Vastelastenbond energie

Vastelastenbond

Contactgegevens
040-7200200
info@vastelastenbond.nl
https://www.vastelastenbond.nl/
Vergelijk energieleveranciers

De Vastelastenbond is een vereniging van consumenten met als doel om samen kortingen te krijgen bij aanbieders van diensten en producten die tot de vaste lasten behoren. Gemak voor de leden staat voorop.

Over Vastelastenbond

De Vastelastenbond bestaat sinds 2004 en is een vereniging die advies geeft over energie, isolatie en internet. De vereniging zorgt op twee manieren voor het realiseren van de beste deals voor haar leden. Via het aanbieden van collectieve korting of via hun Switch Service. De vereniging werkt voor de collectieve korting samen met energieleveranciers Budget Energie en Greenchoice. Voor zakelijke energiecontracten werkt de vereniging samen met Greenchoice, Quint en DGB energie.

Blijf op de hoogte

Het aanbod van energieleveranciers kan van dag tot dag verschillen. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe deals en de laatste ontwikkelingen binnen de energiemarkt? Schrijf je dan nu in voor het Energie Alert.

energie alert

Loyaliteitsbonus en (actie)tarieven Vastelastenbond

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus.

Hoe duurzaam is Vastelastenbond?

Energieleverancier Greenchoice is een samenwerking aangegaan met de Vastelastenbond. Wanneer je je aanmeldt voor het energiecollectief van de vereniging dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de duurzame energieleverancier Greenchoice.

Contactgegevens Vastelastenbond

Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met de Vastelastenbond:

  • Klantenservice: 040 – 7 200 200 (Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00)

Wat te doen bij verhuizing?

Ben je van plan om te verhuizen? Je energiecontract verhuist dan met je mee. Het is belangrijk om een verhuizing op tijd door te geven, omdat het ongeveer twee weken duurt voordat de administratie de verhuizing heeft verwerkt. Neem contact op met de klantenservice van de Vastelastenbond als je gaat verhuizen en lid bent van de vereniging.

Opzeggen Vastelastenbond

Als je je energiecontract wilt opzeggen dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de Vastelastenbond. Wil je overstappen naar een andere energieleverancier? Gebruik dan onze vergelijker en kom erachter hoeveel geld je per jaar kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Je hoeft je contract dan niet zelf op te zeggen. Houd er rekening mee dat je mogelijk een opzegboete moet betalen als je het energiecontract vroegtijdig beëindigt.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.