Goedkoopste autoverzekering van Nederland

Vergelijk en vind binnen 30 seconden de goedkoopste autoverzekering
Vul in en vergelijk goedkope autoverzekeringen

Wij vergelijken de volgende goedkope autoverzekeringen:


Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland? Dan bij je bij Overstappen aan het juiste adres. Met behulp van onze vergelijker kies je binnen een paar minuten een goedkope autoverzekering die aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren. Hiermee kun je tot wel €175 per jaar besparen. 

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verzekeringen waaruit je kunt kiezen. Maar welke autoverzekering is nu echt goedkoop? Het antwoord op deze vraag vind je door gebruik te maken van onze vergelijker. Je kunt daar namelijk filteren op zowel prijs als kwaliteit. Zo weet je zeker dat je een autoverzekering kiest die goed bij je past.

Vind in 5 stappen de goedkoopste autoverzekering:

  1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
  2. Geef je schadevrije jaren aan
  3. Geef aan hoeveel kilometers je per jaar rijdt
  4. Kies de juiste dekking: WA, WA+ of Allrisk
  5. Sluit je goedkope autoverzekering af en bespaar tot wel €175
Vergelijk direct goedkope autoverzekeringen

Goedkoopste autoverzekering van Nederland in maart 2020

De goedkoopste autoverzekering in maart is een WA-verzekering van Ditzo met een premie van €11,08 per maand. Hieronder vind je een overzicht van de top 10 goedkoopste autoverzekeringen in maart.

VerzekeraarPremie per maandDekking
Ditzo€11,08WA
Nowgo€12,17WA
FBTO€12,29WA
Centraal Beheer€12,64WA
Nationale Nederlanden€13,61WA
Univé€14,24WA
Inshared€14,52WA
Ohra€15,00WA
Allianz Direct€15,85WA
ASR€16,64WA

*Deze maandpremies zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Citroën C1 (bouwjaar 2010, nieuwprijs €8.715) voor een 59-jarige bestuurder uit Groningen. De bestuurder heeft 19 schadevrije jaren.

Wat is de beste én goedkoopste autoverzekering?

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je auto. De goedkoopste autoverzekering is doorgaans een WA-verzekering. Hoe minder je verzekert, hoe lager de premie. Wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is, hangt af van de dekking en de aanvullende verzekeringen die je kiest. Daarnaast baseren verzekeraars de hoogte van je premie op basis van verschillende factoren zoals:

  • Het aantal schadevrije jaren;
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt;
  • Type auto;
  • Je woonplaats;
  • Je geboortedatum.

Goedkoopste autoverzekering 2020

De afgelopen jaren zijn de premies van autoverzekeringen steeds meer gestegen. Hierdoor wordt de premie van je goedkope autoverzekering steeds weer een stukje hoger. Ook in 2020 zijn de premies weer verhoogd. Dit komt onder andere door de schadeclaims die worden ingediend. Deze claims worden ieder jaar steeds duurder. Verzekeraars berekenen de verhoging van deze claims vaak door in de premies. Daar ben je als klant de dupe van.

Gelukkig kun je hier wel iets tegen doen. Door ieder jaar een vergelijking te maken van verschillende autoverzekeringen en verzekeraars kun je tot wel €175 per jaar besparen. Ben je benieuwd of je ook kunt overstappen naar een goedkope autoverzekering? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Hiermee sluit je binnen een paar minuten een nieuwe autoverzekering af.

Overstappen naar een goedkope autoverzekering

Is het gelukt met het vergelijken van autoverzekeringen? Dan is het tijd om de autoverzekering en verzekeraar te kiezen die het beste bij je past. Je kunt dan onder andere kiezen tussen een goedkope autoverzekering of een verzekering met de beste polisscore. Ten slotte zul je nog een aantal gegevens moeten invoeren en daarna kun je overstappen naar de goedkoopste autoverzekering.