Elektriciteitsleverancier l Kies de Beste leverancier voor jou | Overstappen.nl

Elektriciteitsleverancier

Vergelijk en kies je elektriciteitsleverancier. Stap over en bespaar!
Vergelijk energieleveranciers

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3404 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  20 uur geleden
  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Karin Astrid
  Star on Star on Star on Star on Star off
  1 dag geleden
  Duidelijkheid

  Duidelijkheid

  Roelof Robertino Poot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Goed en snel geregeld

  Goed en snel geregeld

  J. Werder
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3404 reviews

  Elektriciteit wordt in Nederland aangeboden door veel energieleveranciers. Al die elektriciteitsleveranciers bieden elektriciteit aan met verschillende prijzen en verschillende voorwaarden. Ben jij op zoek naar de beste elektriciteitsleverancier? Wat voor jou de beste elektriciteitsleverancier is, ligt aan jouw situatie. Op deze pagina leggen we je alles uit over elektriciteitsleveranciers in Nederland en hoe je elektriciteitsleveranciers makkelijk met elkaar vergelijkt.

  Snel navigeren naar

  Wat is een elektriciteitsleverancier?

  Een elektriciteitsleverancier, ook wel een energieleverancier, is een partij die tegen een bepaald tarief elektriciteit verkoopt aan particuliere en zakelijke klanten. Elektriciteitsleveranciers kopen elektriciteit van producenten zoals energiecentrales en verkopen het vervolgens door aan jou, de eindgebruiker. Als klein- en grootenergieverbruiker in Nederland kun je kiezen uit verschillende elektriciteitsleveranciers, tarieven, looptijden en vaste of variabele energiecontracten, dynamische contracten. Het vergelijken van energiecontracten van verschillende elektriciteitsleveranciers helpt je om de beste deal te vinden en te besparen op jouw elektriciteitsrekening.

  elektriciteitsleverancier

  Waarom kiezen voor Overstappen.nl

  • Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar dé energie-expert

   Al 14 jaar zijn wij dé expert op het gebied van energie. Door onze jarenlange ervaring en kennis voorzien wij jou van de beste informatie en advies.

  • Meest complete aanbod

   Meest complete aanbod

   Vergelijk meer dan 20 verschillende energieleveranciers en meer dan 55 contracten. Wij bieden het grootste aanbod in de Nederlandse markt van energie vergelijken.

  • Beoordeeld met een 9

   Beoordeeld met een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na de overstap. Daarom zijn wij beoordeeld met gemiddeld een 9. Ruim 1 miljoen overstappers gingen je voor.


  Stroomleveranciers Nederland

  Nederland kent veel stroomleveranciers. In het onderstaand overzicht kun je zien dat ons aanbod aan stroomleveranciers erg uitgebreid is. Deze elektriciteitsleveranciers leveren ook vaak gas. In sommige gevallen heb je geen gas nodig, zoals bij stadsverwarming of blokverwarming. Wil je alleen de deals zien van leveranciers die elektriciteit aanbieden, dan kun je in onze energievergelijker makkelijk gebruik maken van onze sorteer- en filterfunctie. Geef aan dat je alleen stroom nodig hebt en we geven je duidelijk overzicht met het actuele aanbod.


  Elektriciteitsleveranciers vergelijken

  In onze energievergelijker kun je makkelijk elektriciteitsleveranciers met elkaar vergelijken. Vul je gegevens in en geef aan dat je alleen stroom nodig hebt. Onze energievergelijker laat je precies zien welke elektriciteitsleveranciers voor jou het goedkoopste zijn. In onze vergelijker kun je de keuze maken voor een dynamisch contract, een variabel contract of een vast energiecontract. Bij een vast energiecontract van 1 jaar of een vast energiecontract van 3 jaar staat de stroomprijs uit de vergelijker vast gedurende de contractperiode.

  Wil je energie vergelijken met zonnepanelen? Dan is het goed om ook te kijken naar de terugleververgoeding en de vaste terugleverkosten.

  Elektriciteitsleveranciers vergelijken

  Tip van Tom: vergelijken loont

  “Door energiecontracten naast elkaar te zetten zie je precies wat de beste elektriciteitsleverancier voor jou is. In onze vergelijker kun je vergelijken op soort contract, duurzaamheid, tarieven en klantbeoordelingen. Voor zonnepaneelhouders is het ook belangrijk te kijken naar de vaste terugleverkosten en de terugleververgoeding.”

  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein
  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  De beste elektriciteitsleverancier

  Wil jij weten wat de beste elektriciteitsleverancier is voor jou? Dat ligt aan jouw situatie en jouw voorkeur. Hecht jij meer waarde aan een leverancier met de goedkoopste deals of is het voor jou belangrijk dat een leverancier een duurzame visie heeft en groene stroom levert?

  Goedkoopste elektriciteitsleverancier

  Als jij op zoek bent naar de goedkoopste deal, kan je in onze vergelijker in een oogopslag de voordeligste leverancier voor jou zien. In onze vergelijker staat de meest voordelige elektriciteitsleverancier helemaal bovenaan. Het verschilt per huishouden wie de goedkoopste energieleverancier is, het hangt namelijk af van jouw energieverbruik. Maak daarom een vergelijking met je meest recente jaarverbruik. Weet je dat niet? Geen probleem, we helpen je met het maken van een schatting.

  Duurzaamste elektriciteitsleverancier

  Vind jij het belangrijk dat je duurzame energie ontvangt? Speciaal voor de duurzame zoeker, kan je in onze vergelijker ervoor kiezen om te filteren op alleen de duurzame leveranciers. Wij selecteren dan alleen producten met de hoogste certificeringsnormen. Alleen producten met groene stroom opgewekt in Nederland én C02-gecompenseerd gas, of vergelijkbare certificering, krijgen van ons het duurzame label.


  Hoe kies je een energieleverancier?

  Wij kunnen je makkelijk helpen met het kiezen van een nieuwe elektriciteitsleverancier. Een van de meest voorkomende redenen om een nieuwe leverancier te kiezen is om kosten te besparen. Met een overstap kun je namelijk honderden euro’s per jaar besparen! Houd bij het kiezen van een nieuwe elektriciteitsleverancier altijd rekening met een mogelijke opzegboete. Stap daarom alleen over als je contract dat toelaat.

  tip

  Lees ons advies

  Vind jij een energieleverancier kiezen nog lastig? Kijk in welke situatie jij zit en lees het advies van onze eigen energie-expert Tom.

  Veelgestelde vragen

   Is overstappen van elektriciteitsleverancier gratis?

   Ja, via Overstappen.nl is overstappen naar een nieuwe energieleverancier gratis. Wij verzorgen kosteloos je overstap naar een nieuwe energieleverancier. Bij ons vergelijk je gemakkelijk en snel energietarieven van alle leveranciers in Nederland. Kijk altijd naar de einddatum van je contract, zo voorkom je een hoge opzegboete.

   Hoe weet ik zeker dat ik groene stroom afneem bij mijn elektriciteitsleverancier?

   Wil je weten of de energie die jij afneemt ook echt groen is? Kijk dan op het stroometiket van je energieleverancier. Op het stroometiket staat de samenstelling van de energie die jij thuis krijgt precies omschreven.

   Zijn de prijzen op de website totaalprijzen?

   Ja, alle prijzen die op de website worden weergegeven, zijn totaalprijzen. De prijzen zijn inclusief btw, leveringskosten en netbeheerkosten, zoals meterhuur en transportkosten. De korting is ook verrekend in het totale jaar- en maandbedrag. Het uiteindelijke bedrag dat je jaarlijks aan energie betaalt, hangt af van het daadwerkelijke verbruik. Elk jaar krijg je een jaarafrekening. Hierop worden de betaalde voorschotbedragen verrekend met je daadwerkelijke energieverbruik en -kosten.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten