Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Robin Energie

Robin Energie is op 28 februari 2019 failliet verklaard. De klanten van Robin Energie zijn op 11 maart 2019 overgenomen door WoonEnergie, een dochteronderneming van Eneco.

Robin Energie is in 2010 opgericht en streefde naar een transparante energiemarkt waar mensen niet teveel betalen voor hun energie. De maatschappij wilde een einde maken aan onredelijke winstmarges, valse groene stroom en ondoorzichtige prijzen. Het bedrijf profilteerde zich als de energieleverancier van bewindvoerders en budgetbeheerders; zij konden een energiecontract afsluiten, zonder dat zij borg hoefden te betalen. Ook Particulieren konden voorheen een contract afsluiten bij Robin Energie, zij betaalden dan een borg ter hoogte van het geschatte energieverbruik.

Soort stroom

Robin Energie leverde alleen grijze energie. De energieleverancier was het niet eens met energiebedrijven die grijze energie groen maken door goedkope certificaten te kopen en wilde daar niet aan meedoen. Volgens Wise Nederland was Robin Energie één van de meest vervuilende energiebedrijven van Nederland.

Bespaar met Robin Energie

Robin Energie is failliet, dus het is niet meer mogelijk om een energiecontract bij de energieleverancier af te sluiten. Je kunt wel andere energieleveranciers op Overstappen.nl vergelijken.

« Terug naar energieleveranciers