Welke zorgverzekering past bij mij?

Vraag je jezelf wel eens af: welke zorgverzekering past bij mij? Een snel antwoord op deze vraag vind je door zorgverzekeringen te vergelijken. Op deze pagina vind je een algemeen advies.

Vergelijk welke zorgverzekering bij jou past

Welke zorgverzekering heb ik nodig?

De zorgverzekering die het beste bij jou past, is er een die alle zorg dekt die jij nodig denkt te hebben en die een lage premie heeft. Maar hoe zit het ook alweer met de dekking?

De dekking van de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. De maandelijkse premie die je hiervoor betaalt verschilt echter per verzekeraar. De hoogte van de maandelijkse premie is voor veel mensen een reden om zorgverzekeringen te vergelijken. Hieronder vind je een overzicht van de premies zodat je snel kunt zien welke zorgverzekering het beste bij je past.

VerzekeraarEigen risicoType polisPremie/maand 2021
ZEKUR€385Budget natura€ 105,95
ZieZo€385Budget natura€ 109,25
Ditzo€385Natura€ 109,85
Bewuzt€385Natura€ 110,90
United Consumers€385Restitutie€ 125,59
OHRA€385Restitutie€ 126,75

 

Welke zorgverzekering past het beste bij mij?

Welke zorgverzekering het beste bij jou past, hangt af van je zorgwensen. Verwacht je veel zorg nodig te hebben en wil je volledige vrije zorgkeuze? Kies dan voor een (duurdere) restitutiepolis zodat je overal terecht kan. Liever een goedkope zorgverzekering? Kies dan voor een naturaverzekering of de budget naturaverzekering, waarbij je alleen de zorg vergoed krijgt bij zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft.

Bekijk hierboven de goedkoopste zorgverzekeringen voor aankomend jaar per type polis:

Verschillende zorgbehoeftes

De zorg die je nodig hebt is sterk afhankelijk van de leeftijd en/of levensfase waar je in zit. Voor een jongere is vergoeding van een rollator of kunstgebit niet aan de orde. Voor een jong gezin is een aanvullende zorgverzekering met extra kraamzorg aantrekkelijk. Iemand die veel sport heeft juist weer behoefte aan bijvoorbeeld blessureconsulten.

Welke zorgverzekering past bij mij?

Speciale pakketten voor verschillende levensfasen

Zorgverzekeraars houden rekening met de verschillende zorgbehoeftes van verzekerden. Ze bieden naast de reguliere aanvullende zorgverzekeringen ook speciale aanvullende verzekeringspakketten aan die toegespitst zijn op bepaalde groepen verzekerden:

 • Jongeren/studenten
  Deze aanvullende zorgpakketten zijn scherp geprijsd en vergoeden afhankelijk van het pakket: reizigersvaccinaties, acne-behandeling, gratis anticonceptie of condooms, gratis reisverzekering, uitgebreide dekking voor fysiotherapie of brillen en lenzen Lees meer informatie op onze zorgverzekering studenten pagina.
 • Gezinnen
  Zorgverzekeraar Kiemer richt zich volledig op de doelgroep gezinnen. De meeste zorgverzekeraars hebben speciale aanvullende zorgverzekeringen voor gezinnen. Deze bieden vaak een uitgebreide dekking voor: luxe kraamzorg, kinderopvang of hulp in huis bij ziekenhuisopname, orthodontie.
 • 50-plussers
  Veel zorgverzekeraars hanteren een speciale aanvullende zorgverzekering voor 55-plussers. De dekking hiervan is afgestemd op de zorgbehoeftes van 50-plussers. Afhankelijk van de zorgverzekeraar is er extra dekking voor: preventief diagnostisch onderzoek, hoortoestellen, mantelzorg, griepvaccinatie, extra fysiotherapie.
 • Singles en stellen
  Een aantal verzekeraars, zoals Agis en Zorg en Zekerheid, geven singles en stellen een premiekorting op de basis-zorgverzekering.
 • Pro Life
  Deze zorgverzekering met een christelijke opvatting richt zich op klanten die bewust niet willen meebetalen aan euthanasie, IVF of abortus.
 • Sporters
  Een enkele zorgverzekeraar, het Zilveren Kruis, biedt een Sportpakket en Fitpakket aan die is af te sluiten bovenop de aanvullende zorgverzekeringen. Deze pakketten bieden onder meer blessureconsulten en een ruime vergoeding van sporthulpmiddelen.

Een aanvullende zorgverzekering die speciaal gericht is op je levensfase kan voordelig zijn. Mocht je de dekkingen te uitgebreid of specifiek vinden dan kun je ook de reguliere basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken op basis van je budget of wensen.

Let op: weegt de vergoeding op tegen de premie?

Maak je veel gebruik van alternatieve geneeswijzen of van fysiotherapie? Wil je een ruime dekking van de diëtist? Je kunt overstappen naar de zorgverzekering die op deze gebieden de meest uitgebreide dekking aanbieden. Let wel op of de vergoeding opweegt tegen de premie. Wellicht ben je goedkoper uit met een voordeligere aanvullende zorgverzekering die een breed scala aan vergoedingen aanbiedt.

Heb je geen tijd om alles uit te zoeken en wil je gewoon een goede zorgverzekering? Neem dan eens een kijkje op onze beste zorgverzekering pagina.

Welke zorgverzekering past bij mij?

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.