Qurrent energie

energieleverancier Qurrent

Contactgegevens
Vergelijk energieleveranciers

In 2018 is Qurrent overgenomen door energieleverancier Greenchoice. Samen streven ze nu naar een duurzame en energieneutrale samenleving. Energieleverancier Qurrent is er voor huishoudens die zelf energie willen opwekken. Het bedrijf biedt Hollandse windenergie tegen de inkoopprijs en klimaatgecompenseerd gas aan.

Over Qurrent

Qurrent is in 2006 opgericht en is in 2011 met We Generate samengegaan. Stichting Doen, de HIER Klimaatcampagne en de Natuur en Milieufederaties waren de initiatiefnemers van We Generate. We Generate had als doel om samen met klanten groene energie op te wekken en energie te besparen. De energieleverancier levert producten waarmee klanten zelf energie kunnen opwekken. Denk hierbij aan het verkopen en installeren van zonneboiler, woningisolatie en aandelen in een zonnepark. Tot slot had het energiebedrijf een uitgebreide webshop met energiebesparende artikelen zoals tijdschakelaars, stekkerdozen en besparende douchekoppen.

Qurrent tarieven 2022

Qurrent bood 1 energieproduct aan met variabele energieprijzen. Bij Qurrent betekende dit dat de tarieven per kwartaal gewijzigd mogen worden. Omdat Qurrent in 2018 is overgenomen door Greenchoice zijn de tarieven in 2022 dus gelijk aan die van Greenchoice. Greenchoice biedt andere contractvormen en tarieven aan dan het contract van Qurrent. Op Overstappen.nl kun je eenvoudig de gasprijs en prijs kWh van Greenchoice vergelijken met de prijzen van andere leveranciers.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Qurrent

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door kortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf.

Hoe duurzaam is Qurrent?

De stroom van de energieleverancier was 100% opgewekt met Nederlandse wind en zon. De stroom kwam uit molens van agrariërs, uit windparken op zee én uit windmolens aan het Hartelkanaal. Het gas wat je geleverd kreeg was altijd 100% bosgecompenseerd. Dit houdt in dat de uitstoot van je gasverbruik wordt gecompenseerd door wereldwijs bos aan te planten en te beschermen binnen verschillende bosprojecten.

Contactgegevens Qurrent

Voor vragen kun je een mail sturen via het online formulier op de site, maar je kunt ook telefonisch contact opnemen Greenchoice.

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan zul je moeten laten weten per wanneer je stroom en/of gas nodig hebt in je nieuwe woning. Houd er rekening mee dat de energieleverancier minstens 2 werkdagen nodig heeft om de levering te starten. Geef de datum dus op tijd door. Als het nieuwe adres een slimme meter heeft dan kan de energieleverancier de meterstanden op afstand uitlezen. Heb je een conventionele meter? Dan zul je de meterstanden aan je energieleverancier moeten doorgeven. Tip: maak een foto van de meterstanden wanneer je de woning intrekt/verlaat.

Opzeggen Qurrent

Vind je het fijn om over te stappen van energieleverancier, maar wil je nergens aan vastzitten? Je kunt elk moment je contract bij Qurrent opzeggen, alleen kan het zijn dat je dan de Qurrent overstapkorting misloopt. De meeste energieleveranciers betalen de welkomstpremie pas uit na 1 jaar. Als je bij Qurrent weg wilt, kun je zelf Qurrent stopzetten of gebruik maken van de overstapservice die de meeste leveranciers aanbieden als je naar hen overstapt.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.