Zorgverzekeraar

Een zorgverzekeraar is een verzekeraar waarbij je een basispakket van de zorgverzekering kunt afsluiten. Daarnaast is het bij een zorgverzekeraar mogelijk aanvullende verzekeringen voor zorg af te sluiten. Veel zorgverzekeraars zijn onderdeel van een grotere zorgverzekeringsgroep.

Zorgverzekeringsgroep

Een zorgverzekeringsgroep beheert meerdere zorgverzekeraars en merken. Elk merk spreekt weer een andere doelgroep aan, zodat een zorgverzekering kan inspelen op de behoefte en wensen van die doelgroep. Zo zijn er zorgverzekeraars die zich richten op jongeren, studenten, medisch personeel, apothekers en gelovigen.

Zorgverzekeraars vergelijken

Met de zorgvergelijker op Overstappen.nl bepaal je eenvoudig welke zorgverzekering de beste dekking heeft en het beste aansluit op uw specifieke wensen. Je kunt bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars en polissen vergelijken. Als je via Overstappen.nl een nieuwe zorgverzekering afsluit, kun je een korting krijgen die kan oplopen tot 10% op je nieuwe basisverzekering en tot 12% op je aanvullende verzekering.

Overstappen zorgverzekeraar

Sluit een nieuwe zorgverzekering af en wij zorgen er samen met de verzekeraar voor dat je huidige zorgverzekering wordt opgezegd. Als je voor 1 januari overstapt, wordt de oude zorgverzekering automatisch opgezegd.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen