Spaarrekening voor je kind

 • Vergelijk meer dan 20 banken
 • Vind direct de hoogste rente
 • Veilig met depositogarantiestelsel

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3150 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 uur geleden
  Vlotte overstap

  Duidelijke informatie over levering en prijsstelling. Transparant proces van overstappen zonder onduidelijkheden.

  Klant
  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  fijne overzichten

  fijne overzichten, goede deals, makkelijk overstappen

  Mevrouw Reynhout
  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 dagen geleden
  Alles was duidelijk !

  Alles was duidelijk !

  B. Harbers
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3150 reviews

  Snel navigeren naar


  Waarom rente vergelijken bij Overstappen.nl?

  • Overzicht van spaarrekeningen

   Overzicht van spaarrekeningen

   Met onze overzichtelijke vergelijker ontdek je snel en eenvoudig welke banken spaarrekeningen aanbieden en zie je direct het rentepercentage.

  • Vind de hoogste rente

   Vind de hoogste rente

   Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en vind de hoogste rente.

  • Behaal het hoogste rendement

   Behaal het hoogste rendement

   Door spaarrentes te vergelijken kun je het hoogste rendement behalen voor je spaargeld.


  Spaarrekening voor je kind?

  Misschien is het nu nog ver weg, maar voor je het weet zijn de kleintjes groot! En dan wil je ze graag financieel ondersteunen. Een kinderspaarrekening is daarom een handige manier om geld te sparen voor de toekomst van je (klein)kind. Bijvoorbeeld voor hun rijbewijs, studie of eerste woning. Terwijl je kind opgroeit, bouw jij alvast een mooi spaarpotje op voor later. Wij geven je de informatie die je nodig hebt voor het kiezen van een kinderspaarrekening.

  tip

  Goed om te weten

  Op dit moment kun je via Overstappen.nl helaas nog geen kinderspaarrekeningen vergelijken. Wel kun je een privé spaarrekening en deposito vergelijken, waarmee je ook kunt sparen voor je kind.


  De beste spaarrekening voor je kind

  Het kiezen van de beste spaarrekening voor je kind begint met het vergelijken van verschillende aanbieders. Let hierbij op de voorwaarden zoals kosten, hoeveel je minimaal en maximaal kunt inleggen en de leeftijdsgrenzen voor je kind.

  Net als bij een gewone spaarrekening, krijg je bij een kinderspaarrekening ook rente over het geld dat je spaart. Hogere rentes zorgen ervoor dat je op de lange termijn meer geld spaart, dus het is belangrijk om ook naar de rentepercentages te kijken. Als de rente variabel is, kan het rentepercentage veranderen en dus soms ook dalen.

  geld sparen

  Waar moet je op letten bij een kinderspaarrekening?

  Bij het sparen op naam van je kind is het slim om rekening te houden met de belasting. Boven een bepaald bedrag zul je namelijk schenkbelasting en vermogensrendementsheffing moeten betalen.

  Schenkbelasting

  De Belastingdienst ziet sparen op naam van je kind als een schenking. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de jaarlijkse schenkingsvrijstelling. Voor 2024 geldt dat je tot een bedrag van € 6.633 geen schenkbelasting hoeft te betalen.

  Belasting vermogen – box 3

  Totdat het geld vrijkomt, wordt het spaargeld voor je kind opgeteld bij jouw vermogen. In 2024 is je vermogen tot € 57.000 heffingsvrij. Dit betekent dat je over dit bedrag geen belasting hoeft te betalen. Kom je met het spaargeld op een hoger bedrag uit, dan zul je hier wel vermogensrendementsheffing over moeten betalen.


  Hoe wil je gaan sparen?

  Je kunt op meerdere manieren sparen voor je kind. Wij zetten de verschillende soorten rekeningen op een rij.

  1. Kinderspaarrekening

  1. Kinderspaarrekening

  Dit is een spaarrekening die op naam van je kind staat. Je krijgt hierbij vaak een net iets hogere rente dan op een normale spaarrekening. Je kunt geld storten wanneer je wil en wanneer je kind achttien wordt, komt het geld vrij. Een nadeel is dat je kind vanaf dat moment volledig zeggenschap heeft over de rekening en dat jij dus niet kunt bepalen wat er met het geld gebeurt.

  2. Sparen op eigen naam

  2. Sparen op eigen naam

  Wanneer je op je eigen naam spaart voor je kind, ben jij de eigenaar van de spaarrekening en bepaal je zelf wanneer het spaargeld vrijkomt. Houd rekening met de schenkbelasting als je een groot bedrag gaat schenken.

  3. Deposito

  3. Deposito

  Een deposito is een vorm van sparen waarbij je geld voor een bepaalde tijd vastzet tegen een vaste rente. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. Je kunt hierbij tussentijds geen geld opnemen. Geld voor de toekomst van je kind heb je vaak al apart staan en zul je niet snel gebruiken, dus dit kan in dit geval een goede optie zijn om een hogere rente te ontvangen.

  4. Beleggen

  4. Beleggen

  Je kunt er ook voor kiezen om te beleggen en je spaargeld voor je kind op de lange termijn te laten groeien. Met beleggen zul je een hoger rendement ontvangen dan bij sparen, maar sparen biedt wel meer zekerheid.

  Sparen met de hoogste rente begint hier

  • voordeel

   Transparant vergelijken

  • voordeel

   Makkelijk aan te vragen

  • voordeel

   Onze klanten beoordelen ons met een 9

  Vergelijk spaarrente

  Wat gebeurt er met het spaargeld als mijn kind 18 wordt?

  Wanneer het geld vrijkomt is afhankelijk van de rekening die je hebt gekozen. Met een kinderspaarrekening gebeurt dit vaak wanneer het kind 18 wordt. Je kind beschikt dan over het spaargeld en vaak wordt er ook direct een betaalrekening geopend. Je hebt dan geen toegang meer tot de rekening. Bij sommige banken kun je zelf bepalen wanneer het geld vrijkomt, ook tot na de 18e verjaardag.

  Wanneer je op je eigen naam spaart, kun je natuurlijk sowieso zelf bepalen wanneer je kind het geld ontvangt.

  Waarom sparen voor je kind?

  Sparen voor je kind zorgt ervoor dat je kind later financiële zekerheid heeft. Je bouwt een buffer op voor grote uitgaven, zoals een opleiding. Op deze manier kan jouw kind zich richten op hun ambities en dromen zonder zich zorgen te hoeven maken over geld.

  Je kunt natuurlijk op elk moment starten met sparen voor je kind, maar hoe eerder je begint met sparen, hoe beter. Je profiteert hiermee extra door de rente die je elk jaar opbouwt. Elke maand of elk jaar dat je eerder begint, zorgt dus voor een hoger eindbedrag! Door over een langere periode te sparen, kun je daarnaast de druk voor jezelf verminderen. In plaats van in korte tijd grote bedragen te moeten sparen, kun je rustig en structureel werken aan het gewenste eindbedrag.

  Kinderspaarrekening vergelijken

  Elke bank heeft weer verschillende voorwaarden en rentetarieven. Door kinderspaarrekeningen bij verschillende banken te vergelijken, kun jij de spaarrekening kiezen die bij jouw wensen past. Bedenk daarom van tevoren goed wat jij belangrijk vindt bij het sparen voor je kind, bijvoorbeeld of het geld tot de 18e verjaardag vaststaat of niet.


  Hoogste spaarrente vergelijken

  Je kunt het meeste uit je spaargeld halen door op de hoogte te blijven van de actuele rente. Vergelijk regelmatig verschillende aanbieders en bekijk hun rentetarieven. Via onze vergelijker kun je gemakkelijk de bank vinden met de hoogste rente en hier een spaarrekening aanvragen.

  Veelgestelde vragen

   Welke bank geeft de hoogste spaarrente?

   Welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt hangt van verschillende factoren af. Het is niet ingewikkeld om erachter te komen welke spaarrekening de hoogste spaarrente biedt op dit moment. Onze vergelijker geeft je direct antwoord op die vraag.

   Wat is het verschil tussen een spaarrekening en een deposito?

   Met een (internet)spaarrekening kun je altijd over je geld beschikken. Het staat je vrij om geld over te maken naar je betaalrekening. Met een deposito kan dat vaak niet. Het geld kan je niet overboeken, of je moet hiervoor een boete betalen. Daartegenover krijg je vaak wel een hogere rente.

   Wat is depositogarantiestelsel?

   Een depositogarantiestelsel is een regeling die ervoor zorgt dat jij je spaargeld terugkrijgt indien de bank failliet gaat. Het depositogarantiestelsel in Nederland en andere EU-landen beschermt je spaargeld tot € 100.000.

   Is sparen wel verstandig?

   Sparen was langere tijd wat minder aantrekkelijk. Mede door de opgelopen kapitaalmarkt zijn de spaarrentes weer flink gestegen waardoor het afsluiten van een spaarrekening de afgelopen tijd wederom aantrekkelijk is geworden. Belangrijke redenen om te sparen zijn het opbouwen van een financiële buffer, het bewerkstelligen van persoonlijke spaardoelen en het profiteren van vermogensopbouw.

   Wanneer wijzigt de rente?

   Het is moeilijk om een exacte verwachting te geven voor de stijging van spaarrentes. Enkele factoren die invloed hebben op de toekomstige rentetarieven zijn economische groei, inflatie en het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten