Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Welke zorgverzekering past bij mij?

Een snel antwoord op deze vraag vind je via onze zorgvergelijker. Deze hebben wij het afgelopen jaar zo geoptimaliseerd dat je door het gebruik van filters uitkomt op een selectie van zorgverzekeringen die het beste bij je wensen en behoeften passen. Onderstaande button leidt je naar onze vergelijker.

Zorgverzekeringen vergelijken

 

De dekking van de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. De maandelijkse premie die je hiervoor betaalt verschillen echter per verzekeraar. De hoogte van de maandelijkse premie is voor veel mensen een reden om zorgverzekeringen te vergelijken. Maar dit is niet de enige reden.

Verschillende zorgbehoeftes

De zorg die je nodig hebt is sterk afhankelijk van de leeftijd en/of levensfase waar je in zit. Voor een jongere is vergoeding van een rollator of kunstgebit niet aan de orde. Voor een jong gezin is een aanvullende zorgverzekering met extra kraamzorg aantrekkelijk. Iemand die veel sport heeft juist weer behoefte aan bijvoorbeeld blessureconsulten.

Speciale pakketten voor verschillende levensfasen

Zorgverzekeraars houden rekening met de verschillende zorgbehoeftes van verzekerden. Ze bieden naast de reguliere aanvullende zorgverzekeringen ook speciale aanvullende verzekeringspakketten aan die toegespitst zijn op bepaalde groepen verzekerden:

 • Jongeren/studenten
  Deze aanvullende zorgpakketten zijn scherp geprijsd en vergoeden afhankelijk van het pakket: reizigersvaccinaties, acne-behandeling, gratis anticonceptie of condooms, gratis reisverzekering, uitgebreide dekking voor fysiotherapie of brillen en lenzen.
 • Gezinnen
  Zorgverzekeraar Kiemer richt zich volledig op de doelgroep gezinnen. De meeste zorgverzekeraars hebben speciale aanvullende zorgverzekeringen voor gezinnen. Deze bieden vaak een uitgebreide dekking voor: luxe kraamzorg, kinderopvang of hulp in huis bij ziekenhuisopname, orthodontie.
 • 50-plussers
  Veel zorgverzekeraars hanteren een speciale aanvullende zorgverzekering voor 55-plussers. De dekking hiervan is afgestemd op de zorgbehoeftes van 50-plussers. Afhankelijk van de zorgverzekeraar is er extra dekking voor: preventief diagnostisch onderzoek, hoortoestellen, mantelzorg, griepvaccinatie, extra fysiotherapie.
 • Singles en stellen
  Een aantal verzekeraars, zoals Agis en Zorg en Zekerheid, geven singles en stellen een premiekorting op de basis-zorgverzekering.
 • Pro Life
  Deze zorgverzekering met een christelijke opvatting richt zich op klanten die bewust niet willen meebetalen aan euthanasie, IVF of abortus.
 • Sporters
  Een enkele zorgverzekeraar, het Zilveren Kruis, biedt een Sportpakket en Fitpakket aan die is af te sluiten bovenop de aanvullende zorgverzekeringen. Deze pakketten bieden onder meer blessureconsulten en een ruime vergoeding van sporthulpmiddelen.

Een aanvullende zorgverzekering die speciaal gericht is op je levensfase kan voordelig zijn. Mocht je de dekkingen te uitgebreid of specifiek vinden dan kun je ook de reguliere basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken op basis van je budget of wensen.

Let op: weegt de vergoeding op tegen de premie?

Maak je veel gebruik van alternatieve geneeswijzen of van fysiotherapie? Wil je een ruime dekking van de diëtist? Je kunt overstappen naar de zorgverzekering die op deze gebieden de meest uitgebreide dekking aanbieden. Let wel op of de vergoeding opweegt tegen de premie. Wellicht ben je goedkoper uit met een voordeligere aanvullende zorgverzekering die een breed scala aan vergoedingen aanbiedt.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • In 2019 wijzigen de huidige dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

 • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
 • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
 • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)