Elektriciteitsleverancier

Vergelijk en kies je elektriciteitsleverancier. Wie weet is het elektriciteitstarief ergens anders goedkoper.
Vergelijk energieleveranciers
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Elektriciteit is niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven. Dankzij elektriciteit werkt je laptop, telefoon en de rest van je huishoudelijk apparatuur. Zaken die in de laatste jaren erg belangrijk zijn geworden. Hierdoor is het aanbod van de elektriciteitsleverancier groot, welke ken jij al?

Snel navigeren naar

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert

Overzicht van Nederlandse elektricteitsleveranciers

In het onderstaand overzicht kun je zien dat ons aanbod aan elektriciteitsleveranciers erg uitgebreid is. Hoe maak je een keuze als je kunt kiezen tussen zoveel partijen? Overstappen.nl helpt je daarmee door je een duidelijk overzicht te geven van het actuele aanbod. Wil je alleen de deals zien van leveranciers die elektriciteit aanbieden, dan kun je in onze energievergelijker makkelijk gebruikmaken van onze sorteer en filterfunctie.

Elektriciteit wordt in Nederland aangeboden door veel energieleveranciers.  Al die leveranciers bieden elektriciteit aan met verschillende prijzen en verschillende voorwaarden. Meer over de elektriciteitsleveranciers in Nederland, elektriciteit en hoe vind je de elektriciteitleverancier voor jou vindt, lees je op deze pagina.

De beste elektriciteitsleverancier

Wil jij weten wat de beste elektriciteitsleverancier is voor jou? Welke de beste is hangt helemaal van jou af. Hecht jij meer waarde aan een leverancier met de goedkoopste deals of is het voor jou belangrijk dat een leverancier een duurzame visie heeft en groene stroom levert?

Goedkoopste elektriciteitsleverancier

Als jij op zoek bent naar de goedkoopste deal, kan je in onze vergelijker in een oogopslag de voordeligste leverancier voor jou zien. In onze vergelijker prijkt de meest voordelige energiedeal helemaal bovenaan. Het verschilt per huishouden wie de goedkoopste energieleverancier is, het hangt namelijk af van jouw energieverbruik. Maak daarom een vergelijking met je meest recente jaarverbruik.

Goed om te weten: de tarieven worden elk uur geüpdatet.

Duurzaamste elektriciteitsleverancier

Wij kunnen ons voorstellen dat jij ook heel graag de goedkoopste energiedeal wil, maar dan binnen de groep van de meest duurzame elektricitteitsleveranciers. Speciaal voor de duurzame zoeker, kan je in onze vergelijker ervoor kiezen om te filteren op alleen de duurzame leveranciers.

Tip: om erachter te komen wie de groenste leveranciers van het moment zijn kun je het onderzoek van onze partner Wise bekijken. Zij doen jaarlijks een onderzoek naar de meest duurzame leveranciers samen met Natuur & Milieu en de Consumentenbond.

Wat is een elektriciteitsleverancier?

Een elektriciteitsleverancier is een partij die tegen een bepaald tarief elektriciteit verkoopt aan particuliere en zakelijke klanten. Elektriciteitsleveranciers kopen elektriciteit van producenten zoals energiecentrales en verkopen het vervolgens door aan jou, de eindgebruiker.

De rol van een elektriciteitsleverancier verschilt, het hangt namelijk af van de specifieke markt en regelgeving. In sommige landen hebben consumenten de mogelijkheid om hun eigen leverancier te kiezen (zoals in Nederland), terwijl in andere landen maar één leverancier actief is (bijvoorbeeld in Cuba). In landen waar één leverancier actief is, heeft de overheid de elektriciteitsmarkt gereguleerd. Hierbij is de overheid verantwoordelijk voor de levering van elektriciteit. In Nederland is de energiemarkt sinds 1 juli 2004 geliberaliseerd. De overheid heeft dit besloten om de concurrentie tussen leveranciers te bevorderen en de klanten meer keuzevrijheid te geven om zelf een eigen energieleverancier. En dat kies je natuurlijk met de hulp van onze energievergelijker!

Als klein- en grootenergieverbruiker in Nederland kun je kiezen uit verschillende elektriciteitsleveranciers, tarieven, looptijden en vaste/variabele/dynamische contracten. Het vergelijken van energiecontracten van verschillende leveranciers helpt je om de beste deal te vinden en te besparen op jouw elektriciteitsrekening.

Elektriciteitsleveranciers

Elektriciteitsleveranciers vergelijken

Kort samengevat heb je dus keuze uit veel elektriciteitsleveranciers, dit zou je een keuzestress kunnen geven. Gelukkig heb je ons, Overstappen.nl, en is het mogelijk om in een korte tijd een helder overzicht te krijgen van alle leveranciers die jou voor een goed tarief elektriciteit kan aanbieden.

Het enige wat je moet doen is je postcode, huisnummer en huidige leverancier invullen. Wat vragen over je verbruik beantwoorden en dan zie je de beste deals voor jouw huishouden. Dit duurt nog geen 5 minuutjes. Zie je een goede deal dan kan je direct overstappen, rond je aanvraag af en de rest regelen wij voor je!

Tip: let niet alleen op de prijs, maar ook op de algemene klantbeoordeling, soort contract (vast, variabel of zelfs dynamisch) en de looptijd.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.