Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Gas en elektra aanvragen en afsluiten

alert-img Oeps!
{{::errorText}}

Vergelijk energieleveranciers

Jaarverbruik schatten
{{mini_verbruik}}
stroom icon kWh
gas icon m3
Stroom (dal)
'Postcode' is een verplicht veld
'Huisnummer' is een verplicht veld
Je huidige leverancier

Helaas is het door uw ingevulde verbruik te hoog om onze bestaande contracten aan te bieden. Graag willen wij voor u een offerte op maat maken met speciale tarieven. Neemt u alstublieft contact op met onze klantenservice op: 020 – 5317670.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen

Wij vergelijken de volgende leveranciers

Overstappen loont

103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor
Bespaar jaarlijks tot €450,- op je energierekening
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Zojuist via ons overgestapt


De nog steeds meest gebruikte bronnen van energie zijn gas en elektra. Een wereld zonder deze energiebronnen is bijkans niet voor te stellen. Het zou donker zijn in alle huizen en fabrieken kunnen dan niet langer een beroep doen op de zo broodnodige machines. Een wereld zonder gas en stroom is simpelweg ondenkbaar. Hoewel onmisbaar, is de parate kennis over deze twee onmisbare energiebronnen vaak beperkt.

Wat kost gas?

Gas wordt berekend in kubieke meters en je betaalt dus ook per kubieke meter. De gemiddelde gasprijs ligt op zo’n 65 eurocent per kubieke meter. Gas is daardoor een dure energiebron, zelfs nu de olieprijzen relatief laag zijn. De gasprijs van nu ligt een beduidend stuk hoger dan vroeger, vooral veroorzaakt door belastingverhoging. Gas is onontbeerlijk om je huis te verwarmen en om heerlijk warm te kunnen douchen. De kosten voor douche en verwarming vormen meer dan de helft van je maandelijkse nota.

Wat kost elektra?

Voor elektra betaal je tussen de 17 en 19 cent per kWh. Let wel: de werkelijke prijs is afhankelijk van het tarief dat je energieleverancier rekent. De energienota is opgebouwd uit verschillend elementen. Als consument betaal je de kosten voor transport, die van de netbeheerder, de vaste – ook wel ‘kale’- stroomprijs genoemd- en de energiebelastingen. Het kiezen van een energieleverancier is door de invoering van een zogenaamd etiket iets eenvoudiger geworden. Door dit etiket weten consumenten waar de afgenomen elektriciteit vandaan komt. Voor een deel van de consumenten is de plaats waar de energie opgewekt wordt van groot belang bij het kiezen van de leverancier.

Besparen op gas en elektra

De prijzen voor elektra en gas staan niet vast en veranderen eigenlijk voortdurend. Voor de prijsbewuste consument is het zaak om op de hoogte te blijven van de meest aantrekkelijke aanbiedingen. Het is tegenwoordig mogelijk om elk jaar opnieuw naar een andere leverancier over te stappen. Alleen op deze manier kan geprofiteerd worden van de meest aantrekkelijke kortingen. Zeker als nieuwe klant ontvang je doorgaans aantrekkelijke welkomstkortingen. En dergelijke kortingen zijn vaak zeer de moeite waard.

Vergelijken elektra en gas

Wie zoekt naar én de beste én de qua prijs meest aantrekkelijke aanbieder van elektra en gas begint aan een behoorlijke zoektocht. Vergelijken is nog steeds de beste manier om daar duidelijkheid over te krijgen. Alleen door te vergelijken kun je geld besparen. De meest gunstige prijs is uiteraard ook afhankelijk van factoren als bijvoorbeeld de woonsituatie. Behalve prijs kiezen mensen ook vaak voor de leverancier die meest aantrekkelijke acties biedt voor nieuwe klanten.

Gas en elektra afsluiten

Om zeker te zijn van elk jaar weer de meest gunstige prijsvoorwaarden voor gas en elektra, is het jaarlijks overstappen naar een andere leverancier de beste optie. Op internet zijn verschillende vergelijkingssites die je snel inzicht geven in de op dat moment goedkoopste leveranciers. Kwestie dus van elk jaar opnieuw de vergelijkingssites aan het werk zetten en vervolgens steeds opnieuw een eenjarig contract met de goedkoopste leverancier aangaan.

Gas en elektra vergelijken