Ziektekostenverzekering studenten

Gaat je kind studeren en wil je hem/haar helpen bij het vinden van een ziektekostenverzekering voor studenten? Of ben je zelf student? Een aantal zorgverzekeraars bieden extra aantrekkelijke zorgverzekeringen aan voor studenten of voor jonge mensen van bijvoorbeeld 18 tot 30 jaar. Je vindt ze in onze vergelijker van zorgverzekeringen.

Basis ziektekostenverzekering studenten

De overheid bepaalt jaarlijks welke zorg in de basis-zorgverzekering moet worden opgenomen. Deze zorg is voor iedereen hetzelfde, of je nu student bent of niet. Verder geldt er een acceptatieplicht en moet de zorgverzekeraar iedere verzekeringsaanvraag voor de basisverzekering accepteren. Zorgverzekeraars mogen wel zelf bepalen tegen welke premie ze de basisverzekering aanbieden.

Goedkope ziektekostenverzekering

Een aantal zorgverzekeraars bieden de basisverzekering aan tegen een lagere premie (internetverzekering/budgetverzekering/jongerenverzekering). Er gelden dan beperkende voorwaarden. De verzekerde moet bijvoorbeeld naar een internetapotheek of er zijn per provincie maar enkele ziekenhuizen gecontracteerd. Maak je als student weinig gebruik van zorg? Dan kan deze goedkope ziektekostenverzekering een prima keuze zijn.

Aanvullende ziektekostenverzekering studenten

Je kunt niet alleen besparen met een voordelige basis-ziektekostenverzekering, maar ook op de aanvullende zorgverzekering. Veel zorgverzekeraars bieden namelijk speciale aanvullende ziektekostenverzekeringen voor studenten en/of jonge mensen. Deze vergoeden zorgkosten die extra belangrijk zijn voor je leeftijdscategorie, zoals reizigersvaccinaties, fysiotherapie, anticonceptie.

Goedkope aanvullende zorgverzekering studenten

De premies van de aanvullende ziektekostenverzekering voor studenten zijn extra scherp geprijsd. Deze lagere premie is mogelijk, omdat studenten over het algemeen veel minder gebruikmaken van zorg.

Voor de aanvullende zorgverzekering geldt geen acceptatieplicht. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen wie zij toelaten tot de aanvullende studentenverzekering of niet. De ene zorgverzekeraar maakt onderscheid in MBO/HBO/WO en de ander kijkt puur naar de leeftijd of iemand toegelaten wordt of niet.

Vergelijk ziektekostenverzekeringen voor studenten

Als je via Overstappen.nl je zorgverzekering vergelijkt vragen we om je geboortedatum. We tonen dan ook de ziektekostenverzekeringen die interessant zijn voor je leeftijdscategorie. Deze zijn tegen zeer scherpe premies af te sluiten. Soms zijn er collectiviteitskortingen exclusief via Overstappen.nl te verkrijgen.

Wil je ook de premies inzien van ziektekostenverzekeringen die zich specifiek richten op studenten? Kijk dan bij de ziektekostenverzekering studenten van zorgverzekeraars zoals: De Amersfoortse, Avéro Achmea, Interpolis, Menzis, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid. Let op: soms zijn ziektekostenverzekeringen die zich niet op studenten richten voordeliger. Kijk dit na met behulp van onze zorgvergelijker.

Zorgverzekering bespaartips voor studenten

  1. Verhoog het eigen risico. Verwacht je dit jaar weinig medische kosten te maken? Nog nooit een ziekenhuis van binnen gezien? Je kunt dan overwegen om een hoger eigen risico af te sluiten tegen een hoge premiekorting. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Als je een hoger eigen risico neemt en je komt in het ziekenhuis dan is het wel van belang dat je over een buffer beschikt om het hogere eigen risico te kunnen betalen.
  2. Sluit je aan bij een verzekeringscollectief. Via de werkgever, (sport)vereniging, vakbond of andere groep is het mogelijk om je aan te sluiten bij een collectieve zorgverzekering. Deze bied een flinke premiekorting op je basispremie en vaak ook op de aanvullende premie. Als je een zorgverzekering afsluit via onze vergelijker, dan profiteer je bij een aantal zorgverzekeringen ook van een collectieve korting.

 

  1. Maak gebruik van zorgtoeslag. Kijk na of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Deze financiële tegemoetkoming van de Belastingdienst zorgt dat je ziektekostenverzekering studenten betaalbaar blijft. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen.