Elektriciteitsleverancier

Bekijk en kies je elektriciteitsleverancier. Zit je al bij een elektriciteitsleverancier? Bekijk dan of die nog steeds de goedkoopste is. Dit kun je zien in onze elektriciteitsleverancier vergelijker.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk energieleveranciers
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Elektriciteit is niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven. Dankzij elektriciteit werkt je computer, telefoon en misschien wel je fornuis. Zaken die in de laatste jaren erg belangrijk zijn geworden. Hierdoor is het aanbod van de elektriciteitsleverancier groot, welke ken jij al?

Overzicht van Nederlandse elektricteitsleveranciers

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert

Zoals je in bovenstaand overzicht kunt zien, zijn er veel leveranciers. Een keuze maken tussen al deze leveranciers is dan ook niet eenvoudig. Op Overstappen.nl is het mogelijk om een duidelijk overzicht te krijgen van de opties die voor jou mogelijk zijn in jouw situatie. Dit overzicht kun je zien door de elektriciteit vergelijker bovenaan deze pagina in te vullen. 
Elektriciteit wordt in Nederland aangeboden door veel energieleveranciers. Deze leveranciers zijn in bovenstaand overzicht te zien. Al die leveranciers bieden elektriciteit aan met verschillende prijzen en verschillende voorwaarden. Maar wat is een elektriciteitsleverancier nu precies wat is elektriciteit en hoe vind je de leverancier die het beste bij jouw situatie past. 

De beste elektriciteitsleverancier 

Wil jij weten wat de beste elektriciteitsleverancier is voor jou? Welke de beste is hangt helemaal van jou af. Hecht jij meer waarde aan een zo goedkoop mogelijke leverancier of juist een duurzame leverancier? 

  • Meest voordelig

Ga in de lijst van deals op zoek naar de voordeligste leverancier voor jou. Onze vergelijker biedt de meest voordelige energieprijzen aan en de tarieven worden elk uur geüpdatet. 

  • Meest duurzaam 
  • Wil je weten wat de meest duurzame en groene leverancier is? Dit kan je aanklikken bij je filters. Ook kunt je het onderzoek van onze partner Wise raadplegen. Zij doen jaarlijks een onderzoek samen met Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond naar de meest duurzame leveranciers. Van de grote namen springen Pure Energie en Greenchoice eruit als de duurzaamste energieleveranciers. 

Wat is een elektriciteitsleverancier? 

Een elektriciteitsleverancier is eigenlijk precies wat het woord zegt. Het is een partij die elektriciteit aanbiedt op grote schaal aan klanten tegen een prijs. Hetgeen wat de leveranciers daadwerkelijk aanleveren is stroom. Met stroom kun je gebruikmaken van verlichting, elektronische toestellen, enzovoort. 

Sommige elektriciteitsleveranciers bieden naast stroom ook gas aan. Dit is vooral handig voor huishoudens die nog verbonden zijn met gas. 

Een contract aangaan met een elektriciteitsleverancier

Elke leverancier biedt verschillende contracten aan met een verschillende looptijd. Dit kan variëren van één tot drie jaar, maar soms zijn er ook contracten mogelijk met een variabele looptijd. Heel zelden zijn er ook contracten van vijf jaar. Hoe langer je looptijd is hoe lager waarschijnlijk je kosten zijn. De leverancier heeft namelijk veel meer zekerheid als jij een langere looptijd heeft en is in staat een lagere prijs te bieden. 

De laatste jaren is de prijs van energie alleen maar gestegen en het is dan ook een verstandig idee om een contract aan te gaan voor een lange tijd met een vaste prijs. Zo ben je ook in de toekomst zeker van stroom tegen een vaste prijs. En dat is natuurlijk meteen een zorg minder!

Elektriciteitsleveranciers vergelijken 

Er zijn veel elektriciteitsleveranciers dit maakt het moeilijk om te bepalen welke het beste bij jou op dit moment bij jou past. Gelukkig is Overstappen.nl er, en is het mogelijk om in korte tijd een duidelijk overzicht te krijgen van de leveranciers die voor jou mogelijk zijn in jouw situatie. 

Het enige wat je moet doen is het invullen van je postcode, huisnummer en huidige leverancier. Daarna zul je nog wat vragen krijgen over je verbruik en vervolgens zie je de beste deals voor jouw situatie. Dit duurt nog geen 5 minuutjes en je kunt toch zomaar meer dan honderd euro besparen op jaarbasis. Wanneer je een goede deal ziet kun je direct overstappen door je gegevens in te vullen, de rest regelen wij voor je. 

Wacht niet langer met vergelijken: Vergelijk direct je leverancier

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.