De Groene Belangenbehartiger Energie | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

De Groene Belangenbehartiger Energie

energieleverancier DBG energie

Contactgegevens
0523-683339
info@dgbenergie.nl
www.dgbenergie.nl
Vergelijk energieleveranciers

Let op: DGB energie heeft op 29 maart 2024 bekendgemaakt dat het bedrijf stopt als energieleverancier. Volti B.V. en Kikker Energie B.V. nemen de rol van DGB gezamenlijk over. Ben je op dit moment klant bij DGB energie? Dan wordt Volti B.V. jouw aanspreekpunt. Kikker Energie B.V. is de verantwoordelijke energieleverancier. Vanaf 1 mei zal je energie geleverd worden door Kikker Energie energie onder de naam Volti.

Over DGB energie

In Hardewijk zit de Groene Belangen Behartiger (DGB). Sinds 2001 richtten ze zich voornamelijk op de agrarische markt en de bijbehorende bedrijven. Op het hoofdkantoor werken 60 mensen om deze bedrijven van stroom en/of gas te voorzien.

Snel navigeren naar

Tarieven DGB

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven DGB

beweeg de tabel van links naar rechts
ProductTarief
Stroom enkel€ 0,421
Stroom normaal€ 0,512
Stroom dal€ 0,380
Gas€ 1,508
Terugleververgoeding€ 0,025

Laatste update:

Aanbiedingen DGB

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar DGB zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket DGB

Soort product Stroom algemeen
47,93% Waterenergie
3,63% Zonne-energie
1,80% Biomassa
46,64% Windenergie
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 DGB

Samen naar een duurzame wereld

DGB en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. DGB krijgt van WISE een 3,5.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar DGB. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

DGB stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest DGB de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert DGB op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij DGB is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag DGB een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan, ontvang jij, van DGB binnen een bevestiging van je aanvraag.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van DGB.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt DGB je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Nee DGB accepteert geen spoedaanvragen.

  Heeft DGB een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van DGB?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.