De Groene Belangenbehartiger Energie

energieleverancier DBG energie

Contactgegevens
0523-683339
info@dgbenergie.nl
https://www.dgbenergie.nl/
Vergelijk energieleveranciers

De Groene Belangenbehartiger (DGB) is een Overijsselse energieleverancier die zich richt op de agrarische sector. DGB is voortgekomen uit de NVV. Deze voorganger werd opgericht door een varkenshouder en was ooit gevestigd op een deel van zijn varkenshouderij. Deze agrarische oorsprong is nog steeds onderdeel van de identiteit van DGB.

Over DGB energie

DGB Energie levert energie aan agrarische bedrijven, reguliere bedrijven en consumenten. Het bedrijf ontstond uit onvrede over de samenwerking met bestaande energiebedrijven. DGB Energie heeft een andere aanpak en kenmerkt zich door een persoonlijke benadering en hoogwaardige klantenservice. Ook kun je bij DGB terecht voor zonnepanelen. DGB is niet opgenomen in onze energievergelijker. Voor meer informatie over de Groene Belangenbehartiger kun je terecht op de website van DGBenergie.nl.

Welkomstkorting en (actie)tarieven DGB energie

Je ontvangt een welkomstkorting als je overstapt naar een andere energieleverancier. Energieleveranciers willen zo hoog mogelijk in onze vergelijker staan, daarom bieden ze welkomstkortingen en actietarieven aan. Wil je een energiecontract afsluiten bij DGB energie? Je kunt dan terecht op de site van DGB energie, omdat de energieleverancier niet in onze vergelijker is opgenomen.

Contactgegevens DGB energie

Je kunt zowel telefonisch als via de mail contact opnemen met DGB energie:

  • E-mail adres: info@dgbenergie.nl
  • Klantenservice: (0523) 68 33 39

Wat te doen bij verhuizing?

Ben je van plan om te gaan verhuizen? Bij DGB energie verhuist je energiecontract mee. Geef de verhuizing minimaal vier weken van tevoren door aan DGB energie. Zij zorgen er dan voor dat je verhuizing en de meterstanden op de juiste manier verwerkt worden. Wanneer je de verhuizing wilt doorgeven aan DGB energie dan zul je ook nog een verhuisformulier moeten invullen. Tijdens de sleuteloverdracht kun je samen met de nieuwe eigenaar de eindstanden noteren op het verhuisformulier.

Hoe duurzaam is DGB energie?

DGB energie is een duurzame energieleverancier die bijdraagt aan de energietransitie. De energieleverancier levert 100% groene stroom die voor een groot deel afkomstig is uit restproducten (biomassa). Ze gebruiken de overschotten van bijvoorbeeld huishoudelijk afval om duurzame energie op te wekken. Ook maken ze gebruik van zonne-energie en energie uit windkracht.

Opzeggen DGB energie

Wanneer je het energiecontract van DGB energie vroegtijdig opzegt, dan betaal je een opzegvergoeding. De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de looptijd van je contract. Heb je een zakelijk contract bij DGB energie? Dan bedraagt de opzegvergoeding het verschil tussen de waarde van de overeenkomst op basis van de marktprijs op het moment van beëindigen en de resterende waarde van de overeenkomst. Daarnaast zul je nog een administratieve vergoeding van maximaal 50 Euro moeten betalen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.