan echt die tandartsafspraken in te plannen.
- Fysiotherapie; heb je het afgelopen jaar een sportblessure opgelopen of door een aandoening chronische lichaamspijn? Geef dan in de zorgvergelijker aan hoeveel behandelingen je minimaal nodig denkt te hebben. De aanvullende fysiotherapieverzekering is het afgelopen jaar nog vaker gekozen, omdat deze therapie ook als herstelzorg na langdurige coronaklachten wordt ingezet. Bij ernstige klachten wordt er vanuit gegaan dat je maximaal 50 behandelingen nodig hebt.
- Gespecialiseerde GGZ; als je huisarts je heeft doorverwezen naar de Basis of gespecialiseerde GGZ valt deze hulp in principe onder de basisverzekering. Alleen worden niet alle behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Voorbeelden hiervan zijn sessies mindfulness bij burn-outklachten/overspannenheid, een slaapcursus of afspraken bij een seksuoloog. Ben je aanvullend verzekerd dan kan er, afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar je zit, een gedeelte voor je worden vergoed.
Korter dan een jaar naar het buitenland
Ga je bijv. korter dan een jaar in het buitenland stage lopen? Dan kan je je zorgkosten declareren bij je Nederlandse zorgverzekeraar. In het geval dat je zorgkosten maakt die hoger uitvallen, kan het soms zijn dat je het verschil wel zelf moet betalen. Heb hierover goed contact met je zorgverzekeraar. Uitgezonderd van dit soort kosten zijn als je in één van onze verdragslanden verblijft. Klik hier voor een overzicht van de verdragslanden.
Langer dan een jaar naar het buitenland
Als je langer dan een jaar in het buitenland gaat studeren, blijf je verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekering voor medische kosten in Nederland en in het buitenland. Wanneer je gemaakte zorgkosten buiten het Nederlandse pakket vallen, is de kans groot dat je deze kosten zelf moet betalen. Vind je het belangrijk om ook voor deze kosten goed verzekerd te zijn? Neem dan nog extra een aanvullende verzekering.
Goed om te weten:
Als je voor een studieperiode van minder dan een jaar naar het buitenland gaat, moet je een EHIC of een verdragsformulier 111 aanvragen bij je zorgverzekeraar. Deze EHIC zorgt ervoor dat dringende medische kosten niet door jou voorgeschoten hoeven te worden.
Werken naast je stage of studie
Het kan ook zo zijn dat je van plan bent om naast je studie te gaan werken in het land waar je stage loopt. Zo’n situatieverandering kan gevolgen hebben op jouw huidige zorgverzekering. Omdat de manier waarop je je verzekerd hebt afhangt van het land waar je stage loopt en de duur van je verblijf, is het belangrijk je door de zorgverzekeraar goed laat informeren. Zo zijn er een aantal landen waar jouw zorgverzekering direct vervalt als je naast je studie aan het werk gaat:
- Nieuw Zeeland
- Australië
- Canada
- Verenigde Staten
- Japan
- Zuid Korea
- Uruguay
- Chili
- Egypte
- Kanaaleilanden
- Israël
- Alle verdragslanden
Reisverzekering voor studenten
Vergeet ook niet een reisverzekering af te sluiten als je voor langere tijd in het buitenland gaat verblijven. Heel handig mocht je bagage kwijtraken maar ook bij het terugkrijgen van medische kosten na een ziekenhuisbezoek. Ben je onverhoopt in een noodsituatie terechtgekomen, dan biedt je reisverzekering ondersteuning.
Beste zorgverzekering studenten
