DONG Energy

Dong energy

Contactgegevens
Vergelijk energieleveranciers

In 2014 zijn de klanten van DONG Energy overgenomen door Eneco. DONG Energy was een Scandinavische energieleverancier met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten, waarvan 150.000 in Nederland. De energieleverancier ontwikkelde continu innovatieve manieren om zuiniger en milieuvriendelijker met energie om te gaan, met als uiteindelijke doel energie te leveren zonder CO2-uitstoot. In 2017 het energiebedrijf onderdeel geworden van Ørsted, een Deens energiebedrijf.

Over DONG Energy

DONG Energy was tot 2014 energieleverancier van gas en stroom voor particulieren, bedrijven en instellingen. Het bedrijf leverde energie aan heel Nederland, maar had in provincie Noord-Brabant de meeste klanten zitten. Het bedrijf hield een lokale werkwijze aan en was erg betrokken bij zijn klanten. Klanten konden 24 uur per dag rekenen op hulp en expertise. Daarnaast hielp de energieleverancier klanten hun energieverbruik in de hand te houden.

Begin februari 2014 werd bekend dat Dong Energy gaat stoppen met het verkopen van gas en elektriciteit aan huishoudens en bedrijven. Het energiebedrijf heeft zich gericht op het aanleggen van windmolenparken en is in 2017 onderdeel geworden van Ørsted. Eneco heeft het klantenbestand en bijna 90 medewerkers overgenomen.

Welkomstkorting en (actie)tarieven DONG Energy

Op vergelijkingssites kun je goedkopere energiecontracten afsluiten dan op de site van de energieleverancier zelf. Dit komt doordat energieleveranciers welkomstkortingen aanbieden op vergelijkingssites om zo hoger in de vergelijker te komen. Aangezien Eneco de klanten heeft overgenomen, zul je de energieleverancier niet terugvinden in onze vergelijker.

Contactgegevens DONG Energy

De klanten van de energieleverancier zijn in 2014 overgenomen door Eneco. Voor vragen kun je contact opnemen met energieleverancier Eneco:

  • E-mail: klantenservice@eneco.com
  • Klantenservice : 088 – 8 955 955
  • Klantenservice storing: 088 – 8 955 959

Wat te doen bij verhuizing?

Als je van plan bent om te verhuizen dan kun je dit doorgeven aan Eneco. Zij hebben alle klanten in 2014 overgenomen.

Hoe duurzaam is DONG Energy?

De energieleverancier is in 2017 onderdeel geworden van het Deense bedrijf Ørsted. Zij zetten zich in voor een wereld die volledig draait op groene energie. Het duurzame energiebedrijf heeft als doel om duurzame energieoplossingen te bedenken en implementeren. Sinds 2023 werkt Ørsted volledig zonder kolen en hebben ze hun CO2 emissie met 96% gereduceerd. Daarnaast zijn de de marktleider van windenergie op zee geworden.

Opzeggen DONG Energy

Als je nog een DONG Energy contract hebt dan kun je deze opzeggen bij Eneco. Zij hebben in 2014 alle klanten overgenomen. Bij het opzeggen van een energiecontract zul je rekening moeten houden met het opzegtermijn. Als je voor het einde van je contractduur opzegt, wordt er vaak een opzegvergoeding in rekening gebracht. De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de resterende contractduur.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.