TotalEnergies Power en Gas | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

TotalEnergies Power en Gas

TotalEnergies Power & Gas energieleverancier

Contactgegevens
088-3345072
www.energie.totalenergies.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over TotalEnergies Power & Gas

TotalEnergies Power & Gas stopt per medio september met het leveren van energie aan zakelijk Nederland. Op de website van de energieleverancier kan je meer informatie lezen over wat dit voor jou betekent.
Het Franse bedrijf TotalEnergies Power & Gas is in 1924 opgericht. Er werken bijna 100.000 mensen verspreid over 130 landen voor het energieconcern. Pas sinds 2017 levert het bedrijf ook energie aan de zakelijke markt in Nederland. De Nederlandse afdeling heeft zich gevestigd in Den-Haag. Samen met de klanten willen ze de transitie naar een duurzame wereld maken. De transitie moet op elk vlak zichtbaar zijn en daarom hebben ze in 2021 besloten om de merknaam Total Gas & Power te veranderen naar TotalEnergies Power & Gas.

Snel navigeren naar

Aanbiedingen TotalEnergies Power & Gas

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper uiteindelijk het energiecontract op jaarbasis. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar TotalEnergies Power & Gas zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket TotalEnergies Power & Gas

Soort product TotalEnergies Stroom
20,40% Windenergie
0,21% Zonne-energie
79,39% GvO's
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 TotalEnergies Power & Gas

Samen naar een duurzame wereld

TotalEnergies Power & Gas en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. TotalEnergies Power & Gas krijgt van WISE een 2,9.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar TotalEnergies Power & Gas. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

TotalEnergies Power & Gas stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest TotalEnergies Power & Gas de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert TotalEnergies Power & Gas op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij TotalEnergies Power & Gas is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag TotalEnergies Power & Gas een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Heeft TotalEnergies Power & Gas een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van TotalEnergies Power & Gas?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van TotalEnergies Power & Gas zijn exclusief en inclusief btw
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen.