Robin Energie

Energieleverancier Robin Energie

Contactgegevens
Vergelijk energieleveranciers

Robin Energie is op 28 februari 2019 failliet verklaard. De klanten van de energieleverancier zijn op 11 maart 2019 overgenomen door WoonEnergie, een dochteronderneming van Eneco.

Over Robin Energie

Robin Energie is in 2010 opgericht en streefde naar een transparante energiemarkt waar mensen niet teveel betalen voor hun energie. De maatschappij wilde een einde maken aan onredelijke winstmarges, valse groene stroom en ondoorzichtige prijzen. Het bedrijf profileerde zich als de energieleverancier van bewindvoerders en budgetbeheerders; zij konden een energiecontract afsluiten, zonder dat zij borg hoefden te betalen. Ook Particulieren konden voorheen een contract afsluiten bij het energiebedrijf, zij betaalden dan een borg ter hoogte van het geschatte energieverbruik.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Robin Energie

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door kortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf.

Hoe duurzaam is Robin Energie?

Robin Energie leverde alleen grijze energie. De energieleverancier was het niet eens met energiebedrijven die grijze energie groen maken door goedkope certificaten te kopen en wilde daar niet aan meedoen. Volgens Wise Nederland was de energieleverancier één van de meest vervuilende energiebedrijven van Nederland.

Contactgegevens Robin Energie

Aangezien de klanten van Robin Energie door WoonEnergie zijn overgenomen, staan hieronder de contactgegevens van WoonEnergie. Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met de energieleverancier of het online formulier invullen:

  • Klantenservice: 0800 – 1466 (Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30-18:00)

Wat te doen bij verhuizing?

Ben je van plan om te verhuizen? Geef dit dan minimaal vier weken van te voren door aan WoonEnergie. Je energiecontract verhuist met je mee naar het nieuwe adres. Voor meer informatie over verhuizen kun je contact opnemen met de klantenservice van WoonEnergie.

Opzeggen Robin Energie

De klanten van de energieleverancier zijn op 11 maart 2019 overgenomen door WoonEnergie. Wil je liever een andere energieleverancier? Via Overstappen.nl kun je gemakkelijk energieleveranciers vergelijken en de leverancier kiezen die het beste bij je past. Houd er rekening mee dat je bij het vroegtijdig beëindigen van je energiecontract mogelijk een opzegboete moet betalen. Ben je een nieuwe klant bij WoonEnergie? De energieleverancier betaalt dan de opzegboete aan je terug.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.