Gas en elektra vergelijken en afsluiten

Vergelijk energieleveranciers


De meest gebruikte bronnen van energie zijn gas en elektra. Een wereld zonder deze energiebronnen is bijna niet voor te stellen. Er zou geen licht branden in huizen en fabrieken zouden dan niet langer een beroep kunnen doen hun machines. Een wereld zonder gas en stroom is simpelweg ondenkbaar. Ondanks het feit dat gas en elektra onmisbaar voor ons zijn, weten we vaak erg weinig over deze twee energiebronnen.

Wat kost gas?

Gas wordt berekend in kubieke meters en je betaalt dus ook per kubieke meter. De gemiddelde gasprijs ligt in 2024 nog steeds hoger dan voor de energiecrisis. De prijs per kubieke meter gas is op dit moment € 1,38 (incl. energiebelasting en 21% btw). Gas is een dure energiebron. De gasprijs van nu ligt een beduidend stuk hoger dan vroeger, vooral veroorzaakt door de belastingverhoging. Gas wordt gebruikt om je huis te verwarmen en om heerlijk warm te kunnen douchen. De kosten voor een douche en verwarming vormen meer dan de helft van je maandelijkse nota.

Wat kost elektra?

Voor elektra betaal je op dit moment rond de € 0,34 eurocent per kWh. Let wel: de werkelijke stroomprijs is afhankelijk van het tarief dat je energieleverancier rekent. De energienota is opgebouwd uit verschillende elementen. Als consument betaal je de kosten voor transport, die van de netbeheerder, de vaste – ook wel ‘kale’- stroomprijs genoemd- en de energiebelastingen. Het kiezen van een energieleverancier is door de invoering van een zogenaamd etiket iets eenvoudiger geworden. Door dit etiket weten consumenten waar de afgenomen elektriciteit vandaan komt. Voor een deel van de consumenten is de plaats waar de energie opgewekt wordt van groot belang bij het kiezen van de leverancier.

Besparen op gas en elektra

De prijzen voor elektra en gas staan niet vast en veranderen eigenlijk voortdurend. Voor de prijsbewuste consument is het zaak om op de hoogte te blijven van de meest aantrekkelijke aanbiedingen en de laatste ontwikkelingen. Het is tegenwoordig mogelijk om elk jaar opnieuw naar een andere leverancier over te stappen. Op deze manier kan er normaliter geprofiteerd worden van aantrekkelijke kortingen. Zeker als nieuwe klant ontvang je doorgaans aantrekkelijke welkomstkortingen of actietarieven.

Elektra en gas vergelijken

Wie zoekt naar de beste én goedkoopste aanbieder van elektra en gas begint aan een behoorlijke zoektocht. Vergelijken is nog steeds de beste manier om daar duidelijkheid over te krijgen. Door een vergelijking te maken zie je direct welke leverancier de beste deal heeft voor jouw situatie. De meest gunstige prijs is namelijk afhankelijk van factoren zoals je woonsituatie en het gewenste termijn. Behalve de prijs heeft de leverancier vaak ook invloed op het keuzeproces. Consumenten kiezen vaak voor de energieleverancier die de meest aantrekkelijke acties aanbiedt voor nieuwe klanten.


Gas en elektra afsluiten

Wil je er zeker van zijn dat je het meest voordelige energiecontract hebt? Vergelijk dan energieleveranciers op Overstappen.nl en stap over naar een andere leverancier. Als je altijd gunstige prijsvoorwaarden voor gas en elektra wilt hebben dan is jaarlijks overstappen naar een andere leverancier de beste optie. Het is dus een kwestie van elk jaar opnieuw onze vergelijkingssite aan het werk zetten om vervolgens een eenjarig contract af te sluiten bij de goedkoopste leverancier.

gas en elektra

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.