Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk direct alle energiebedrijven

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energiebedrijven


Energiebedrijven zijn nutsbedrijven die gas en of elektriciteit leveren aan bedrijven en particulieren. Je hebt twee groepen energiebedrijven: bedrijven die stroom inkopen en vervolgens doorverkopen en bedrijven die de stroom ook zelf opwekken. In Nederland worden Essent, Nuon en Eneco als de grootste energiebedrijven gezien. Het aanbod van dit soort bedrijven is de afgelopen jaren overigens enorm gegroeid. In Nederland kunnen bedrijven en particulieren kiezen met welke energieleverancier ze in zee gaan. Energiebedrijven verdienen geld door de ingekochte elektriciteit tegen een hogere prijs te verkopen dan waarvoor het gekocht of opgewekt is.

Welke energiebedrijven zijn er?

Nederland telt meer dan veertig energiebedrijven. Je hebt bedrijven die alleen stroom leveren, maar die niet zelf opwekken. Zij kopen op hun beurt de energie weer in via energieproducenten in Nederland of in het buitenland. De andere groep energiebedrijven produceert zelf en hebben in veel gevallen of een energiecentrale of een windmolenpark. In dat geval gaat het vrijwel altijd over de grotere energiebedrijven als Essent, Nuon, Eneco en Engie.

Wat doet een energiebedrijf?

Het energiebedrijf levert energie die het zelf koopt bij de producenten, bij zogenaamde tussenhandelaren of die het zelf heeft opgewekt. Er is ruime keuze tussen energiebedrijven die allemaal proberen op te vallen door onder meer de stunten met prijzen of door het leveren van de beste energie. Een energiebedrijf stelt de energienota op, beantwoordt vragen van klanten en is verantwoordelijk voor de levering van energie en de netwerkkosten. Een energiebedrijf geeft bovendien tips hoe energie te besparen en licht voor over het gebruik van de slimme meter, over groene en grijze energie en het overstappen naar een andere leverancier. Vergelijk dus snel onze energiewijzer en vind jouw energiebedrijf.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een energiebedrijf?

Het is zaak scherp te zijn bij het kiezen voor een bepaald energiebedrijf en de eigen situatie goed in beeld te hebben. Zo is het belangrijk te weten wat het verbruik op jaarbasis is. Die informatie is in te winnen bij de energieleverancier. Verder is het belangrijk te weten dat er twee soorten contracten afgesloten kunnen worden: voor onbepaalde tijd en voor bepaalde tijd. Het doornemen van de algemene voorwaarden van het energiecontract is ook al van belang. Uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol in het kiezen voor een energiebedrijf, net als eventuele kortingen die aan nieuwe klanten aangeboden worden. Ook is het handig te weten of er sprake is van een prijsgarantie of een variabele prijs. Het bezoeken van vergelijkingssites op internet helpt bij het kiezen voor het juiste energiebedrijf.

energiebedrijven vergelijken