Zorg verzekeren

Zorg verzekeren is verplicht in Nederland. Dit houdt in dat iedereen die 18 jaar en ouder is en in Nederland woont en/of werkt een zorgverzekering moet afsluiten. Indien gewenst kan de verzekerde aanvullende zorg verzekeren door het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering. Deze biedt vergoeding van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandartskosten.

Controleer de dekking van je zorgverzekering

Zorg verzekeren is vanwege het verplichte karakter onvermijdelijk. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de dekking van je zorgverzekering. Deze wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en is voor iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Als je goed op de hoogte bent van de vergoedingen voorkom je nare verrassingen. Je zorgverzekeraar brengt je jaarlijks op de hoogte van wijzigingen in de basis- en aanvullende verzekering.

Aandachtspunten zorg verzekeren

De premies van basisverzekeringen worden door de zorgverzekeraars zelf vastgesteld. De goedkoopste zorgverzekeringen, zoals internetverzekeringen of budgetverzekeringen, hanteren vaak extra strenge voorwaarden. De verzekerde moet naar een internetapotheek. Of de afgenomen zorg bij een niet gecontracteerd ziekenhuis wordt niet volledig vergoed uit de naturapolis. Als je begint met zorg verzekeren is het belangrijk om na te gaan met welke zorgverleners de zorgverzekeraars contracten hebben afgesloten.

Aanvullende zorg verzekeren

Verwacht je de komende tijd hoge zorgkosten? Heb je vaak iets aan je gebit? Wil je dat je zorgverzekeraar kosten van fysiotherapie, tandartskosten of alternatieve geneeswijzen vergoedt? Je kunt deze aanvullende zorg verzekeren met een aanvullende zorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars bieden 3 aanvullende pakketten en losse tandartsverzekeringen. Soms is het ook mogelijk om een speciaal pakket voor bijvoorbeeld gezinnen, 55-plussers of jongeren af te sluiten.

Jaarlijks zorgverzekeringen vergelijken

De tijd om je bezig te houden met zorg verzekeren is aan het eind van elk jaar. Jaarlijks maken zorgverzekeraars half november hun zorgpremies bekend. Je kunt dan met onze handige vergelijker eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken op zowel dekking als premie. De basispremies lopen al snel meer dan € 300 uit elkaar op jaarbasis zodat je met een goedkope zorgverzekering veel geld kunt besparen. Zorg verzekeren is niet de leukste klus, maar eventuele besparingen maken alles goed.

Zorg verzekeren en overstappen

Was de uitkomst van de zorgvergelijker dat je huidige zorgverzekering niet de beste keuze meer is? Wil je nu je zorg verzekeren bij een andere zorgverzekeraar? Als je voor het einde van het jaar via onze vergelijker een zorgverzekering afsluit zorgt Overstappen.nl met de overstapservice ervoor dat je oude zorgverzekering wordt opgezegd en netjes overloopt in de nieuwe zorgverzekering.