Anode Energie

energieleverancier anode energie

Contactgegevens
0180-644404
klantenservice@anode.nl
https://anode.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Let op! De leveringsvergunning van energieleverancier Anode Energie is op 2 december 2021 door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ingetrokken. De leverancier vraagt in de eerste week van december faillissement aan in Rotterdam. Ben je klant van Anode Energie? Je komt dan niet zonder stroom of gas te zitten en je wordt automatisch door een nieuwe energieleverancier overgenomen. Welke leverancier dit is en wat de tarieven zullen zijn, is nog niet bekend. Lees hier meer informatie wat een faillissement bij je energieleverancier kan betekenen.

Over Anode Energie

Energieleverancier Anode Energie is een gas- en stroomaanbieder die in 2001 werd opgericht. De energieleverancier streeft naar kwaliteit, betrouwbaarheid, klanttevredenheid en duurzame bedrijfsresultaten en heeft als uitgangspunt dat inkoop en levering van energie met aandacht dient te gebeuren.

Anode Energie is zowel op de zakelijke als particuliere markt een grote speler. De energieleverancier opereert op een landelijk en internationaal niveau (België, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg). Het energiebedrijf handelt alle logistiek rond de elektriciteitslevering zelf af. Het bedrijf combineert de voordelen en de flexibiliteit van een klein bedrijf met de inkoopvoordelen van een grote onderneming. De energieleverancier heeft ook een zusteronderneming genaamd Anode Biomass Centre en deze onderneming is gespecialiseerd in duurzame energie en biomassa.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Anode Energie

Op Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting als je een energiecontract afsluit. Energieleveranciers willen namelijk de hoogste positie in onze vergelijker bemachtigen. Door welkomstkortingen aan te bieden komen energieleveranciers hoger in onze vergelijker te staan, omdat ze goedkoper zijn. Daarom kun je bij vergelijkingswebsites vaak een goedkoper energiecontract afsluiten dan op de website van de energieleverancier zelf.

Contactgegevens Anode Energie

Je kunt zowel telefonisch of via e-mail contact opnemen met Anode Energie. Ze maken hierbij onderscheid tussen kleinzakelijke- en grootzakelijke energiecontracten:

  • E-mail thuis en zakelijk: klantenservice@anode.nl
  • E-mail mid/grootzakelijk producenten: info@anode.nl
  • Klantenservice thuis en zakelijk: 0180 64 44 04
  • Klantenservice mid/grootzakelijk producenten: 0180 64 44 00

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan blijft de leveringsovereenkomst die je met Anode Energie hebt bestaan. Een verhuizing moet minimaal 10 werkdagen van tevoren worden doorgegeven aan Anode Energie. Je kunt een verhuizing via de website, telefonisch of via een mail doorgeven aan de energieleverancier. Zij zeggen dan je overeenkomst met de netbeheerder op je oude adres op. Daarna melden ze het nieuwe adres bij de netbeheerder aan.

Hoe duurzaam is Anode Energie?

Wanneer je duurzame elektriciteit produceert en teruglevert aan het openbare net dan betaalt Anode Energie je hiervoor een vergoeding. Je ontvangt dan het verbruikstarief. Hiervoor moet je wel bij de netbeheerder aangeven dat je zonnepanelen hebt.

Opzeggen Anode Energie

Als je gaat verhuizen dan is het bij Anode Energie meestal niet nodig om de overeenkomst voortijdig te beëindigen. In sommige gevallen is het echter niet mogelijk om de overeenkomst mee te nemen naar je nieuwe adres. Je moet in dat geval een opzegvergoeding betalen, tenzij je de overeenkomst overdraagt aan de nieuwe bewoners van je oude huis. Ga je niet verhuizen, maar wil je het contract bij Anode Energie toch opzeggen? Je betaalt dan ook een opzegvergoeding, omdat je het contract voortijdig beëindigt. De hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de contractduur en de resterende looptijd van het contract. De hoogte van de opzegvergoeding is vastgesteld door de Energiekamer, de toezichthouder op de Nederlandse energiemarkt.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.