Shell Energy | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

Shell Energy

Energieleverancier Shell

Contactgegevens
www.shellenergy.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Shell Energy

Shell levert geen energie meer aan consumenten. Het is dus niet meer mogelijk om een energiecontract bij Shell af te sluiten.
Heb jij een energiecontract bij Shell Energy? Kijk dan op hun website voor meer informatie en wat je kan doen.

De multinational Shell heeft de dochteronderneming Shell energy opgericht. Met deze dochteronderneming leverden ze sinds 2022 energie aan kleinverbruikers in heel Nederland. De Nederlandse afdeling zit gevestigd in Rotterdam. Shell Energy bood haar klanten korting op laadpalen van Shell en het opladen van je elektrische auto.

Snel navigeren naar

Tarieven Shell Energy

Shell Energy levert geen energie meer aan Nederlandse huishoudens. Het is dus niet meer mogelijk een contract af te sluiten. Vandaar dat er geen tarieven meer zichtbaar zijn.

Tarieven Shell Energy

Product Tarief
Stroom enkel N.v.t.
Stroom normaal N.v.t.
Stroom dal N.v.t.
Gas N.v.t.
Terugleververgoeding N.v.t.

Aanbiedingen Shell Energy

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Shell Energy zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Shell Energy

Soort product Consument Zakelijk
50% Windenergie NL 5,7% Windenergie EU
50% Zonne Energie NL 3,8% Zonne Energie EU
7,8 Biomassa NL
82,8% Aardgas
% Duurzaamheid 100% Duurzaam 17,2% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Shell Energy

Samen naar een duurzame wereld

Shell Energy en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Hier Shell Energy is nog niet meegenomen in het onderzoek van WISE. Om meegenomen te worden moet de leverancier minimaal één heel kalenderjaar stroom en/of gas in Nederland hebben geleverd. Shell Energy heeft dat (nog) niet gedaan. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Shell Energy. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Shell Energy stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Shell Energy de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Shell Energy op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Shell Energy kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Shell Energy een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij Shell Energy ontvang je van Shell Energy een bevestiging van je aanvraag.  Daarna ontvang je je nieuwe energiecontract. Pas na 4-6 weken na ontvangst van je contract zal jij energie geleverd krijgen van Shell Energy.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt Shell Energy je opzegboete niet over.

  Hoe regelt Shell Energy het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt vastgesteld op basis van het bij Shell Energy bekende verbruik.
  Shell Energy schrijft elke datum van de maand het maandbedrag via automatische incasso af.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf 1x in de 6 maanden doen.

  Heeft Shell Energy een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van Shell Energy?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.